Всички Nexus смартфони ще получат функцията Wi-Fi Assistant

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  Не всички телефони с марката Nexus ще имат ъпдейт до новия Android 7.0 Nougat, но Google ще има даде утешителен подарък под формата на Project Fi Wi-Fi Assistant. Досега функцията бе ексклузивна само за участниците в Project Fi в определени страни, но тя вече ще се ползва от всички собственици на Nexus телефони.Wi-Fi Assistant помага на потребителите да пестят мобилния си дата план като се свързват само към проверени WiFi мрежи. Ако разполагате с телефон Nexus, който работи с Android 5.1 или по-висока версия, ще получите функцията.Project Fi Wi-Fi Assistant не трябва да се бърка с подобна по име, но противоположна по функция, опция наречена Wi-Fi Assist, която съществува за iOS. Опцията за устройствата на Apple превключва автоматично на мобилен интернет, ако прецени, че WiFi връзката е слаба, за да не пречи на сърфирането в мрежата. Точно обратното, Wi-Fi Assistant пък търси стабилни и проверени WiFi връзки и се свързва към тях, за да ви спести от мобилния интернет.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Официален анонс на смартфона Xiaomi Redmi Note 4 с Helio X20, 4100 mAh акумулаторна батерия и ниска цена

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  Xiaomi продължава най-редовно да произвежда и анонсира нови смартфони от фамилията Redmi. Само преди четири месеца на пазара бе представен Xiaomi Redmi Pro, а сега компанията анонсира Xiaomi Redmi Note 4 базиран на SoC Helio X20. Новият фаблет е оборудван с 5,5-инчов дисплей с резолюция 1920х1080 пиксела. Използва се системата-върху-чипа Helio X20 с 64-битова архитектура, 10 процесорни ядра в три клъстъра - 2x Cortex-A72 @ 2,1 - 2,3GHz, 4x Cortex-A53 @ 1,85 GHz, 4x Cortex-A53 @ 1,4GHz; графичен ускорител ARM Mali 780. Налични са 2 или 3 GB оперативна памет и 16 или 64 GB флаш-диск. Конфигурацията на новия смартфон включва още основна камера с резолюция 13 мегапиксела с апертура F/2, фазова система за автоматично фокусиране и възможност за запис на 1080р видео при скорост 30 кадъра в секунда; предна камера с резолюция 5 мегапиксела и апертура G/2,0, скенер за пръстови отпечатъци, метален корпус и акумулаторна батерия с капацитет 4100 mAh. Устройството работи под управлението на операционната система Android 6.0 с фирмения потребителски интерфейс MIUI 8. Xiaomi Redmi Note 4 с 2 GB оперативна памет и 16 GB флаш-диск се продава при цена $135, а моделът с 3 GB RAM и 64 GB ROM струва $180.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Windows телефоните най-сетне получават панорамен режим за своите камери

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  Каквото и да си говорим за Windows Phone, Lumia телефоните по традиция винаги имат добри камери. Една функция, която обаче им липсваше, бе снимането в панорамен режим. За да го правят, потребителите на апарати като Lumia 950 и 950 XL трябваше да прибягват до приложения на трети страни, което не е много удобно.За щастие, това вече се промени, след като Microsoft току що пусна ъпдейт за своето Windows Camera приложение, добавящ панорамен режим. Сред поддържаните модели са апарати като Lumia 550, 650, 950, и 950 XL, 640, 830, Icon, 930 и 1520.Освен за мобилната, ъпдейтът се отнася и за десктоп версията на Windows, така че ако ползвате съвместимо устройство като Surface 3, Pro 4 и Surface Book, също може да се възползвате от функционалността.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Android Nougat ви предлага да мигрирате от iOS устройство

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  Потребител на социалната мрежа Reddit е направил интересно откритие, докато извършвал фабричен рестарт на своя Nexus 6P. Инсталирайки новия Android Nougat,той открива, че последната версия на операционната система позволява прехвърляне на данни както от активен Google акаунт, така и от iOS устройство като iPhone или iPad. Сама по себе си тази функция не е нова, тъй като производители като HTC и Samsung вече предлагаха опция за прехвърляне от iOS.   Истинската новина тук е, че опцията за миграция от iOS се появява в менюто с настройки на Nexus 6P с Android Nougat. Ако я използвате, тя ви прехвърля към сайт с инструкции как да извършите прехвърлянето на данните. За някои от тях, които не могат да бъдат прехвърлени директно, получавате съвет да свалите съответното приложение от Play Store.Така на практика това не е точно инструмент за миграция, а по-скоро напомняне на потребителите, че могат да използват платформите на Google за да архивират и прехвърлят своите данни.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Капацитетът на батериите в смартфоните може да се увеличи двойно още през 2017 г.

