Започнаха продажбите на DEXP Zenith - първият руски смартфон с двойна камера

  Aveliky
  By Aveliky,

  Компанията DEXP представи на пазара първия руски смартфон с двойна камера. Това е флагманът Ixion X355 Zenith с 5,5-инчов дисплей и два оптични модула с резолюция 13 и 2 мегапиксела. Едната камера служи за стандартно заснемане на фотографии, а втората се използва за фиксиране на дълбочината. По този начин значително се понижава времето на фокусиране дори и на подвижни обекти и се повишава качеството на фотографиите. Технически характеристики на смартфона Ixion X355 Zenith:Дисплей: 5,5 инча, резолюция 1920х1080 пиксела, защитно стъкло Corning Gorilla Glass 3Чипсет: Qualcomm Snapdragon 615 с 64-битова архитектураПроцесор: осем ARM Cortex-A53 ядра с тактова честота 1,7 GHzГрафичен ускорител: Adreno 405Оперативна памет: 3 GBПостоянна памет: 16 GB флаш-дискВъншна памет: слот за microSD карти с максимален обем до 32 GBОсновна камера 1: резолюция 13 мегапиксела, фотосензор Purecel, обектив с 5 оптични лещи и апертура F/2,0Основна камера 2: резолюция 2 мегапиксела, FSI фотосензор, обектив с 3 оптични лещи и апертура F/2,4Предна камера: резолюция 5 мегапиксела, фотосензор с обратно осветяване, обектив с 5 лещи и апертура F/2,0, предна светодиодна фотосветкавицаАкумулаторна батерия: капацитет 3200 mAhГабаритни размери: 154 х 76 х 7,2 милиметраТегло: 165 грамаОперационна система: Android 5.1 Lollipop Смартфонът DEXP Ixion X355 Zenith се продава при цена 15 999 рубли ($242).

  kaldata.com

  • 0 replies

  ForcePhone по софтуерен път реализира 3D Touch функционалността за всеки смартфон

  Aveliky
  By Aveliky,

  Оказа се, че представената в iPhone 6s технология 3D Touch, даваща възможност на дисплея да регистрира силата на натиска, може да бъде реализирана във всички смартфони с помощта на специален софтуер. Специалистите от Мичиганския университет успяха да реализират функционалността Force Touch с помощта на хардуерните компоненти, които присъстват във всеки смартфон - високоговорителя и микрофона. Високоговорителят излъчва звукови вълни с честота 18 KHz, които на практика не могат де чуват от хората. Програмата ForcePhone анализира промените в този звук, възникващи от натиск върху екрана на дисплея. Промените в честотата и фазата на звуковите вълни са пропорционални на силата на натиска и по този начин се имитират възможностите на технологията Force Touch. Така се дава възможност на всеки да пробва възможностите на новия интерфейс за смартфони, реагиращ на натиска върху дисплея.ForcePhone няма как да даде усещанията, каквито дава физическият модул 3D Touch, но може да направи работата със смартфоните много по-комфортна и удобна.Създателите на новата технология споделиха, че техният продукт още не е готов за масово внедряване. ForcePhone ще бъде демонстрирана по време на изложението MobiSys 2016 в Сингапур.

  kaldata.com

  • 0 replies

  До края на годината Moxi ще представи смартфон, който се закопчава около китката

  Aveliky
  By Aveliky,

  Тази година може да се окаже ключова в историята на дисплеите, ако до коледните празници на пазара се появят смартфони с гъвкави екрани. Компанията Moxi Group съобщи, че подготвя масовите продажби на смартфон, който обвива човешката китка. Производителят възнамерява до края на 2016 година да представи на пазара 100 000 екземпляра от това интересно мобилно устройство. Смартфонът във вид на гривна ще струва 5 000 юана или около $765 по текущия курс. В новия дисплей се използва графен и се предполага, че първият модел ще има черно-бял дисплей, а модел с цветен екран трябва да се появи през 2017 година.Изпълнителният директор на Moxi Group Чуншен Юй каза, че производството на смартфони с черно-бял екран е по-лесно. Той допълни, че консумацията на електрическа енергия от цветните гъвкави дисплеи с графен, е по-висока. Продажбите на новия смартфона ще стартират в Китай и ако всичко е удачно, ще последват продажби и в други региони. Директорът на канадската лаборатория Human Media Lab още преди пет години демонстрира собствен прототип на гъвкав смартфон коментира, че технологията на електронните мастила все още е несъвършена, изображенията са бледи, а гледането на видео е невъзможно.Но директорът на Moxi Group заяви, че неговата компания използва съвсем нова технология за производство на качествени гъвкави сензорни дисплеи с графен.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Apple iPhone 7 с двойната камера ще може да създава 3D модели на обекти

