Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Мтел и Макстелеком подписаха договор за национален роуминг


ML16

Recommended Posts

„Първото споразумение за споделяне на мрежи на българския телеком пазар е факт, след като Мтел и Макс сключиха договор за национален роуминг. Главните изпълнителни директори на двете компании Танасис Кацирубас и Нейчо Величков подписаха споразумението днес.

През май 2014 година Макс беше първата компания, която предложи в търговската мрежа в България 4G LTE технологията и започна преговори за национален роуминг. „Мтел е телекомът, който отговори на искането на Mакс и ще предостави национален роуминг. Смятаме, че това допълнително ще увеличи конкуренцията сред телекомите у нас“, коментира главният изпълнителен директор на Мтел Танасис Кацирубас.

В момента 4G мрежата на Макс покрива почти 40% от населението на страната. При националния роуминг оператор с ограничено собствено покритие (Макс) използва мрежата на вече утвърден телеком (Мтел) срещу заплащане на едро и предлага услуга от свое име по цени на дребно, които определя сам. В конкретния случай, клиентите на Макс ще ползват неговата мрежа в големите градове, но след като излязат от зоната му на покритие, услугата им ще се прехвърля към мрежата на Мтел.

Главният изпълнителен директор на Макс Нейчо Величков каза: “Договорът е много важна стъпка за целия телеком пазар, тъй като две от най-иновативните компании в тази сфера обединяват сили в интерес на българските потребители, за да предоставят услуги от следващо поколение.”

Националният роуминг е стъпка в полза на един по-конкурентен пазар, тъй като поощрява навлизането на нови мобилни оператори и им дава възможност да предложат повече услуги на клиентите си. Споделянето на инфраструктура е ново за България, макар че вече се наблюдава като тенденция в развитието на мобилните пазари в световен и европейски мащаб.

Telekom Austria Group, от която Мтел е част, също има значителен опит като ползващ или предоставящ национален роуминг оператор в различните страни, където работи, като например Австрия, Словения, Хърватия, Сърбия и Македония.“

Източник: maxtelecom.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ще съсипят и Близу както Мегалан едно време, аз се надявах Теленор да ги вземат, за да пуснат и телевизия, ама не се получи. Иначе Макс телеком имат нужда от раздвижване с това ограничено покритие и завишени цени, спрямо другите доставчици, може би ще стане интересно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Теленор водят преговори с Булсат ,ще видим от там какво ще излезе !

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Спомням си някога, когато прохождаше Мегалан, тогава бяха предимно в Студентски град и нямаха покритие в нашия квартал, а бяха най-читавия доставчик и тъкмо се разшириха и мтелците ги купиха... После само оплаквания съм чувала за интернета им. Аз съм на Близу от десетина години, нямам сериозни оплаквания, освен един-два пъти по-големи аварии, ама то е нормално, техника е, случва се. Сега тъкмо пуснах още един абонамент за долния етаж, че нещо се разпадаше връзката, рутерът не смогваше, ама старият договор ми изтича след два три месеца и ще го прекратя. Каква ирония, замених резервния вариант с бисквитката на Макс с домашен нет от Близу, а то всичко стана едно. За Макс мога да кажа само - отвратително покритие, закъсняващи фактури и много високи цени, неоправдано високи. Те могат и да прогресират, като ползват мрежата на Мтел, ако им дадат добри цени на едро, може и да стане нещо от тях, вещо като втори , Боб поне. Може би ще пробвам Нет 1, само до тогава да не ги купи и тях някой.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз,съм предоволен от оптиката на Вива,пък и май няма да ги купуват скоро.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мтел съсипаха съпорта който имаше, аз проблем с услугите им нямам за сега. Все още обаче ползвам старите стб за тв и не съм на пон.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (редактирано)

След последните две сделки:

“…Придобиването на blizoo очаква одобрението на регулаторите, преди сделката да бъде окончателно финализирана. Освен това Мтел очаква още едно разрешение, този път от регулатора КРС - за предоставяне на 4G услуги в страната. По думите на Кацирубас след получаването на подобен лиценз компанията ще може да пусне LTE услуги в рамките на шест месеца…..”

Източник: Днес бг

Както възможната сделка между Теленор и Булсатком, така и тези на Мтел, според мен са с цел на заобикаляне на пречката с разрешението/разпределението на честотите за LTE.

Редактирано от ML16
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Деси, NET1 са супер, ползвах ги близо 3 години.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Деска oт oкoлo 5 гoдини пoлзвам услугите на NET1...нямам никакви ядове с тях!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нет1 е операторът, от който съм най-доволен. За 5 г. и половина не помня да е имало сериозно спиране на нета (разбирай повече от 30 Мин.). Съпортът им е на отлично ниво, техниците също. Постоянно добавят нови безплатни hd канали, гледаш на колкото телевизора имаш, цените са много добри, особено ако подпишеш 18 м. договор. Има и допълнителна 5-10% отстъпка при предплащане за няколко месеца.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Лошото във случая е , че големите риби изяждат малките. И когато се наядат достатъчно забравят за обикновенния човечец. Тъжно , но факт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...