Xiaomi Mi Note 2 ще получи 6 GB оперативна памет

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  Представеният в началото на миналата година 5,7-инчов фаблет Xiaomi Mi Note получи добри характеристики. Потребителите оцениха големия дисплей с разделителна способност от 1920 х 1080 пиксела, 13-мегапикселовата камера, 3 GB оперативна памет, заедно със Snapdragon 801, както и батерията, чийто обем е 3000 mah. От януари обаче измина много време, така че пускането на наследника на този модел изглежда доста вероятно. Изглежда, че главната особеност на последното ще бъде неговата 6 GB оперативна памет.Както съобщават представители на ресурса phonearena, заключението е направено на базата на нови екранни снимки. И въпреки, че последните е трудно да се нарекат прекалено информативни, появата им не може да не ни радва.На първо място се съобщава за наличието на 6 GB оперативна памет и Snapdragon 820. Съответно, по-ранните слухове за вероятното наличие в устройството на обновената версия на Snapdragon 821 може да се считат за несъстоятелни.Устройството ще получи поддръжка на Android 7.0 Nougat, а следователно и купувачите на новия апарат ще могат да се възползват от всички софтуерни нововъведения на системата. Фаблетът ще бъде на разположение във версии с 64 GB, свободни от които — 52,28 GB.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Цените на Nexus Sailfish и Marlin ще бъдат съответно 449 и 599 долара

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  В интернет се появи информация относно предполагаемите цени на двойката дългоочаквани смартфони HTC Nexus Sailfish и Marlin. Според нея, по-евтиният от двата апарата на Google ще се продава за 449 долара, а неговият "батко" ще струва 599 долара.Цените са за версиите с 32GB място за съхранение на двата модела. Не е ясно какви ще са другите варианти, що се отнася до този показател, но слуховете твърдят, че поне Sailfish ще има и опция с 64GB, което е добре дошло за потребителите, имайки предвид, че Nexus устройствата традиционно са критикувани за ограниченото място и липсата на microSD слотове.Двойката Nexus телефони на 2016 г. ще бъдат при нас след не повече от месец, като до момента "течовете" са по-обилни именно за Sailfish. Очакваме апаратът да се появи с процесор Snapdragon 821 и 4GB RAM памет. Все още остава открит как Google и HTC ще се опитат да отличат телефоните, но по всяка вероятност можем да очакваме разлики в камерата или размера на батериите.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Изтекоха техническите параметри на Sony Xperia X Compact

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  Голяма част от техническите параметри на предстоящия Sony Xperia X Compact се появиха в известния бенчмарк GFXBench, в чиято достоверност не можем да се съмняваме.Sony си остава единственият производител, чиито “compact” модели наистина означават това, а не са “lite” или “mini”. На базата на информацията в GFXBench, Xperia X Compact лесно може да бъде компактен вариант на Xperia X Performancе с иначе почти идентични показатели.Нещо повече, новият телефон дори има 4 GB RAM памет, докато Xperia X Performance е само с 3 GB. Процесорът Qualcomm Snapdragon 820 и наличните 32 GB място за съхранение са еднакви и за двата телефона. Екранът този път е 4.7 инча, но 1080р резолюцията е същата като при Xperia X Performance. Логично камерите този път не са толкова впечатляващи и са съответно 13МР и 8МР.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Непосредствено преди появата на iPhone 7, Apple има проблем с доставките

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  По всичко личи, че тази есен ще се повтори сценария от миналогодишната iPhone премиера, тъй като Apple изпитва сериозни проблеми с доставките на новия смартфон. Цитирайки добре запознати източници, японският сайт Nikkei твърди, че доставчиците на Apple не смогват с производството на достатъчен брой телефони и има повече от реална опасност търсенето на новия iPhone 7 да надвиши неговото предлагане.Освен недостатъчните ресурси на азиатските партньори на Apple, друга причина за по-малкото количество произведени бройки са "дефектни компоненти", заради които премиерата на iPhone 7 няма да бъде в мащабите, които американската компания би искала да види."Ако Apple се придържа към календара от миналата година, няма да има достатъчно бройки в началото, тъй като някои доставчици все още се опитват да се преборят с малките количества компоненти, които произвеждат", твърди медията.