  Aveliky
  By Aveliky,

  По-рано тази седмица в мрежата се появиха два патента на Apple, описващи процесор за създаване на 3D модели на обекти и технология за разпознаване на жестове при навигация с помощта на карти. Днес американското бюро по регистриране на патенти издаде още един патент на Apple, който се фокусира върху нови начини и средства за проектиране и заснемане на оптични лъчения и по-специално се описват компактни оптични скенери. Тази технология може да бъде свързана с факта, че в бъдеще iPhone 7, а може би и в други устройства, компанията от купертино ще използва двойна камера.Всъщност, новият патент на Apple описва технология, подобна на тази, използвана в RealSense камерата на Intel. С помощта на двойната камера в iPhone, iPad или Mac ще бъде възможно извършването на 3D сканиране на лицето на потребителя за получаване на достъп до устройството. Тук трябва да се отбележи, че по-рано Apple придоби компаниите Perceptio, Faceshift и Emotient, които се занимават с развитието на технологии за разпознаване на лицето.Също така, двойната камера в продуктите на Apple може да се използва и за създаване на реалистични 3D аватари, управление с помощта на жестове, създаване на 3D модели на обекти и още много други. Например, в колата дигиталният асистент Siri ще може да вижда пътя и да включва съответните подсказки.Големият брой патенти и това, че Apple масово купува компании, участващи в създаването на двойни модули за камери и технологии за разпознаване на лица и жестове може да означава, че производителят е изключително заинтересован от това направление.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Глобиха китайска компания с 34 млн. долара за блокиращи телефонния сигнал устройства

  Aveliky
  By Aveliky,

  Федералната комуникационна комисия на САЩ постанови, че уредите за блокиране на сигнала на смартфоните са незаконни и издаде първата внушителна глоба за тяхната продажба. Потърпевш е китайската компания CTS Technology, която ще трябва да плати 34.9 милиона долара, защото произвежданите от нея уреди могат да повредят не само мобилните устройства, но и да повлияят на GPS сигналите и да разстроят различни честоти за спешни случаи в разстояние няколко пресечки."Устройствата за блокиране на мобилните сигнали са особено опасни за комуникациите, бизнеса и обществената безопасност. Рекламата и свободната продажба на такива устройства е незаконна и ще бъде наказвана със значителни мерки", казва комисията.Наскоро регулаторът глоби с 48 000 долара мотоциклетист от щата Флорида, който пък използваше такова устройство, за да блокира телефоните на шофьорите, които говорят по време на път.

  kaldata.com

  • 0 replies

  iPhone се превръща в ключ за автомобил

  Aveliky
  By Aveliky,

  Apple патентова система за безключов достъп до колата с помощта на смартфона iPhone. Не е изключено тази технология да бъде приложена и във фирмения електромобил на Apple. Както съобщава Daily Mail, патентът е бил подадена още през октомври 2011 година.Освен отключване/заключване на автомобила, с помощта на iPhone ще може да се запалва дори и двигателя на автомобила. Връзката на превозното средство и смартфона ще става чрез Bluetooth. Технологията ще се активира при приближаване на водача към колата. Освен това, приложение ще Ви позволява да регистрирате няколко цифрови ключа, което значително ще улесни използването на автомобила от няколко човека. Тази функция е особено полезна при отдаване под наем на машини или използването на служебни автомобили.Освен това, с помощта на iPhone, машината ще определя от коя страна отива собственика към нея и съответно ще отваря за него необходимата врата. Смартфонът и автомобила непрекъснато ще обменят пакети от данни. Така, че ако iPhone открие, че собственикът тръгне към автомобила, системата автоматично ще активира климатика или централното отопление на салона, а също така ще задейства и персоналните му настройки.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Финландците от Jolla анонсираха смартфона Jolla C със Sailfish OS

