Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Аквариуми с рибки


Asen_77

Recommended Posts

Шамане, може ли една актуална снимка на твоя аквариум. Жената ме е подлудила да сложим корен / дърво вътре. Как изглежда и какво му сипваш вътре за да е ок водата и водораслите?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз моя отново го приключих за момента, че сина ми се оказа голям бяс и за малко не го обърна върху себе си. Корените изглеждат добре но боядисват водата леко в кафеникаво. Не е болка за умиране, но аз го предпочитам в по-белите нюанси.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз ги предпочитам, ама жената дава зор сега. Ще видим до къде ще го докараме.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 месеца по-късно...

Кой може да ми направи правоъгълен аквариум със заоблени ръбове?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това, някой да ми направи ми прозвуча като в час по трудово ;) Едва ли някой може да го направи в домашни условия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В домашни условия не със сигурност. Не съм сигурен, че в България някой го прави, но със сигурност може да попиташ по магазините за акваристика. Виждал съм вносни аквариуми който са заоблени от едната страна и са без ръб. Не съм сигурен обаче колко от ръбовете бяха заоблени. За изработка на аквариуми от стъкло бих ти препоръчал - 0898 534614 Миро. Не знам дали прави заоблени ръбове. Не е от София, но при поръчка ще ти го докара до адрес където пожелаеш. Доста точен и коректен е и цените му са нормални. Другия ти вариант е на съботния пазар да се разходиш и да питаш. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, че се продават. Заоблени са предните два ръба, задните са лепени.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имам идея да сложа аквариум в стена между две стаи, но да е по широк от стената и да излиза и в двете стаи, затова си го представях със заоблени ръбове. Но излиза по-сложно отколкото очаквах.

Май ще гледам с прави ъгли и ще му сложа нещо като дървен обков по ъглите. Не мога да реша към колко литра да се ориентирам.

Сега има ли вече безшумни помпички и филтри, преди като съм гледал риби шумеха доста. Автоматични хранилки ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всичко има. Автоматични хранилки има различни модели от 30-тина долара по китайските сайтове, до над 100 лева в БГ. Помпи, канистъри ( филтри ) има всякакви и за всякакви литри. Кой от кой по-ефективни и безшумни. Щом си се захванал с толкова сериозен проект, аз бих си задал няколко въпроса:

 

1. Смяната на водата - когато започвах моя проект си прествях как ще купя по-скъп канистър и няма да сменям вода или ще я сменям един път в месеца. Е не става така за съжаление :(. Ако не сменяш 1/3 от водата на 7-10 дена, нещата не са добре. Помисли при такъв проект за система с тръби за автоматично сменяне на водата, или по-точно да източваш и пълниш по тръби, а не са влачиш легени и бидони. Решиш ли този проблем, то тогава големината няма значение. Може и 1 тон да е. Просто финансово ще е различен старта.

 

2. Сладководен или морски? Сладководния се стартира малко по-лесно и с по-малко разходи. Морския е по-скъп в началото, но може да се постигнат по-красиви неща. Всъщност това е въпрос на виждане на всеки. Реално при морския отглеждаш повече живи корали ( който са скъпите и растат много бавно ), а рибките са по-малка част от интериора.

 

3. След като ще е в стена, явно ще се вижда и от двете страни. Трябва серизоно да помислиш за това какво да се вижда от двете страни. Всяка различна визия си има своя чар и красота. Сериозно помисли и за осветления вградени отстрани в стените ( разбира се с възможен достъп за ремонт и подмяна ). Светлината отстрани придава доста различна визия и придава много хубави цветове на така наречените рейнбол фиш в сладководните аквариуми :)

 

Ако имаш въпроси питай. Ще опитам да ти отговоря за което знам. Разбира се има доста информация в форумите за акваристи. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Интересни въпроси за размисъл :)

по първия въпрос имаш ли нещо по конкретно, в близост до стената има чешма...

По втория въпрос не съм мислил

А по третия, задължително ще има някакво ЛЕД осветление.


Като цяло не искам да ми изяжда голяма част от времето, затова искам да поавтоматизирам процеса

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това с някой да го прави си звучи като 50 лв на посещение, демек отиваш на едни 100 на месец ( поне ). Не мисля че ако искаш аквариум, това е сума която да даваш всеки месец. 

 

Аз лично не го виждам като чешмата да е близо, а да вкараш тръби в стената свързани автоматично с кранове в аквариума. Сложна система звучи, но според мен всяка инвестиция в това ще си заслужава. Вероятно би го разбрал ако преди това го правиш с легени и бидони на ръка. Трябва да се почете внимателно за това и да се направи като хората, но после ще ти е доста по автоматизирано. 

 

Моя опит до тук за година и половина е следния: като те домързи да смениш водата и го направиш след 2-3 седмици, следва търкане по стъклата с гъби и други материали за да почистиш. Трябва смяна на 7-10 дни, иначе нещата загрубяват. Самата смяна на водата е 30-40 мин, но е от най-важните неща. Канистъра се мие 2-3 пъти в годината, та той не е проблем. Също така прецени добре как да го подредиш, че пълен рестарт на голям аквариум си е голяма мъка. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

харесвам технологичните изобретения... много по бих се радвал да видя как се случват нещата от изобретена технология, отколкото някой да се надвесва и да се мотае там

има ли някакви пропорции или закономерности при размера на аквариума ?

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Предаването Tanked по Animal Planed е за теб. Загледай какво правят и може да взаймстваш доста идей. Пропорции и закономерности не мисля че има - правиш каквото ти харесва и според мястото което ще ти заеме. Има и триъгълни аквариуми. Иначе на широчина трябва да е към 40 см ако ще правиш някой аквариум към 150-200 литра. Трябва да има къде да редиш интериора. Моя е 110 х 40 х 50 см - Д х Ш х В.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Без някаква улеснена схема за сменяване на водата няма да се захващам... поразгледах разни сайтове, но не намирам някакво хитро решение.

tank.jpg

Нещо такова дали няма да стане? на първо време ще е ръчно с кранове, удачно ли е да се пробива дъно?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много от филтриращите системи са през дъното. По-изчистено е, но е добре да го прави някой, който си знае работата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За мен е редно да стартираш от големите магазини за акваристика. Обиколи, обясни какво искаш и какъв съвет биха ти дали. Написах ти и телефон на момче което се занимава с изработка на аквариуми. Той изработва и аквариуми за магазините, а там да с автоматични системи за водата. Ще ти пиша на Лично Съобщение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...