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  "Литиево-металните батерии, разработени от подразделението на Масачузетския технологичен институт (MIT) SolidEnergy, ще могат да предоставят същия запас от енергия, както и литиево-йонните батерии при наполовина по-малък размер.Екип на института е разработил твърд електролит за покриване с фолио, функциониращ при стайни температури. Освен това, в акумулатора ще се прилага вместо обикновен течен електролит от огнеопорна квази-йонна течност, електролит с понижено съпротивление. Резултатът ще е батерии с пълна ефективност със съхраняване на енергията при единица обем.Досега учените са работили върху технологията на батерии, използващи литиево-метално фолио, вместо графит, като традиционен материал за анод. Но досега никой не е можел да преодолее съпътстващите проблеми, като увеличеното съпротивление, водещо до кратко късо съединение и силно прегряване.Многократно сме говорили за революционните изобретения в областта на батериите. Въпреки това, инвеститорите са загубили интерес към иновациите в батериите, след като MIT, A123 Systems фалираха, поради факта, че тяхната технология не успя да се превърне работеща. Ето, че SolidEnergy пое фабриката A123 за да започне производство на собствени батерии, което може да се разгърне в промишлени мащаби за комерсиална употреба.Сега SolidEnergy разполага със собствена фабрика, а през ноември 2016 година ще пусне батерии за летателни апарати. След това, компанията планира да комерсиализира батерията за смартфони и друга електроника, а през 2018 г. — пускане на акумулаторни батерии за автомобили. Въпреки това, тези планове сме ги чували многократно, така че си струва да почакаме наистина излизането на работеща батерия, производството и продажбите на нови елементи за съхранение на електроенергия.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Apple преосмисля иконата за заряда на батерията

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  Бюрото по патентите и търговските марки на САЩ издаде на Apple пореден патент. Този път той описва интересна икона за зареждане на батерията на мобилните устройства. По-скоро, тя описва система, която може да показва точното оставащо време за работа на устройството при стартираните в момента приложения. Досега, iPhone и iPad показват само оставащия заряд на батерията в проценти, което не дава възможност за точна оценка на времето, което устройството ще работи.Например, вместо предишния индикатор "23%", върху иконата потребителите ще могат да виждат надпис "2 часа и 32 минути". Това решение значително ще улесни живота на потребителите, тъй като те ще могат да разчитат времето за работа на своите устройства с най-голяма точност.Apple не би била тя, ако не назове иконата "умна". Оставащото време за работа на устройството, от компанията са решили да изчисляват въз основа не само на ресурсите на батерията, но и на база стартираните приложения. Всяко приложение, както е известно консумира енергия от батерията по-различен начин — някои по-повече, някои по-малко — и тази информация ще се взема в предвид при предоставяне на по-точни данни за оставащото време на автономна работа на устройството.Освен това, в патента на Apple се описва възможност за създаване на профили от страна на потребителите за пестене на енергия. Гъвкаво конфигурируемите профили, според Apple, ще могат да се създават за определени дни или дори периоди от време, което ще позволи на собствениците на мобилните устройства с максимална ефективност да използват ресурсите на батерията.Например, ако всеки делничен ден пътувате от вкъщи до работа с кола, и искате по време на пътуването да използвате навигационната система, можете да настроите профил, така, че вашият iPhone или iPad да запази необходимата енергия за навигационното приложение. Указаното количество енергия не може да се използва от други приложения или функции.Изключително интересна идея, но когато тя ще бъде въплътена в живота още не е ясно.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Един от новите iPhone може да стане извит