  Aveliky
  By Aveliky,

  Финландската компания Jolla, основата от бивши специалисти на Nokia, представи на пазара своя нов смартфон Jolla C, работещ под управлението на фирмената операционна система Sailfish OS. Финансовото положение на Jolla не е много добро - компанията спря производството на таблета Jolla Tablet, а от смартфона е произведена малка партида. Технически характеристики на смартфона Jolla C:Дисплей: 5 инча, резолюция 1280х720 пикселаЧипсет: Qualcomm Snapdragon 212Процесор: четири ARM Cortex A7 ядра с тактова честота 1,3 GHzГрафичен ускорител: Qualcomm Adreno 306Оперативна памет: 2 GBПостоянна памет: 16 GB флаш-дискВъншна памет: слот за microSD карти с максимален обем до 32 GBОсновна камера: резолюция 8 мегапиксела, автоматично фокусиране, светодиодна фотосветкавицаПредна камера: резолюция 2 мегапикселаSIM-карти: два слотаКомуникации: 4G LTE, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1, GPSАкумулаторна батерия: капацитет 2500 mAhГабаритни размери: 142 × 72 × 9,6 милиметраТегло: 150 грамаОперационна система: Sailfish OS 2.0, съвместима с приложенията за AndroidСмартфонът Jolla C се продава при цена 169 евро или $188. Предлагат се модели с червен цвят на корпуса и черен преден панел.Представените на пазара 1000 смартфона Jolla C бяха разпродадени за няколко часа.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Започват продажбите на смартфона Acer Liquid Zest Plus с 5000 mAh акумулаторна батерия

  Aveliky
  By Aveliky,

  По време на презентация в Ню Йорк Acer съобщи, че започва продажбите на смартфона Acer Liquid Zest Plus, който бе анонсиран по време на изложението MWC 2016 в Барселона, което протече от 22-ри до 25-ти февруари тази година. Технически характеристики на смартфона Acer Liquid Zest Plus:Дисплей: 5,5 инча, резолюция 1280х720 пиксела, IPS матрицаЧипсет: Mediatek MT6735 с 64-битова архитектураПроцесор: четири Cortex-A53 ядра с тактова честота 1,3 GHzГрафичен ускорител: Mali-T720MP2Оперативна памет: 2 GBПостоянна памет: 16 GB флаш-дискВъншна памет: слот за microSD картиОсновна камера: резолюция 13 мегапиксела, тройна система за автоматично фокусиране - лазер, фаза, контраст, светодиодна фотосветкавица, заснемане на 1080р видео при скорост 30 кадъра в секундаПредна камера: резолюция 5 мегапикселаSIM-карти: два слотаМобилни връзки: 2G GSM, 3G HSDPA, 4G LTEДруго: акслерометър, електронен компас, сензор за разстояние, стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездоАкумулаторна батерия: капацитет 5000 mAh, два дни непрекъсната активна работаГабаритни размери: 154,3 x 77,4 x 9,75 милиметраТегло: 175 грамаОперационна система: Android 6.0 MarshmallowЦената на смартфона Acer Liquid Zest Plus за САЩ е $250.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Продажбите на руския смартфон TaigaPhone трябва да започнат тази есен

  Aveliky
  By Aveliky,

  Серийното производство на руския смартфон "Тайгафон" с висока степен на информационна защита трябва да започне това лято. Новият смартфон е проектиран от дружеството с ограничена отговорност "Тайга систем", 99% от което е собственост на компанията InfoWatch, оглавявана от бившата съпруга на Евгений Касперси. Защитният софтуер на устройството е на InfoWatch. Наталия Касперская поясни, че "TaigaPhone е на последния етап преди излизането на пазара. През следващите 2-3 месеца, в края на лятото и началото на есента възнамеряваме да представим първата партида. Тя няма да бъде голяма и от нея очакваме да получим обратна връзка от страна на потребителите, след което ще изпълняваме препоръките и пожеланията".TaigaPhone ще се произвежда в китайските заводи. Смартфонът работи със сериозно модифицирана версия на операционната система Android, която се нарича Taiga. Главна особеност на устройството е, че ще бъде изцяло защитено от външни кибератаки и заплахи, от прихващането на трафика и изтичането на данни.Няма данни за хардуера на TaigaPhone, но Касперская уточни, че това не е готово решение, а създадено изцяло от "Тайга систем" устройство със собствен дизайн, хардуер и собствени електронни схеми. Тайгафон е предназначен изключително за корпоративните потребители и няма да се конкурира с YotaPhone или някой друг.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Прототип на смартфон, който може да има различна форма