  kaldata.com

  • 1 reply

  Android стана по-добър от iOS

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  В един от основните акценти при разработката на мобилната платформа iOS 9 се превърна оптимизацията и стабилността при работа. Пускането на нейния предшественик в лицето на iOS 8 бе съпроводено от голям брой жалби на потребители относно работата на операционната система. А актуализацията iOS 8.0.1 изобщо трябваше да бъде оттеглена поради наличието на проблем с мобилния интернет и със скенера за пръстови отпечатъци Touch ID. С iOS 9, както се твърди, Apple се стреми да не позволи такива ситуации.Въпреки това, експертите от Blanco Technology Group поставят под съмнение опитите на разработчиците на Apple. Според резултатите от проучването на пазара от страна на анализаторската компания, през второто тримесечие на тази година проблеми със стабилността на iOS са имали 58% от устройствата на Apple. За същия период, проблеми са срещали само 38% от собствениците на смартфоните и таблетите под Android.C бъговете в работоспособността най-често са се сблъсквали смартфоните iPhone 6 (29% от общата маса "ябълкови" устройства с проблеми). Веднага след него е iPhone 6s (23%) и iPhone 6s Plus (14%). 65% от всички проблеми със стабилността при іустройствата са свързани с крашване на приложенията, 11% — с проблемен Wi-Fi.От страна на Android, по дял на увисванията и крашовете води Samsung (26% от общата маса), следвана от Lenovo, LeTV и Motorola. За най - "бъгав" се счита смартфона Le 1S. Като основни проблеми в "гуглофоноите", лидери са камерата и батерията (10%), сензорния дисплей (7%), микрофона и говорителите (по 5%).При разработването на iOS 9, инженерите на Apple отделят основно внимание върху отстраняването на грешките, подобряване на стабилността и увеличаване на производителността. Според анализаторите от Apteligent, в актуалните версии iOS 9.3.x, мобилните приложения "крашват" много по-малко, отколкото в предишната редакция на операционната система. Последните издания на софтуерната платформа на Apple работят по-стабилно, отколкото iOS 9.2, iOS 8 и iOS 7.Отбелязва се, че в работата на iOS 9.3 крашовете се случват почти един и половина пъти по-малко, отколкото при iOS 8 и почти четири пъти по-рядко, отколкото в iOS 7 по своето време – 2,2% от случаите. Компанията събира данни, базирани на наблюдения от близо един милиард потребители, а броя на анализираните събития дневно е около 3 млрд.

  kaldata.com

  • 1 reply

  Apple пусна iOS ъпдейт срещу опасния малуер Pegasus

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  Нов маулер на име Pegasus застрашава собствениците на iOS устройства с версия 9.3.4 и по-ниска. Той е в състояние да събира пароли, да чете текстови съобщения, да следи потребителите и дори да записва телефонни разговори и звуци от устройството.Използвайки една от три възможни уязвимости в операционната система, малуерът може да порази iPhone или iPad с един-единствен клик от страна на хакерите. Зловредният софтуер води началото си от израелска компания за киберсигурност на име NSO Group."Тройната уязвимост е първата по рода си, позволяваща пълен достъп до Apple устройство с едно кликване. Знаехме, че съществува, но нямахме доказателство за това", коментира вицепрезидентът по сигурността на компанията Майк Мъри.Експлойтът съществува вече повече от месец, но едва сега Apple е в състояние да пусне ъпдейт за iOS, който идва под номер 9.3.5. Това става по-малко от месец преди появата на iOS 10, но ситуацията е наложила бързи действия от страна на компанията.

  kaldata.com

  • 0 replies

  WhatsApp споделя телефонния ви номер с Facebook за по-целенасочени реклами

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  WhatsApp започва по-тясна интеграция със своя собственик Facebook - от днес компанията зад популярното комуникационно съобщение ъпдейтва за пръв път от четири години политиката си по използване на личните данни. Идеята е тя да отразява не само функционалността на WhatsApp, но и тясната ѝ връзка с Facebook.Основната промяна в случая е, че WhatsApp вече ще споделя телефонния ви номер със социалната мрежа, като целта е да получавате по-таргетирани реклами и препоръки. Номерът няма да бъде споделян публично, а ще стане част от рекламния алгоритъм на Facebook. Съобщенията, които си разменяте през приложението, ще продължат да бъдат криптирани.На теория имате опция да откажете използването на тези данни за профилирани реклами, но WhatsApp ще продължи да ги ползва "за други цели". Откакто социалната мрежа закупи WhatsApp през 2014 г., потребителите се притесняваха, че политиката по опазване на личните данни на WhatsApp ще бъде помрачена от жаждата на Facebook за повече персонална информация. До момента двете услуги сякаш успяваха да съществуват паралелно и без вмешателство, но това явно се променя.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Apple се прицелва в Snapchat с ново видео приложение