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  Apple през следващата година ще пусне три нови iPhone, един от които може да се окаже премиум модел с извит екран — нещо като смартфоните на Samsung. За това съобщава изданието Nikkei Asian Review, позовавайки се на източник, "запознат с плановете на Apple". Според източника, в серията от нови смартфони на Apple ще бъдат включени "4,7-инчов и 5,5-инчов модел, както и премиум-устройство с екран, чийто диагонал е 5.5 инча или по-голям с извити по краищата страни".Описанието е доста мъгляво, имайки предвид присъствието на думата "извити" тъй като това може да означава всичко, което пожелаете. Nikkei в своето съобщение също така се позовава на анализатора, споменаващ, че дисплеите за новия iPhone ще се доставят от Samsung. Там също се казва, че премиум-модела на устройството ще получи OLED екран. Спомнете си по-ранните слухове, че iPhone може да получи 5,8-инчов OLED-дисплей.Nikkei също така съобщи, че тази година първоначално се очакваше пускането на премиум-модели iPhone с 5,5-инчов екран, а по-късно Apple промени мнението си и реши да пусне обикновен 5,5-инчов iPhone 7 Plus и 4,7-инчовия iPhone 7.Apple ще трябва да представи новите си смартфони в началото на следващия месец. Освен всичко друго, Nikkei отново напомня, че 5.5-инчовия iPhone ще получи двойна камера, докато 4,7-инчовия модел ще използва един обектив. Очаква се, че по дизайн, новите телефони ще напомнят iPhone 6 и 6S.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Samsung се похвали с високото търсене на Galaxy Note 7

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  Компанията Samsung Electronics се похвали с високото търсене на Galaxy Note 7, надминаващо собствените им прогнози, във връзка с което предупредиха за възможно забавяне на дебюта на този флагмански смартфон в някои страни."Резултатите от предварителните поръчки за Galaxy Note 7 доста надхвърлиха очакванията ни, така че датата на дебюта на някои пазари е променена", съобщи агенция Ройтерс, позовавайки се на неназован представител на Samsung, не споменавайки страните, в които смартфона може да се появи с известно закъснение.Samsung Galaxy Note 7 е оборудван с 5,7-инчов Super AMOLED дисплей с Quad HD резолюция (2560 х 1440 пиксела) и извито по двата си края стъкло Corning Gorilla Glass 5. Хардуерната основа е базирана на 8-ядрения процесор Exynos 8890 с тактова честота до 2,3 Ghz. Отличителна особеност на продукта стана скенера на ириса на окото, който може да се използва за отключване на телефона или за отделни приложения.От Samsung съобщиха, че компанията се опитва да увеличи производството на Samsung Galaxy Note 7 в "тайните места", в които се произвежда апарата, стремейки се да задоволи търсенето "възможно най-скоро".Източникът на "Ройтерс", запознат със ситуацията, твърди, че недостигът на Galaxy Note 7 няма да е дългосрочен проблем, тъй като няма никакви препятствия с производството на дисплеите от страна на Samsung. Компанията произвежда самостоятелно ключовите компоненти, като например екрана и чиповете, така че ситуацията с доставките на устройството не е рискована за корейския гигант, добавя анализаторът В. В. Чанг от Nomura Securities.Той прогнозира, че глобалните продажби на Galaxy Note 7 през 2016 г. ще достигнат 15 милиона бройки, докато моделът Galaxy Note 5 показа ръст от 9 милиона броя през 2015 г.Фондовият мениджър на Asset Management Ким Хюн-су отбелязва, че Samsung почти никога не е имала продължителни производствени трудности, така че настоящите проблеми, свързани с Galaxy Note 7, са временни.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Meizu анонсира смартфоните U10 и U20

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  Съвсем неочаквано Meizu представи днес два нови смартфона от съвсем непознатата досега фамилия U. Това са смартфоните Meizu U10 и U20. Най-характерната черта на новата фамилия смартфони е стъкленият корпус. И двете устройства от двете страни са покрити с 2.5 D стъкло, а рамата е направена от алуминиева сплав. Според хардуера, това са смартфони от среден клас.Технически характеристики на смартфона Meizu U20:Дисплей: 5,5 инча, резолюция 1920х1080 пиксела, IPS матрицаЧипсет: MediaTek Helio P10Оперативна памет: 2 или 3 GBПостоянна памет: 16 или 32 GB флаш-дискОсновна камера: резолюция 13 мегапикселаПредна камера: резолюция 5 мегапикселаSIM-карти: два слотаДруго: скенер за пръстови отпечатъциАкумулаторна батерия: капацитет 3260 mAhОперационна система: YunOS с фирмения потребителски интерфейс FlymeТехнически характеристики на смартфона Meizu U10:Дисплей: 5,0 инча, резолюция 1920х1080 пиксела, IPS матрицаЧипсет: MediaTek MT6750Оперативна памет: 2 или 3 GBПостоянна памет: 16 или 32 GB флаш-дискОсновна камера: резолюция 13 мегапикселаПредна камера: резолюция 5 мегапикселаДруго: скенер за пръстови отпечатъциАкумулаторна батерия: капацитет 2760 mAhОперационна система: YunOS с фирмения потребителски интерфейс FlymeПродажбите на Meizu U10 започват на 18-ти септември при цени $150 и $180 в зависимост от паметта. Meizu U20 излиза на пазара в края на този месец с цени $166 и $192.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Стив Возняк: iPhone без стандартен вход за слушалки няма да се хареса на мнозина

