Qualcomm Snapdragon 820 ще се използва за създаване на самообучаващи се смартфони

  Aveliky
  By Aveliky,

  По време на конференцията Embedded Vision компанията Qualcomm Incorporated представи SDK за дълбоко обучение на устройства, базирани на чипсета Snapdragon 820. Софтуерният комплект се нарича Qualcomm Snapdragon Neural Processing Engine, в който се използват технологията за машинно обучение Qualcomm Zeroth и реализираните в чиповете Snapdragon принципи за паралелни изчисления. Става възможно създаването на смартфон, който да има възможност за самообучение. Новият SDK дава възможност на OEM производителите да създават собствени модели на невронни мрежи за смартфони, таблети и други мобилни устройства, използващи системата-върху-чипа Snapdragon 820 - смартфони, охранителни камери, дрони и други, които работят без да се налага включване към електронен облак. Новата платформа за машинно обучение Zeroth е специално оптимизирана за Snapdragon 820 програмна среда, създадена за машинно обучение при мобилните устройства. Към днешен ден технологията Zeroth се използва за анализ на визуални данни и в съвсем новата антивирусна защита Snapdragon Smart Protect.Официалното представяне на SDK Snapdragon Neural Processing Engine специално за процесорите Snapdragon 820 се очаква да стане през втората половина на тази година.

  kaldata.com

  • 0 replies

  HTC Desire 830 е първият смартфон от тази фамилия с оптична стабилизация на изображението

  Aveliky
  By Aveliky,

  Първата информация за смартфона HTC Desire 830 се появи в края на миналата година и се очакваше, че устройството ще бъде анонсирано през месец септември по време на изложението IFA 2016. HTC очевидно реши да не чака есента и официално представи новия смартфон. Технически характеристики на смартфона HTC Desire 830:Дисплей: 5,5 инча, резолюция 1920х1080 пикселаЧипсет: MediaTek Helio Х10 с 64-битова архитектураПроцесор: осем ядра с тактова честота до 2,2 GHzГрафичен ускорител: Mali-T720 MP3Оперативна памет: 3 GBПостоянна памет: 32 GBВъншна памет: слот за microSD карти с максимален обем до 128 GBОсновна камера: резолюция 13 мегапиксела, оптична стабилизация на изображението, светодиодна фотосветкавица, апертура F/2,0Предна камера: резолюция 4 мегапиксела, UltraPixel, апертура F/2,0Мобилни връзки: 2G GSM 850, 900, 1800, 1900; 3G HSDPA 850, 900, 1900, 2100; 4G LTEДруго: предни стерео високоговорители BoomSound и поддръжка на Hi-Res аудиоАкумулаторна батерия: капацитет 2800 mAh, не може да се изважда и подменяГабаритни размери: 157,5 x 78,9 x 7,79 милиметраОперационна система: Android 6.0 MarshmallowПродажбите на смартфона HTC Desire 830 започват този петък първоначално в Тайван при цена $310.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Huawei счита, че поставянето на 2К дисплеи в смартфоните е безсмислено

  Aveliky
  By Aveliky,

  Huawei не възнамерява в близко бъдеще да оборудва своите смартфони с 2К дисплеи. Шефът на мобилния отдел на Huawei Ричард Ю обясни причините за това твърдение. Основната причина е в това, че увеличението на резолюцията на дисплея става с цената на намаляването времето на автономна работа. Според изследванията на Huawei, при прехода от Full HD (1920х1080 пиксела) към 4К (3840х2160 пиксела), броя на точките се увеличава 4 пъти, но консумацията не електрическа енергия също се увеличава, при това с почти 8 пъти. В крайна сметка, смартфонът с 4К разделителна способност може да работи само половин ден с едно зареждане. А пред избора дали да има по-дълга автономна работа или по-висока резолюция, потребителите винаги избират първото. Huawei отбеляза, че при малки размери на екрана на дисплея човешкото око не може да забележи разликата между Full HD и 2К. Плътността на пикселите е твърде висока и потребителите не получават повече информация. По-добре е да се създават дисплеи с по-висока динамика и по-точно изобразяване на цветовете, отколкото с прекалено висока резолюция.Ричард Ю добави, че това са причините във флагманския смартфон Huawei P9 да се използва дисплей с резолюция 1080р. Естествено, за почитателите на 2К са предвидени съответните смартфони като например Huawei V8.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Microsoft възнамерява да направи Surface Phone най-безопасния смартфон на света