  Aveliky
  By Aveliky,

  Смартфоните отдавна са част от живота на повечето хора, но през цялото време си остават правоъгълни, плоски и едноцветни. Всичко това може да се промени с появата на нови устройства, които могат да променят формата си. Върху прототипа на подобно устройство работят четири британски университета заедно с Google. Проектът носи името Cubimorph и предвижда създаването на интерактивно устройство от модули-кубчета, които могат да се конфигурират и да дадат възможност обикновеният правоъгълен сензорен смартфон да се превърне в портативна геймърска система или нещо друго. Cubimorph едва ли ще се превърне в съвременно кубче на Рубик. Според създателите си, устройството самостоятелно ще се опитва да разбере, какво точно иска потребителя, а след това да приеме най-правилната форма. Ако трябва да позвъните - правоъгълен смартфон със сензорен дисплей, ако искате да играете Cubimorph ще приеме по-подходяща форма. Създадени са три прототипа на Cubimorph, които демонстрират подреждането на модулите-кубчета, които могат да се завъртат и нареждат по различни начини, сензорните дисплеи във всеки модул и различните форми, които могат да се образуват. Използват се миниатюрни двигатели, които улесняват подреждането на електронните кубчета и дори отсега всичко работи доста добре.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Официален анонс на флагманския смартфон ZTE Axon 7

  Aveliky
  By Aveliky,

  В Китай се състоя дългоочаквания анонс на мощния флагмански смартфон ZTE Axon 7 - топ-решение с висококачествен звук и изображение, необходими за използването му като устройство за виртуална реалност. Използвана е AMOLED матрица с много висока резолюция, а екранът на дисплея разпознава силата на натиск. Технически характеристики на смартфона ZTE Axon 7:Дисплей: 5,5 инча, резолюция 2560х1440 пиксела, 2.5D закалено стъкло Gorilla Glass 4, чувствителен към натискЧипсет: Snapdragon 820 с 64-битова архитектураПроцесор: четири Qualcomm Kryo ядра с тактова честота до 2,2 GHzГрафичен ускорител: Adreno 530Оперативна памет: 4 или 6 GBПостоянна памет: 64 или 128 GB флаш-дискВъншна памет: слот за microSD карти с максимален обем до 128 GBЗвук: Hi-Fi аудио чиповете AK4961 + AK4490, два предни стерео високоговорителяОсновна камера: резолюция 20 мегапиксела, фотосензор Samsung ISOCELL, оптична стабилизация на изображението, фазова система за автоматично фокусиране, апертура F/1,8Предна камера: резолюция 8 мегапикселаSIM-карти: два слотаДруго: скенер за пръстови отпечатъци, USB Type-C порт, метален корпусАкумулаторна батерия: капацитет 3250 mAh, бързо зареждане Quick Charge 3.0Габаритни размери: 151,8 x 75 x 7,9 милиметраТегло: 185 грамаОперационна система: Android 6.0.1 с фирмения потребителски интерфейс MiFavor UI 4.0Цени на ZTE Axon 7:¥2899 ($441) – 4 GB RAM + 64 GB ROM¥3299 ($503) – 4 GB RAM + 128 GB ROM¥4099 ($625) – 6 GB RAM + 128 GB ROM

  kaldata.com

  • 0 replies

  Официален анонс на смартфона Samsung Galaxy C7 с 1080р дисплей, Snapdragon 625 и 4 GB оперативна памет