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  Apple разработва ново видео приложение за iOS, коeтo ще позволи на потребителите да създават и споделят клипове с приятели.Приложението е самостоятелно и дизайнът му е направен така, че да се ползва само с една ръка. Потребителите ще могат в движение да снимат и редактират клипове, да добавят към тях текст и озвучение и да ги ъплоудват, като всичко това ще става за по-малко от минута.  Споделянето ще става с контактите в телефона и приятелите в социалните мрежи, като идеята е въпросните социални платформи да бъдат интегрирани дълбоко в iOS. Целта на приложението е да предложи опростена платформа за видео редактиране, което да се харесва на поколението потребители, израснало със Snapchat и Instagram. По приложението работи екипът, създал видео софтуерът Final Cut Pro за OS X.Към момента вече съществува прототипна версия на приложението, а в завършен вид трябва да го видим през 2017 г.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Blackview E7: смартфон с поддръжка на LTE мрежите, нелош хардуер и много ниска цена

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  Blackview представи на пазара бюджетния смартфон E7, който на фона на другите подобни мобилни устройства изглежда съвсем достойно, въпреки ниската си цена. Смартфонът е оборудван с 5,5-инчов дисплей с резолюция 1280х720 пиксела. Използвана е системата-върху-чипа МТ6737 с 64-битова архитектура, четири процесорни ядра с тактова честота 1,1-1,3 GHz и графичния ускорител ARM Mali-T720 MP2. Устройството разполага с 1 GB оперативна памет, 16 GB флаш-диск и слот за външни карти памет с максимален обем до 64 GB.От останалите технически характеристики можем да изброим основна камера с резолюция 8 мегапиксела с автоматично фокусиране и светодиодна фотосветкавица, предна камера с резолюция 2 мегапиксела, поддръжка на съвременните LTE мрежи от четвърто поколение, FM-радио, стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо, Wi-Fi и Bluetooth модули за безжична връзка, скенер за пръстови отпечатъци с време за разпознаване 0,1 секунди и акумулаторна батерия с капацитет 2700 mAh. Устройството работи под управлението на операционната система Android 6.0 Marshmallow.Засега смартфонът Blackview E7 се продава при цена $62,99, но след около месец неговата цена ще се вдигне до $69,99. Предлагат се модели с бял, сив и син цвят на корпуса.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Всички Nexus смартфони ще получат функцията Wi-Fi Assistant

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  Не всички телефони с марката Nexus ще имат ъпдейт до новия Android 7.0 Nougat, но Google ще има даде утешителен подарък под формата на Project Fi Wi-Fi Assistant. Досега функцията бе ексклузивна само за участниците в Project Fi в определени страни, но тя вече ще се ползва от всички собственици на Nexus телефони.Wi-Fi Assistant помага на потребителите да пестят мобилния си дата план като се свързват само към проверени WiFi мрежи. Ако разполагате с телефон Nexus, който работи с Android 5.1 или по-висока версия, ще получите функцията.Project Fi Wi-Fi Assistant не трябва да се бърка с подобна по име, но противоположна по функция, опция наречена Wi-Fi Assist, която съществува за iOS. Опцията за устройствата на Apple превключва автоматично на мобилен интернет, ако прецени, че WiFi връзката е слаба, за да не пречи на сърфирането в мрежата. Точно обратното, Wi-Fi Assistant пък търси стабилни и проверени WiFi връзки и се свързва към тях, за да ви спести от мобилния интернет.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Официален анонс на смартфона Xiaomi Redmi Note 4 с Helio X20, 4100 mAh акумулаторна батерия и ниска цена

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  Xiaomi продължава най-редовно да произвежда и анонсира нови смартфони от фамилията Redmi. Само преди четири месеца на пазара бе представен Xiaomi Redmi Pro, а сега компанията анонсира Xiaomi Redmi Note 4 базиран на SoC Helio X20. Новият фаблет е оборудван с 5,5-инчов дисплей с резолюция 1920х1080 пиксела. Използва се системата-върху-чипа Helio X20 с 64-битова архитектура, 10 процесорни ядра в три клъстъра - 2x Cortex-A72 @ 2,1 - 2,3GHz, 4x Cortex-A53 @ 1,85 GHz, 4x Cortex-A53 @ 1,4GHz; графичен ускорител ARM Mali 780. Налични са 2 или 3 GB оперативна памет и 16 или 64 GB флаш-диск. Конфигурацията на новия смартфон включва още основна камера с резолюция 13 мегапиксела с апертура F/2, фазова система за автоматично фокусиране и възможност за запис на 1080р видео при скорост 30 кадъра в секунда; предна камера с резолюция 5 мегапиксела и апертура G/2,0, скенер за пръстови отпечатъци, метален корпус и акумулаторна батерия с капацитет 4100 mAh. Устройството работи под управлението на операционната система Android 6.0 с фирмения потребителски интерфейс MIUI 8. Xiaomi Redmi Note 4 с 2 GB оперативна памет и 16 GB флаш-диск се продава при цена $135, а моделът с 3 GB RAM и 64 GB ROM струва $180.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Windows телефоните най-сетне получават панорамен режим за своите камери