  Aveliky
  By Aveliky,

  Въпреки създалото се впечатление, Microsoft съвсем не планира да се откаже от пазара на смартфони и продължава усилено да работи върху ОС Windows 10 Mobile и нейната синхронизация с персоналните компютри. Но в бъдеще възприемането на Windows Phone и Windows 10 Mobile се очаква да се промени. През 2016 година Microsoft ще направи кратка пауза в сегмента на смартфоните и ще се съсредоточи върху други проекти, като обещава интересни нови възможности в ОС Windows 10 Mobile през следващата година. Едно от тези нови неща ще бъде смартфонът Surface Phone, създаден от същите специалисти, които направиха таблета Surface. Няма почти никаква техническа информация за новия смартфон, а WindowsCentral съобщи, че той се очаква да бъде представен през месец април 2017 година.В Surface Phone ще бъде акцентирано върху производителността. Microsoft специално подчертава, че Surface Phone ще бъде "най-безопасния смартфон в света". Очаква се това да се постигне чрез добро криптиране и биометрична идентификация. Да се надяваме, че няма да бъде астрономически скъп.Със своя нов смартфон Microsoft възнамерява да избегне проблемите, с които се сблъска Apple, когато получи съдебно разпореждане да предостави достъп до криптираните данни на iPhone.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Бразилия продължава да притиска WhatsApp, месинджърът бе блокиран за 72 часа в цялата страна

  Aveliky
  By Aveliky,

  Съдията Марсел Майя Монталвао (Marcel Maia Montalvão) от малкия щат Сержипи в североизточна Бразилия, изпрати съдебно разпореждане до петте основни мобилни оператора на страната, с което им нарежда да блокират трафика на месинджъра WhatsApp в продължение на 72 часа. Блокирането трябва да започне (и действителни започна) на 2-ри май тази година. За неизпълнението на съдебното разпореждане се налага глоба в размер от $143 000 дневно. Бразилия за втори път блокира най-популярния месинджър в страната. На 17-ти декември 2015 година WhatsApp бе блокиран за 48 часа след разпореждане на съдията на град Сан Паулу. Както и сега, решението бе взето за отказ за сътрудничество при водене на съдебно следствие. По време на разследването на местен наркодилър, WhatsApp (Facebook) отказа да предостави декриптираната информация за неговите разговори. Според бразилския закон, това действие се наказва с блокиране на онлайн-услугата на територията на цялата държава.В борбата с наркотиците Бразилия не се ограничава само с блокирането на интернет-услугите. През месец март тази година федералната полиция задържа вицепрезидента на Facebook за Латинска Америка "за нееднократен отказ на изпълнението на съдебните разпореждания в дела, свързани с наркотици".

  kaldata.com

  • 0 replies

  Nexus 5x е огънат и одран в този тест за издръжливост

  Aveliky
  By Aveliky,

  Всеки потребител се надява, че телефонът му е достатъчно издръжлив, за да оцелее при ежедневна употреба и поредният модел, подложен на подобен тест е Nexus 5x. YouTube каналът JerryRigEverything ни показва подробно видео, в което смартфонът бива огъван, одран и какво ли още не, за да се провери степента на неговата издръжливост.Nexus 5x е модел с пластмасов корпус, което означава, че той навярно няма да е толкова здрав, колкото един телефон с метален корпус. Първото изпитание в теста е за здравината на дисплея и неговата устойчивост на издраскване. По-нататък на същото е подложена и камерата, а в "мъченията" се присъединява и пламък. Екранът издържа осем секунди преди пикселите да се предадат, но след като нагорещеният поток е премахнат, те се възстановяват. Тестът с огъване показва, че Nexus 5x действително се огъва лесно, но пък постоянните щети по корпуса са минимални, тъй като пластмасата по-лесно възстановява формата си.Вижте пълното видео тук:

  kaldata.com

  • 0 replies

  Тим Кук: Следващият iPhone е толкова добър, че ще се чудите как сте живели без него

