Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

  • 0

Смяна IMEI на Iphone 3G 8GB?


ivo098

Въпрос

Ihpone е с firmware 2.2, възможно ли е да му сменя IMEI-а?

Бях попадал на описание как да стане на Iphone 2G, но не работеше се 3G тогава (преди около година).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

9 отговора на този въпрос

Recommended Posts

  • 0

Не купих го по куриер от Варна и после се оказа че бил краден, хванали крадеца и той дал мойте координати че ми го е продал. Аз казах в полицията че и аз съм го препродал, но нямам намерние пак да ме търсят и занимават с глупости.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Малко кофти се е получило с теб наистина (макар че се съмнявам че казваш всичко както реално е), но нали се сещаш че реалния собственик може да е в този форум и един вид да искаш помощ от него...

За мен промяната на IMEI на iPhone а и на всеки друг телефон изобщо е винаги свързано с кражба и по-добре да не се "помага" защото ако твоя телефон бяха свили ти щеше ли да помагаш на крадеца?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Кофти е ситуацията но аз телефона съм го платил и след като крадеца е заловен и той дава мойте данни да търсят обезщетение от него, аз съм добросъвестен купувач както е термина, и най-вероятно аз ще изгоря ако върна телефона.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Не съм компетентен, но то е очевидно че така съдействаш на крадеца и на всичкото отгоре си излъгал органите на реда. За мен това си е престъпление!

Според мен е редно да отидеш в полицията и да си разкажеш всичко като си е било и да си търпиш последиците, а продавача трябва да ти върне парите. Ако не го направиш това смятам за редно, че ти нямаш място в този форум и трябва ние да уведомим доставчика ти на интернет и органите на реда. Не забравяй, че IP адресите са точно затова.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Не случайно в цивилизованите държави за смяна на IMEI на телефон те очаква затвор. Бъди мъж и направи каквото трябва. Недей да разправяш, че си добросъвестен купувач, защото 100% си го взел на подозрително ниска цена, без окомплектация и документи за произход.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Много сте отворени така ама ако ви се случи на вас тогава ще ви питам. Аз излишни пари нямам за да връщам телефона. Последиците да си ги търпи виновника. Телфона го купих с пълен комплект аксесоари (явно закупени след като е откраднат). Така или иначе достатъчно оффтопик. Ако някой има какво да каже по темата, нека да пише.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Не знам кой колко е отворен, но твоя IP адрес ще бъде изпратен в полицията, а доставчикът ти БТК с най-голяма радост ще им съдейства. Темата се заключва и може да е ползва като доказателство.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Само да допълня, за яснота на бъдещи кандидати за клиенти на прокуратурата:

Добросъвестността в случай на придобиване на вещ, оказала се последствие крадена, не те прави собственик, а е само обстоятелство, изключващо наказателна отговорност за т. нар "вещно укривателство" – престъпление по чл.215 НК.

Чл. 215. (1) Който с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага укрие, придобие или спомогне да бъдат отчуждени чужди движими вещи, за които знае или предполага, че са придобити от другиго чрез престъпление или чрез друго общественоопасно деяние, се наказва с лишаване от свобода до пет години, но с наказание, не по-тежко от предвиденото за самото престъпление.

(2) Наказанието е лишаване от свобода от три до десет години и глоба от хиляда до три хиляди лева, ако укривателството:

1. е в големи размери;

2. е с вещи, поставени под специален режим;

3. се извършва по занаят;

4. е извършено повторно или представлява опасен рецидив.

Друг е въпросът дали в горния случай въобще такава "добросъвестност"е налице, защото със сигурност Anthony е прав в предположенията си, а нашият приятел с напъни за смяна на IMEI със сигурност попада в хипотезата на предл.2 на чл.215 – "предполага, че са придобити....", като се има предвид и последващите му действия и лъжите пред органите на реда.

@ivo098 –Телефонът следва да се предостави на полицията, а обезщетение и връщане на цената от крадеца трябва да търсиш ти, а не реалният собственик!

Останалото няма да коментирам, отвращавам с от човешки боклук, гледащ само и единствено да напълни собственото си канче за сметка на изпразването на канчетата на другите... :twisted:

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...