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  Стив Возняк няма намерение да си купува нови слушалки, само за да слуша музика на iPhone 7.Съоснователят на Apple твърди, че си харесва сегашните слушалки и не смята, че е нужно да ги сменя заради това, че на компанията ѝ е хрумнало да премахне стандартния 3.5-милиметров жак."Липсата няма да се хареса на много хора. Слушалките ми са направени по поръчка и ги харесвам много. Ползват се само с един жак и така ще ми трябва адаптер, а не смятам, че трябва да се занимавам с това", казва Воз."Виж, ако има начин връзката да става с ново поколение Bluetooth, който да предлага по-добро качество, сякаш слушаш музика на живо, това е друго".В последно време обаче Apple залага именно на USB-C портовете като се очаква, че новият MacBook Pro ще има цели четири USB-C порта. Засега тя не планира да премахне Lightning порта от iPhone, но аудио портът не е защитен от промяната.

  kaldata.com

  • 0 replies

  HOMTOM HT20: бизнес смартфон със защита IP68 и мощна акумулаторна батерия

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  HOMTOM представи на пазара интересния бюджетен смартфон HT20, позициониран като бизнес смартфон. Устройството покрива спецификациите на на стандарта за защита IP68 и издържа на прах и потапяне във вода. Новият смартфон има скенер за пръстови отпечатъци, което засега почти не се среща при смартфоните с подобна защита. Технически характеристики на смартфона HOMTOM HT20:Дисплей: 4,7 инча, резолюция 1280х720 пиксела, IPS матрица, защитно стъкло Gorilla GlassЧипсет: Mediatek МТ6737 с 64-битова архитектураПроцесор: четири ARM Cortex-A53 ядра с тактова честота 1,1-1,3 GHzГрафичен ускорител: ARM Mali-T720 MP2Оперативна памет: 2 GBПостоянна памет: 16 GBВъншна памет: слот за microSD карти с максимален обем до 64 GBОсновна камера: резолюция 13 мегапиксела, автоматично фокусиране и светодиодна фотосветкавицаПредна камера: резолюция 5 мегапикселаSIM-карти: два слота, поддръжка на 4G LTE мрежитеДруго: скенер за пръстови отпечатъци, зашита IP68, стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо, FM-радиоАкумулаторна батерия: капацитет 3500 mAhГабаритни размери: 152 x 76 x 12,9 милиметраОперационна система: Android 6.0Продажбите на смартфона HOMTOM HT20 трябва да започнат в края на този месец при цена $128,99.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Lenovo предварително ще инсталира Office, Skype и OneDrive на своите Android устройства

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  Софтуерният гигант не можа да обхване мобилния пазар с помощта на смартфони, работещи под управлението на операционната система Windows и реши да смени стратегията. Microsoft съобщи, че неговият софтуер предварително ще се инсталира в някои смартфони и други мобилни устройства на Lenovo, работещи под управлението на операционната система Android. Това са Microsoft Office, OneDrive и Skype, като тези инсталации са резултат от крос-лицензно споразумение, което засяга не само мобилните устройства с бранда Lenovo, но и Motorola.Microsoft има много подобни сделки, включително със Samsung, Xiaomi, LG, Sony, Dell и Asus, в рамките на които тези производители на мобилна електроника трябва да инсталират на своите Android устройства софтуера на Microsoft. Не се съобщават подробни данни за договора с LG, но е очевидно, че Microsoft се отказва от лицензните такси и вместо тях предпочита да предлага своето програмно осигуряване на възможно най-голям брой потребители.Lenovo от много години присъства на пазара на смартфони и други мобилни устройства, а на пазара с персонални компютри е лидер. Компанията не съобщи, кои смартфони първи ще получат софтуера на Microsoft и се ограничи само със съобщението, че ще представи на пазара милиони устройства с операционната система Android.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Samsung официално представи смартфона Z2 с ОС Tizen