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  Каквото и да си говорим за Windows Phone, Lumia телефоните по традиция винаги имат добри камери. Една функция, която обаче им липсваше, бе снимането в панорамен режим. За да го правят, потребителите на апарати като Lumia 950 и 950 XL трябваше да прибягват до приложения на трети страни, което не е много удобно.За щастие, това вече се промени, след като Microsoft току що пусна ъпдейт за своето Windows Camera приложение, добавящ панорамен режим. Сред поддържаните модели са апарати като Lumia 550, 650, 950, и 950 XL, 640, 830, Icon, 930 и 1520.Освен за мобилната, ъпдейтът се отнася и за десктоп версията на Windows, така че ако ползвате съвместимо устройство като Surface 3, Pro 4 и Surface Book, също може да се възползвате от функционалността.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Android Nougat ви предлага да мигрирате от iOS устройство

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  Потребител на социалната мрежа Reddit е направил интересно откритие, докато извършвал фабричен рестарт на своя Nexus 6P. Инсталирайки новия Android Nougat,той открива, че последната версия на операционната система позволява прехвърляне на данни както от активен Google акаунт, така и от iOS устройство като iPhone или iPad. Сама по себе си тази функция не е нова, тъй като производители като HTC и Samsung вече предлагаха опция за прехвърляне от iOS.   Истинската новина тук е, че опцията за миграция от iOS се появява в менюто с настройки на Nexus 6P с Android Nougat. Ако я използвате, тя ви прехвърля към сайт с инструкции как да извършите прехвърлянето на данните. За някои от тях, които не могат да бъдат прехвърлени директно, получавате съвет да свалите съответното приложение от Play Store.Така на практика това не е точно инструмент за миграция, а по-скоро напомняне на потребителите, че могат да използват платформите на Google за да архивират и прехвърлят своите данни.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Капацитетът на батериите в смартфоните може да се увеличи двойно още през 2017 г.

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  "Литиево-металните батерии, разработени от подразделението на Масачузетския технологичен институт (MIT) SolidEnergy, ще могат да предоставят същия запас от енергия, както и литиево-йонните батерии при наполовина по-малък размер.Екип на института е разработил твърд електролит за покриване с фолио, функциониращ при стайни температури. Освен това, в акумулатора ще се прилага вместо обикновен течен електролит от огнеопорна квази-йонна течност, електролит с понижено съпротивление. Резултатът ще е батерии с пълна ефективност със съхраняване на енергията при единица обем.Досега учените са работили върху технологията на батерии, използващи литиево-метално фолио, вместо графит, като традиционен материал за анод. Но досега никой не е можел да преодолее съпътстващите проблеми, като увеличеното съпротивление, водещо до кратко късо съединение и силно прегряване.Многократно сме говорили за революционните изобретения в областта на батериите. Въпреки това, инвеститорите са загубили интерес към иновациите в батериите, след като MIT, A123 Systems фалираха, поради факта, че тяхната технология не успя да се превърне работеща. Ето, че SolidEnergy пое фабриката A123 за да започне производство на собствени батерии, което може да се разгърне в промишлени мащаби за комерсиална употреба.Сега SolidEnergy разполага със собствена фабрика, а през ноември 2016 година ще пусне батерии за летателни апарати. След това, компанията планира да комерсиализира батерията за смартфони и друга електроника, а през 2018 г. — пускане на акумулаторни батерии за автомобили. Въпреки това, тези планове сме ги чували многократно, така че си струва да почакаме наистина излизането на работеща батерия, производството и продажбите на нови елементи за съхранение на електроенергия.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Apple преосмисля иконата за заряда на батерията