  Aveliky
  By Aveliky,

  Samsung анонсира първия смартфон от фамилията "C". това е новият Galaxy C7, в който се използва чипсета Snapdragon 625, произвеждан чрез 14 нанометров технологичен процес и най-новата мобилна операционна система Android 6.0.1 (Marshmallow). Технически характеристики на смартфона Samsung Galaxy C7:Дисплей: 5,7 инча, Super AMOLED, резолюция 1920х1080 пикселаЧипсет: Snapdragon 625 с 64-битова архитектура и ниска консумацияПроцесор: осем ядра с тактова честота до 2,0 GHzГрафичен ускорител: Adreno 506Оперативна памет: 4 GBПостоянна памет: 32 или 64 GB флаш-дискВъншна памет: слот за microSD карти с максимален обем до 128 GBОсновна камера: резолюция 16 мегапиксела, апертура F/1,9, двойна светодиодна фотосветкавицаПредна камера: резолюция 8 мегапиксела, апертура F/1,9SIM-карти: два слота (nano+nano/microSD)Комуникации: 4G LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4 + 5GHz), Bluetooth v 4.2, GPS, NFCДруго: скенер за пръстови отпечатъциАкумулаторна батерия: капацитет 3300 mAh, Qualcomm Quick Charge 3.0Габаритни размери: 156,6×77,2×6,7 милиметраТегло: 165 грамаОперационна система: Android 6.0.1 (Marshmallow) с фирмен потребителски интерфейсСмартфонът Samsung Galaxy C7 се продава при цена $396 и $427 за моделите с различна памет.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Официален анонс на мощния флагман UMi Super

  Aveliky
  By Aveliky,

  UMi стартира продажбите на своя нов флагмански смартфон UMi Super. От днес китайското мобилно устройство може да бъде бъде закупувано от целия свят и се предлага от електронните магазини Amazon и Aliexpress. Ритейлърът Gearbest дори предлага временна отстъпка в размер на $70. Новият смартфон има корпус от полиран авиационен алуминий и е оборудван с точен и бърз скенер за пръстови отпечатъци.Технически характеристики на смартфона UMi Super:Дисплей: 5,5 инча, резолюция 1920х1080 пиксела, матрица на Sharp, 95% покритите на NTSC цветовото пространствоЧипсет: MediaTek Helio P10 с 64-битова архитектураПроцесор: 8x Cortex-A53 ядра с тактова честота до 2,0 GHzГрафичен ускорител: ARM Mali-T860 MP2 с работна честота 700 MHzОперативна памет: 4 GBПостоянна памет: 32 GB флаш-дискВъншна памет: слот за microSD карти, комбиниран със SIM слотаОсновна камера: резолюция 13 мегапиксела, фотосензор на Panasonic, автоматично фокусиране, двойна светодиодна фотосветкавицаSIM-карти: два слотаКомуникации: 2G: GSM, 3G: WCDMA, 4G: FDD-LTEДруго: бърз скенер за пръстови отпечатъци, USB Type-C портАкумулаторна батерия: капацитет 4000 mAhОперационна система: Android 6.0Флагманският смартфон UMi Super се продава при цена $250.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Gartner: Китайският Oppo е на четвърто място в света по продажба на смартфони

  Aveliky
  By Aveliky,

  Според аналитиците на различните агенции, сегментът на смартфоните, а производителите показаха много добри показатели спрямо предишното тримесечие и отбелязват значителни увеличения на продажбите. Gartner съобщи, че през първите три месеца на 2016 година Samsung Electronics е успял да продаде 81 186 милиона смартфона, като по тази начин е завзел 23% от глобалния пазар. Продажбите на американската компания Apple спаднаха и сега нейният дял в световния пазар на смартфони е 14,88% или 51 629 милиона смартфона. През 2015 година Apple владееше 17,9 от този пазар. В тази класация Samsung и Apple уверено заемат първите две места.На трето, четвърто и пето място са китайските компании Huawei, Oppo и Xiaomi. Всички забелязват, че Oppo е увеличила показателите си с цели 145% и сега в рейтинга на производителите на смартфони зае мястото на Lenovo. Lenovo имаше много лоши икономически показатели през този период - продажбите на този производител спаднаха с 33% и той дори не попадна в рейтинга на топ-10 на лидерите на този пазар. Общо, през първото тримесечие на тази година в целия свят са продадени 349,3 милиона смартфона, като това е с 3,9% повече отколкото през същия период на миналата година (363,3 милиона).Сред мобилните операционни системи най-популярна е Android с впечатляващите 84% пазарен дял.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Виртуалната клавиатура Wrio с нестандартно разположение на буквите увеличава скоростта на въвеждане със 70%