  Aveliky
  By Aveliky,

  Следващото поколение iPhone модели е толкова добро, че просто няма да ви се вярва, че досега сте живели без тях - амбициозното изказване в този смисъл е дело на изпълнителния директор на Apple Тим Кук в негово интервю за CNBC. Там той загатва, че компанията подготвя нови и впечатляващи модели, които сериозно ще пленят потребителите."Подготвяме нещо изключително иновативно при новите iPhone-и, което ще ви накара задължително да се сдобиете с тях. Ще ви дадем неща, без които няма да може да живеете. Днес дори не подозирате, че ви трябват, но скоро когато погледнете назад ще се чудите как изобщо сте живели без тях", твърди Кук.Разбира се, подобни изказвания звучат бомбастично, но всъщност са доста неясни и не дават практически никаква представа за конкретните неща, които можем да очакваме. Все пак не трябва да забравяме, че последният път, когато Тим Кук направи подобно дръзко изявление, Apple отчете най-доброто финансово тримесечие в историята.

  kaldata.com

  • 8 replies

  Galaxy Note 6 ще има USB-C порт

  Aveliky
  By Aveliky,

  Мобилните производители бързо приемат новия USB-C стандарт и изглежда Samsung също ще го прегърне с пускането на предстоящия Galaxy Note 6.Според сайта Sammobile, новият фаблет ще стане поредното мобилно устройство, което ще предложи USB Type-C връзка. Сайтът се позовава на "ексклузивни знания" по въпроса за включването на порта. "Можем да потвърдим ексклузивно, че Galaxy Note 6 ще включва USB Type-C порт с пълната му функционалност. Това, което все още не знаем е дали той ще бъде USB 3.1 или по-стар стандарт", казва сайтът.Очакванията действително са все повече телефони да преминат към USB-C портове, но в конкретния случай с Galaxy Note 6 това може да бъде проблематично за Samsung, защото ако компанията се спре на този стандарт за телефона си, това означава, че той няма да бъде съвместим със съществуващите Samsung Gear VR модели, всички от които използват Micro USB порт.

  kaldata.com

  • 0 replies

  LG създаде нов тип скенер за пръстови отпечатъци

  Aveliky
  By Aveliky,

  LG представи нов тип скенер за пръстови отпечатъци, който е поставен под предпазното стъкло на смартфона и може да работи с точност като стандартните сензорни бутони с вграден дактилоскопичен скенер. По този начин става възможно създаването на смартфони с много по-добра защита от прах и вода, които нямат физически бутон за пръстови отпечатъци. Новият сензор е създаден от отдела LG Innotek и за неговата правилна и точна работа не е необходим директен контакт с пръста на потребителя. Дебелината на стъкленото покритие над сензора е намалена до 0,3 милиметра. LG подчертава, че точността на новия сензор е на същото ниво като стандартните скенери за пръстови отпечатъци, а нивото на грешните разпознавания не превишава 0,002%. Въпреки че стъклото е доста тънко, то издържа падането на 130 грамово стъклено топче от височина 20 сантиметра.Поставянето на сензора под стъклото на смартфона подобрява защитата от драскотини и от влага. Освен това се дава възможност за създаване на още по-тънки смартфони.Засега не е известно кога новите сензори ще бъдат поставени в смартфоните, но следващия флагмански апарат на LG със сигурност ще има подобен скенер за пръстови отпечатъци. Създателите на новия сензор съобщиха, че приемат поръчки за неговото вграждане в смартфоните и на други производители.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Intex Aqua Lions 3G: смартфон с 5-инчов HD дисплей, 3500 mAh акумулаторна батерия и цена $75