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  Samsung официално анонсира смартфона Z2, характерен преди всичко с операционната система Tizen 2.4 и ниската цена. Новият смартфон разполага с 4-инчов дисплей с резолюция 800х480 пиксела. Използва се четириядрен процесор Spreadtrum с тактова честота 1,5 GHz. Налични са 1 GB оперативна памет, 8 GB флаш-диск и слот за външни карти памет с максимален обем до 128 GB.Конфигурацията на Samsung Z2 включва още основна камера с резолюция 5 мегапиксела и светодиодна фотосветкавица, предна камера с резолюция 0,3 мегапиксела и акумулаторна батерия с капацитет 1500 mAh. Предполага се, че въпреки малкия капацитет, автономната работа ще е дълга поради малкия брой точки на дисплея и слабия и икономичен процесор. Производителят подчертава, че Samsung Z2 е първият смартфон работещ под управлението на операционната система Tizen и поддържащ съвременните LTE мрежи от четвърто поколение. Устройството се продава с вече инсталираната система My Money Transfer, която значително улеснява превода на парични средства чрез различни банкови сметки. Смартфонът има и специален режим за мотоциклетисти с име S Bike Mode.Продажбите на смартфона Samsung Z2 започват на 29-ти август тази година при цена $68. Предлагат се модели със златист, черен и тъмночервен цвят на корпуса.

  kaldata.com

  • 0 replies

  След две години притежателите на iPhone 6 започнаха масово да се оплакват от проблеми със сензорния дисплей

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  Притежателите на смартфони iPhone 6 и iPhone 6 Plus започнаха да се оплакват от проблеми със сензорния екран на дисплея, който започва да се проявява две години след продажбата на устройството. При някои потребители в горната част на екрана се появява мигаща сива ивица, а при други се понижава чувствителността на сензорния дисплей. Сервизите все по-често се сблъскват с подобни оплаквания. Собственикът на сервиза STS Telecom Джейсън Уилмър само през тази седмица е получил няколко оплаквания за неработещи дисплеи. В друг сервиз в Луизиана същият бъг се проявява в стотици iPhone 6 и iPhone 6 Plus.iFixit нарече това "Тъч-заболяване" (Touch Disease). Специалистите предполагат, че Apple знае за това, понеже във форума за техническа поддръжка има стотици теми за този проблем. Някои потребители се свързаха с Apple Store, където ги увериха, че това не е заводски брак. Предполага се, че проблемът е свързан с чипа, който обслужва сензорния екран на iPhone 6 и много сервизи намериха начин да ремонтират устройствата - над дънната платка се поставя здрава метална пластина, която я предпазва от деформации. А над чипа за сензорния екран се поставя малък метален екран. Това напълно решава този проблем.

  kaldata.com

  • 0 replies

  Филтрите на Prisma вече могат да се използват офлайн

  Aveliky
  By Aveliky, 0

  Захранваното с изкуствен интелект фотоприложение Prisma бързо стана популярно сред любителите на мобилната фотография, но уговорката бе, че за да обработвате снимките си трябва да имате добра интернет връзка, тъй като процесът е доста бавен.Сега за щастие на потребителите това ще се промени.iOS приложението на Prisma вече работи офлайн, а Android версията ще получи тази функционалност "съвсем скоро". По този начин снимките ще се обработват по-бързо, тъй като не е необходимо да се качват в сървърите и свалят, когато са готови. Очаква се процесът по обработката да стане по-бърз с 2-3 секунди. Не на последно място, хората с по-ограничен мобилен интернет вече няма да се притесняват при ползването на приложението.Към момента Prisma вече е свалена над 52 милиона пъти и има 4 милиона активни ежедневни потребители.