  Aveliky
  By Aveliky,

  Швейцарският стартъп Wrio представи нова виртуална клавиатура за смартфони. Нейна ключова особеност е нестандартното разположение на символите. Според създателите, използването на софтуерната клавиатура Wrio увеличава скоростта за въвеждане на текст с 20-70% в сравнение с всички останали QWERTY-клавиатури. Специалистите на младата компания са се отказали от бутоните със стандартна правоъгълна форма и използват шестоъгълни иконки-бутони. По този начин виртуалните бутони са малко по-големи, но значително понижават грешките възникващи при въвеждането на текст. Клавишът "Space" е представен едновременно като два бутона в центъра на клавиатурата. Няма клавиш за изтриване на предишен символ и това става чрез плъзгане отдясно наляво върху пространството на софтуерната клавиатура. Ако при плъзгането пръста се задържи върху екрана на дисплея, изтриването на символи продължава. Възстановяването на изтритите по този начин знаци става чрез аналогично плъзгане в обратната посока. Под два от бутоните се намират осемте основни препинателни знака.Създателите на клавиатурата Wrio подчертават, че само след две седмици използване на Wrio, потребителите ще забележат сериозно увеличаване скоростта на въвеждания текст. Клавиатурата поддържа 30 езика.

  kaldata.com

  • 0 replies

Portal by DevFuse · Based on IP.Board Portal by IPS


 • Нови теми

 • Posts

  • Тим Кук счита, че цената на iPhone извън САЩ, е завишена
   MMJ, благодаря ти за безценното включване. Мнението и аргументацията ти, както обикновено, са съвсем на място и безупречни. Сега, факт е, че принизи една чудесна аналогия, при която съфорумец редуцира до абсурдност тезата, че цената на който и да е продукт трябва да бъде определяна от стандарта на живот в дадена държава. Но това беше необходимо за да ни предложиш свежата и подкрепена с добре обмислени доводи идея, че тъй като iPhone, за разлика от Bentley, се произвежда в Китай, тази аналогия не работи. Всъщност, стоките, произвеждани в Китай трябва да се оценяват на база покупателната способност на държавата, в която се продават и, освен това, трябва да се обезценяват с 15% за всяка година, в която размерът на екрана и дебелината на рамката не съответстват на твоите очаквания, както и с 5% за всяка година, в която няма слот за SD card. Тъй като аз и един куп финансисти бяхме отвяни от предложения икономически модел, позволих си да препратя предложението ти до Sales отдела на Apple за да преизчислят цените на следващия модел. Разбира се, изрично съм упоменал, че ти си авторът и върховният мислител зад брилянтните идеи, изложени в научната работа, а аз съм просто посредник, който не е успял да се сдържи да остави нещо толкова напредничаво да бъде погребано. Още веднъж, благодаря ти, а наесен, когато всеки втори си купи по една китайска пръчка със социалните помощи, мисля лично да пиша до наследника на Плевнелиев за да те удостои с орден Стара Планина.
  • Започнаха продажбите на DEXP Zenith - първият руски смартфон с двойна камера
   Компанията DEXP представи на пазара първия руски смартфон с двойна камера. Това е флагманът Ixion X355 Zenith с 5,5-инчов дисплей и два оптични модула с резолюция 13 и 2 мегапиксела. Едната камера служи за стандартно заснемане на фотографии, а втората се използва за фиксиране на дълбочината. По този начин значително се понижава времето на фокусиране дори и на подвижни обекти и се повишава качеството на фотографиите. Технически характеристики на смартфона Ixion X355 Zenith:Дисплей: 5,5 инча, резолюция 1920х1080 пиксела, защитно стъкло Corning Gorilla Glass 3Чипсет: Qualcomm Snapdragon 615 с 64-битова архитектураПроцесор: осем ARM Cortex-A53 ядра с тактова честота 1,7 GHzГрафичен ускорител: Adreno 405Оперативна памет: 3 GBПостоянна памет: 16 GB флаш-дискВъншна памет: слот за microSD карти с максимален