  Aveliky
  By Aveliky,

  Intex Technologies представи на индийския пазар своя нов смартфон Aqua Lions 3G с нелоши спецификации и ниска цена. Смартфоните на индийските производители стават все по-добри и евтини, и някои анализатори се питат, дали Индия няма да повтори китайското чудо в областта на мобилната електроника. Технически характеристики на смартфона Intex Aqua Lions 3G:Дисплей: 5 инча, резолюция 1280х720 пиксела, IPS матрицаЧипсет: необявен модел с четири процесорни ядра, работещи с тактова честота 1,2 GHzОперативна памет: 1 GBПостоянна памет: 8 GB флаш-дискВъншна памет: слот за microSD карти с максимален обем до 32 GBОсновна камера: резолюция 5 мегапиксела, двойна светодиодна фотосветкавицаПредна камера: резолюция 2 мегапикселаSIM-карти: два слотаКомуникации: 3G HSPA+, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPSДруго: FM-радио, стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездоАкумулаторна батерия: капацитет 3500 mAhГабаритни размери: 145,00 x 71,50 x 9,50 милиметраТегло: 172 грамаОперационна система: Android 5.1 (Lollipop)Продажбите на смартфона Intex Aqua Lions 3G започват този месец при цена 4990 индийски рупии или около $75. Предлагат се модели с бял, сив, златист и зелен цвят на корпуса.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Messenger за iOS ще получи изчезващи съобщения

  Aveliky
  By Aveliky,

  Facebook възнамерява да пусне нов ъпдейт на своето мобилно приложение за съобщения Messenger, който добавя интересна функция за потребителите, ценящи личните си данни.В Twitter акаунта @iOSAppChanges се появиха скрийншотове на функция, наречена "изчезващи съобщения", която се тества във версия на въпросното приложение за iOS. От изображението личи, че е възможно потребителите да настройват за какъв период да бъдат видими съобщенията в чатовете, след което те ще изчезнат."Включихте функцията "изчезващи съобщения". Новите съобщения ще изчезнат от разговора 15 минути след тяхното изпращане", гласи описанието.Сама по себе си тази функция няма да е нова, тъй като успешно се използва от приложения като Telegram и Snapchat, но пък изглежда е следваща стъпка в стратегията на Facebook да осигури повече опции за защита на личните данни, след като наскоро притежаваното от нея приложения WhatsApp въведе криптиране по подразбиране на съобщенията си.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Snapchat ще отразява Олимпийските игри в Рио де Жанейро

  Aveliky
  By Aveliky,

  Мобилното приложение Snapchat си осигури изключително интересна и важна сделка, благодарение на която ще отрази предстоящите Летни олимпийски игри в Рио де Жанейро.Най-интересните моменти от надпреварата ще бъдат излъчвани ексклузивно за потребителите на Snapchat, които ще могат да открият клиповете в раздела Live Stories на мобилното приложение. Там ще бъдат публикувани кадри от състезания, новини, церемонии, празненства и др., които ще бъдат оформяни в джобен формат. Сделката става благодарение на договорка между Snapchat и американския ТВ канал NBC, който държи правата за Олимпийските игри. Тя е интересна с това, че никога досега NBC не е разрешавала излъчването на дори един-единствен кадър от игрите извън нейните собствени платформи. Сега компанията за пръв път ще сподели отразяването на Олимпийски игри с когото и да било.Идеята на NBC е, че по този начин ще привлече интереса на по-младите потребители, които са огромната част от аудиторията на Snapchat. След като веднъж се запалят по състезанията, те ще могат да продължат да ги гледат по NBC или през сайта на ТВ гиганта. NBC плати 1.23 милиарда долара за ТВ правата за излъчването на Олимпийските игри, а в замяна на това, че ще участва в отразяването им, Snapchat ще получи част от приходите от реклами през генерираното от социалното приложение съдържание.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Samsung официално ще представи ОС Tizen 3.0 през месец септември

