Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

  • 0

Ползване на услуги на Apple


fortedoll

Въпрос

Здравейте!

Нов съм, а сега на къде? Не бях сигурен за раздела и заглавието, който трябваше да избера за първата ми тема във форума. Ако съм объркал, моля, модераторите да преместят темата в правилния раздел.

До сега не съм ползвал услугите на Apple. Всичко устройства, които съм притежавал са били андроид базирани смартфончета, като започна от ниския клас до скъпите флагмани. Ще пиша малко по-подробно, надявам се да не ви отегча. Бях пред дилемата да си купя андроид флагман. Замислих се, защо по дяволите съм толкова скептично настроен към продуктите на ябълката, при условие, че не съм имал възможността да ползвам нито едно устройство. Та реших да се пробвам и да си купя устройство, но мисълта, че трябва да дам по 1 бон за телефон, който на хартия е нищо в сравнение с андроидите, нещо ме обърква. НО съм твърдо решен да се пробвам. Според Вас, кой модел трябва да е, за да усетя тръпката, която много хора описват. Не ми се купува 6-ца, искам да се пробвам с нещо много по-евтино. Парите, които бях заделил за флагман, ще ги изхарча за нещо друго. Отделих около 400 лв. за втора ръка устройство. За тези пари намерих хубави 5-ци, мога да дам още някой лев, ако е с гаранция. Та, мисля да го ползвам няколко месеца, само за да пробвам. Ако съм удовлетворен ще си купя 5s или 6 нов, но тъй като до сега не съм ползвал, не ми се дават пари за ново устройство. Срещнах обяви за заключени с iCloud, които са на ниски цени. Имаше и обяви за отключване, които варираха от 100 до 300 лв. Прочетох за тези устройства, които ги продават заключени и в последствие разбрах, че са крадени или намерени. Отделно стои въпроса, че е ?било? невъзможно да се хакне по някакъв начин сигурността. Бихте ли ме насочили, какво трябва да гледам, когато купувам iPhone втора ръка и дали изобщо има смисъл(дали си струва). Извинявам се за дългия пост, ще се радвам ако ми отговорите на въпросите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

2 отговора на този въпрос

Recommended Posts

  • 0

Накратко: телефон с клауд не е оферта. Маха се с пари(невинаги), ама тегавото усещане, че правиш нещо нередно остава.

Вземи редовен, поне с документи и здрав. По същество бих ти казал, че айфон не е "свободен" като андроид. Свободен е в кавички, защото свободата е привидна и е основно за глупости. Сигурността е на топ ниво, а, усещането при ползване е еднакво при всички модели, и стари, и нови. Това, което има айфон, а другите нямат, е точно получаването на очакваното, липсата на изненади и перфектно работещата екосистема от софт, хардуер, онлайн услуги и сигурност. Бъгчета има(случват се, никой не е застрахован), но са сведени до минимум и фирмата реагира дзверски бързо при проблем. Най - дълга и навременна поддръжка от всички смартфони в историята ;)

Телефон втора ръка: ами, да няма активен чужд клауд, да изпробваш всичко дали работи - телефония, wi-fi, GPS, bluetooth функции и накрая визуално дали е добре, дисплеят дали има петна, мъртви пиксели и т.н.

Отдели си време и чети, бая материал е, но ще те светне с какво се захващаш. Успех и...късмет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Цената на 6/6+ изненадващо остана доста висока и не ще да пада, а само след няма 3 месеца ще обявяват следващия.

Така че търси си втора ръка 5s/5. Аз не бих купил заключен с iCloud. Не съм и сигурен дали има 100% отключване и гаранции, че няма да има проблеми в бъдеще.

Относно с какво iPhone е повече от оснаналите, ще ти отговоря с една дума - софтуер.

Като в това влиза: поддръжка, вкл. ъпдейти години наред; 3rd party приложения, които са доста по-добре оптимизирани, както и много ексклузиви, които на друга ОС не можеш да намериш. iOS върви много гладко и без сериозни бъгове както на новите, така и на старите устройства. Показателно е и че iPad 2 (излязъл преди 4 години) ще получи ъпдейт за новата iOS9 през септември.

Екосистемата не Епъл е другият огромен плюс (който отчасти влиза в общия - софтуер). Влезеш ли в нея, излизане няма. Аз опитах, не ми се получи. Разбира се, ако нямаш друго Епъл устройство, няма да усетиш за какво иде реч, но в бъдеще може да вземеш един Мак и да видиш :) Взех първия ми, без преди това и 1 клик да бях направил на ОС-а :) Капка съжаление няма, преродих се, все едно не бях сядал на компютър до преди това. Всичко е толкова мазно и добре оптимизирано, че страх те хваща. На хубавото лесно се свиква и след няколко години, вече я няма тръпката, но седна ли на Уиндоус, почвам да се скубя за косите. Малко се отплеснах, но нещата около Mac важат и за iPhone..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...