обем до 32 GBОсновна камера 1: резолюция 13 мегапиксела, фотосензор Purecel, обектив с 5 оптични лещи и апертура F/2,0Основна камера 2: резолюция 2 мегапиксела, FSI фотосензор, обектив с 3 оптични лещи и апертура F/2,4Предна камера: резолюция 5 мегапиксела, фотосензор с обратно осветяване, обектив с 5 лещи и апертура F/2,0, предна светодиодна фотосветкавицаАкумулаторна батерия: капацитет 3200 mAhГабаритни размери: 154 х 76 х 7,2 милиметраТегло: 165 грамаОперационна система: Android 5.1 Lollipop Смартфонът DEXP Ixion X355 Zenith се продава при цена 15 999 рубли ($242). kaldata.com
  • ForcePhone по софтуерен път реализира 3D Touch функционалността за всеки смартфон
   Оказа се, че представената в iPhone 6s технология 3D Touch, даваща възможност на дисплея да регистрира силата на натиска, може да бъде реализирана във всички смартфони с помощта на специален софтуер. Специалистите от Мичиганския университет успяха да реализират функционалността Force Touch с помощта на хардуерните компоненти, които присъстват във всеки смартфон - високоговорителя и микрофона. Високоговорителят излъчва звукови вълни с честота 18 KHz, които на практика не могат де чуват от хората. Програмата ForcePhone анализира промените в този звук, възникващи от натиск върху екрана на дисплея. Промените в честотата и фазата на звуковите вълни са пропорционални на силата на натиска и по този начин се имитират възможностите на технологията Force Touch. Така се дава възможност на всеки да пробва възможностите на новия интерфейс за смартфони, реагиращ на натиска върху дисплея.ForcePhone няма как да даде усещанията, каквито дава физическият модул 3D Touch, но може да направи работата със смартфоните много по-комфортна и удобна.Създателите на новата технология споделиха, че техният продукт още не е готов за масово внедряване. ForcePhone ще бъде демонстрирана по време на изложението MobiSys 2016 в Сингапур. kaldata.com
  • Тим Кук счита, че цената на iPhone извън САЩ, е завишена
   Айде айде, къде па го сравни с бентли... в Китай ли ги произвеждат бентли ??? Тука коментираме тая китайска пръчка с качествена операционна система.
  • До края на годината Moxi ще представи смартфон, който се закопчава около китката
   Тази година може да се окаже ключова в историята на дисплеите, ако до коледните празници на пазара се появят смартфони с гъвкави екрани. Компанията Moxi Group съобщи, че подготвя масовите продажби на смартфон, който обвива човешката китка. Производителят възнамерява до края на 2016 година да представи на пазара 100 000 екземпляра от това интересно мобилно устройство. Смартфонът във вид на гривна ще струва 5 000 юана или около $765 по текущия курс. В новия дисплей се използва графен и се предполага, че първият модел ще има черно-бял дисплей, а модел с цветен екран трябва да се появи през 2017 година.Изпълнителният директор на Moxi Group Чуншен Юй каза, че производството на смартфони с черно-бял екран е по-лесно. Той допълни, че консумацията на електрическа енергия от цветните гъвкави дисплеи с графен, е по-висока. Продажбите на новия смартфона ще стартират в Китай и ако всичко е удачно, ще последват продажби и в други региони. Директорът на канадската лаборатория Human Media Lab още преди пет години демонстрира собствен прототип на гъвкав смартфон коментира, че технологията на електронните мастила все още е несъвършена, изображенията са бледи, а гледането на видео е невъзможно.Но директорът на Moxi Group заяви, че неговата компания използва съвсем нова технология за производство на качествени гъвкави сензорни дисплеи с графен. kaldata.com
 • Today's Birthdays

  1. bianca
   bianca
   (27 years old)
  2. danykp
   danykp
   (38 years old)
  3. EmSiTo3G
   EmSiTo3G
   (25 years old)
  4. g3nadl
   g3nadl
   (25 years old)
  5. hjnmpt
   hjnmpt
   (39 years old)
 • Current Donation Goals