  Aveliky
  By Aveliky,

  Имаше много опити да се създаде мобилна операционна система, която да се конкурира с Android и iOS, от рода на Firefox OS, но всички се провалиха. Но ОС Tizen на Samsung продължава да съществува. След няколко години затишие се подготвя излизането на версия Tizen 3.0. Това бе съобщено на конференцията за програмисти Samsung Developers Conference в Сан Франциско. Tizen 3.0 ще бъде значително обновена и съвместима със съвременните смартфони и други мобилни устройства. Tizen 3.0 е пълноценна 64-битова операционна система, която работи с процесори ARM и x86.Бета версията на Tizen 3.0 ще бъде представена през месец юли тази година, а финалната през септември. Смартфони с новата ОС се очаква да се появят в края на тази и началото на 2017 година. Tizen 3.0 поддържа мобилни устройства с 4К резолюция и ще бъде подходяща за игри, понеже в нея е вграден потребителския интерфейс Vulkan. Графичният енджин във Vulkan е с 30% по-бърз, отколкото в Tizen 2.4.Tizen 3.0 се базира на Linux-ядрото Linux LTS и е предвидена програмна среда за създаване на приложения за малки и големи дисплеи. Въведена е поддръжката на Bluetooth 4.2 и протокола IoTivity на Open Connectivity Foundation. ДОбавени са API за разпознаване на човешки лица, за управление с глас и преобразуване на речта в текст.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Samsung официално ще представи ОС Tizen 3.0 през месец септември

  Aveliky
  By Aveliky,

  Имаше много опити да се създаде мобилна операционна система, която да се конкурира с Android и iOS, от рода на Firefox OS, но всички се провалиха. Но ОС Tizen на Samsung продължава да съществува. След няколко години затишие се подготвя излизането на версия Tizen 3.0. Това бе съобщено на конференцията за програмисти Samsung Developers Conference в Сан Франциско. Tizen 3.0 ще бъде значително обновена и съвместима със съвременните смартфони и други мобилни устройства. Tizen 3.0 е пълноценна 64-битова операционна система, която работи с процесори ARM и x86.Бета версията на Tizen 3.0 ще бъде представена през месец юли тази година, а финалната през септември. Смартфони с новата ОС се очаква да се появят в края на тази и началото на 2017 година. Tizen 3.0 поддържа мобилни устройства с 4К резолюция и ще бъде подходяща за игри, понеже в нея е вграден програмния интерфейс Vulkan. Графичният енджин във Vulkan е с 30% по-бърз, отколкото в Tizen 2.4.Tizen 3.0 се базира на Linux-ядрото Linux LTS и е предвидена програмна среда за създаване на приложения за малки и големи дисплеи. Въведена е поддръжката на Bluetooth 4.2 и протокола IoTivity на Open Connectivity Foundation. ДОбавени са API за разпознаване на човешки лица, за управление с глас и преобразуване на речта в текст.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Xiaomi потвърди излизането на смарт часовника си Mi за втората част на 2016

  Aveliky
  By Aveliky,

  Xiaomi подготвят сериозна серия от представяния за събитието си в началото на май, като вече са потвърдени, че ще бъдат представени Xiaomi Max, смарт гривната Mi Band 2 и MIUI 8 OS. Но освен това, тази седмица стана ясно, че ще видим и смарт часовника Mi.По време на специално събитие в Пекин, един от основателите на Xiaomi и неин вицепрезидент Лиу Де обяви, че появата на Mi ще бъде анонсирана през май, а дебюта му вероятно ще е към края на годината. Това, коментират от Gizmochina, всъщност представлява първото официално признание за съществуването на смарт часовника. Анонсът идва скоро след пускането на детския смарт часовник Yuan. Заедно със смарт гривната и Mi, това значи, че Xiaomi изглежда ще акцентира по-усилено над носимите технологииОтделно от това той сподели, че Xiaomi не възнамерява да се включи в пазара на автомобили, подобно на конкурентите им от LeEco, но че компанията се интересува от превоза за по-къси разстояния, което може би означава, че компанията се интересува от пазара на велосипеди. Наред с това, Де обяви, че Xiaomi ще започне отварянето на реални магазини в страната, като първоначалният им брой ще е 60.

  kaldata.com

  • 0 replies

Portal by DevFuse · Based on IP.Board Portal by IPS