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  Бюрото по патентите и търговските марки на САЩ издаде на Apple пореден патент. Този път той описва интересна икона за зареждане на батерията на мобилните устройства. По-скоро, тя описва система, която може да показва точното оставащо време за работа на устройството при стартираните в момента приложения. Досега, iPhone и iPad показват само оставащия заряд на батерията в проценти, което не дава възможност за точна оценка на времето, което устройството ще работи.Например, вместо предишния индикатор "23%", върху иконата потребителите ще могат да виждат надпис "2 часа и 32 минути". Това решение значително ще улесни живота на потребителите, тъй като те ще могат да разчитат времето за работа на своите устройства с най-голяма точност.Apple не би била тя, ако не назове иконата "умна". Оставащото време за работа на устройството, от компанията са решили да изчисляват въз основа не само на ресурсите на батерията, но и на база стартираните приложения. Всяко приложение, както е известно консумира енергия от батерията по-различен начин — някои по-повече, някои по-малко — и тази информация ще се взема в предвид при предоставяне на по-точни данни за оставащото време на автономна работа на устройството.Освен това, в патента на Apple се описва възможност за създаване на профили от страна на потребителите за пестене на енергия. Гъвкаво конфигурируемите профили, според Apple, ще могат да се създават за определени дни или дори периоди от време, което ще позволи на собствениците на мобилните устройства с максимална ефективност да използват ресурсите на батерията.Например, ако всеки делничен ден пътувате от вкъщи до работа с кола, и искате по време на пътуването да използвате навигационната система, можете да настроите профил, така, че вашият iPhone или iPad да запази необходимата енергия за навигационното приложение. Указаното количество енергия не може да се използва от други приложения или функции.Изключително интересна идея, но когато тя ще бъде въплътена в живота още не е ясно.

  kaldata.com

  • 0 replies

Portal by DevFuse · Based on IP.Board Portal by IPS


 • Нови теми

 • Posts

  • Представеният в началото на миналата година 5,7-инчов фаблет Xiaomi Mi Note получи добри характеристики. Потребителите оцениха големия дисплей с разделителна способност от 1920 х 1080 пиксела, 13-мегапикселовата камера, 3 GB оперативна памет, заедно със Snapdragon 801, както и батерията, чийто обем е 3000 mah. От януари обаче измина много време, така че пускането на наследника на този модел изглежда доста вероятно. Изглежда, че главната особеност на последното ще бъде неговата 6 GB оперативна памет.Както съобщават представители на ресурса phonearena, заключението е направено на базата на нови екранни снимки. И въпреки, че последните е трудно да се нарекат прекалено информативни, появата им не може да не ни радва.На първо място се съобщава за наличието на 6 GB оперативна памет и Snapdragon 820. Съответно, по-ранните слухове за вероятното наличие в устройството на обновената версия на Snapdragon 821 може да се считат за несъстоятелни.Устройството ще получи поддръжка на Android 7.0 Nougat, а следователно и купувачите на новия апарат ще могат да се възползват от всички софтуерни нововъведения на системата. Фаблетът ще бъде на разположение във версии с 64 GB, свободни от които — 52,28 GB. kaldata.com
  • Почти навсякъде е LTE на открито или по близо до прозорец , много зависи от сградата
  • Ако човека "отсреща" не е с някоя девятка бета а с официална версия (8,9) няма проблем с фейстайма.Проблема е само със старите бета версии.
  • В интернет се появи информация относно предполагаемите цени на двойката дългоочаквани смартфони HTC Nexus Sailfish и Marlin. Според нея, по-евтиният от двата апарата на Google ще се продава за 449 долара, а неговият "батко" ще струва 599 долара.Цените са за версиите с 32GB място за съхранение на двата модела. Не е ясно какви ще са другите варианти, що се отнася до този показател, но слуховете твърдят, че поне Sailfish ще има и опция с 64GB, което е добре дошло за потребителите, имайки предвид, че Nexus устройствата традиционно са критикувани за ограниченото място и липсата на microSD слотове.Двойката Nexus телефони на 2016 г. ще бъдат при нас след не повече от месец, като до момента "течовете" са по-обилни именно за Sailfish. Очакваме апаратът да се появи с процесор Snapdragon 821 и 4GB RAM памет. Все още остава открит как Google и HTC ще се опитат да отличат телефоните, но по всяка вероятност можем да очакваме разлики в камерата или размера на батериите. kaldata.com
 • Today's Birthdays

  1. ailievbg
   ailievbg
   (43 years old)
  2. desertrose
   desertrose
   (27 years old)
  3. desislav2444
   desislav2444
   (27 years old)
  4. Dimbadboy
   Dimbadboy
   (22 years old)
  5. dobcho
   dobcho
   (37 years old)
 • Current Donation Goals