  kaldata.com

  • 0 replies

Portal by DevFuse · Based on IP.Board Portal by IPS


 • Нови теми

 • Posts

  • Не всички телефони с марката Nexus ще имат ъпдейт до новия Android 7.0 Nougat, но Google ще има даде утешителен подарък под формата на Project Fi Wi-Fi Assistant. Досега функцията бе ексклузивна само за участниците в Project Fi в определени страни, но тя вече ще се ползва от всички собственици на Nexus телефони.Wi-Fi Assistant помага на потребителите да пестят мобилния си дата план като се свързват само към проверени WiFi мрежи. Ако разполагате с телефон Nexus, който работи с Android 5.1 или по-висока версия, ще получите функцията.Project Fi Wi-Fi Assistant не трябва да се бърка с подобна по име, но противоположна по функция, опция наречена Wi-Fi Assist, която съществува за iOS. Опцията за устройствата на Apple превключва автоматично на мобилен интернет, ако прецени, че WiFi връзката е слаба, за да не пречи на сърфирането в мрежата. Точно обратното, Wi-Fi Assistant пък търси стабилни и проверени WiFi връзки и се свързва към тях, за да ви спести от мобилния интернет. kaldata.com
  • Xiaomi продължава най-редовно да произвежда и анонсира нови смартфони от фамилията Redmi. Само преди четири месеца на пазара бе представен Xiaomi Redmi Pro, а сега компанията анонсира Xiaomi Redmi Note 4 базиран на SoC Helio X20. Новият фаблет е оборудван с 5,5-инчов дисплей с резолюция 1920х1080 пиксела. Използва се системата-върху-чипа Helio X20 с 64-битова архитектура, 10 процесорни ядра в три клъстъра - 2x Cortex-A72 @ 2,1 - 2,3GHz, 4x Cortex-A53 @ 1,85 GHz, 4x Cortex-A53 @ 1,4GHz; графичен ускорител ARM Mali 780. Налични са 2 или 3 GB оперативна памет и 16 или 64 GB флаш-диск. Конфигурацията на новия смартфон включва още основна камера с резолюция 13 мегапиксела с апертура F/2, фазова система за автоматично фокусиране и възможност за запис на 1080р видео при скорост 30 кадъра в секунда; предна камера с резолюция 5 мегапиксела и апертура G/2,0, скенер за пръстови отпечатъци, метален корпус и акумулаторна батерия с капацитет 4100 mAh. Устройството работи под управлението на операционната система Android 6.0 с фирмения потребителски интерфейс MIUI 8. Xiaomi Redmi Note 4 с 2 GB оперативна памет и 16 GB флаш-диск се продава при цена $135, а моделът с 3 GB RAM и 64 GB ROM струва $180. kaldata.com
  • Баба Гана, понеже не стана ясно, надяваш се някой да прикачи снимка на работещ Wi-Fi на стар мак или по принцип? Защото на моите 2 машини няма драма с Wi-Fi.
  • Каквото и да си говорим за Windows Phone, Lumia телефоните по традиция винаги имат добри камери. Една функция, която обаче им липсваше, бе снимането в панорамен режим. За да го правят, потребителите на апарати като Lumia 950 и 950 XL трябваше да прибягват до приложения на трети страни, което не е много удобно.За щастие, това вече се промени, след като Microsoft току що пусна ъпдейт за своето Windows Camera приложение, добавящ панорамен режим. Сред поддържаните модели са апарати като Lumia 550, 650, 950, и 950 XL, 640, 830, Icon, 930 и 1520.Освен за мобилната, ъпдейтът се отнася и за десктоп версията на Windows, така че ако ползвате съвместимо устройство като Surface 3, Pro 4 и Surface Book, също може да се възползвате от функционалността. kaldata.com
  • Потребител на социалната мрежа Reddit е направил интересно откритие, докато извършвал фабричен рестарт на своя Nexus 6P. Инсталирайки новия Android Nougat,той открива, че последната версия на операционната система позволява прехвърляне на данни както от активен Google акаунт, така и от iOS устройство като iPhone или iPad. Сама по себе си тази функция не е нова, тъй като производители като HTC и Samsung вече предлагаха опция за прехвърляне от iOS.   Истинската новина тук е, че опцията за миграция от iOS се появява в менюто с настройки на Nexus 6P с Android Nougat. Ако я използвате, тя ви прехвърля към сайт с инструкции как да извършите прехвърлянето на данните. За някои от тях, които не могат да бъдат прехвърлени директно, получавате съвет да свалите съответното приложение от Play Store.Така на практика това не е точно инструмент за миграция, а по-скоро напомняне на потребителите, че могат да използват платформите на Google за да архивират и прехвърлят своите данни. kaldata.com
 • Today's Birthdays

  1. antonio_88
   antonio_88
   (28 years old)
  2. Deakon
   Deakon
   (32 years old)
  3. Deliancho
   Deliancho
   (44 years old)
  4. FRGT10
   FRGT10
   (29 years old)
  5. georgimutafoff
   georgimutafoff
   (27 years old)
 • Current Donation Goals