Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Samsung подля вода на Nokia


BulgarianSS

Recommended Posts

616270_375_282.jpg

Корейската компания първа представи свой телефон с най-новия мобилен Windows

Южнокорейската компания Samsung Electronics стана първият производител на смартфони, представил устройство с най-новия мобилен софтуер на Microsoft. Това се случва едва няколко дни преди подобната очаквана премиера от Nokia, съобщава Reuters.

Краткото съобщение, направено в сряда в Берлин по време на провеждащото се там изложение за електроника, идва на фона на нараснали очаквания все повече производители да преминават към Windows, след като американският съд реши, че много от базираните на Android телефони на Samsung нарушават патенти на Apple.

Някогашният лидер на мобилния пазар Nokia се очаква да представи своята нова мобилна линия Lumia под Windows Phone 8 в Ню Йорк на 5 септември.

Състоялата се по-рано премиера на Samsung е на смартфон, наречен ATIV S. Устройството е с 4,8-инчов екран, 8-мегапикселова камера от задната страна на апарата и друга, 1,9-мегапикселова, разположена в лицевата част.

От официалния блог на Microsoft става ясно, че това е "първият от многото апарати под Windows Phone 8, които ще излязат тази година".

Сега погледите са обърнати към Nokia, като преобладаващото мнение е, че компанията ще постигне успех със своя нов смартфон само ако той има значително по-добри характеристики спрямо ATIV S, например по-впечатляваща камера.

Microsoft представи накратко софтуера си Windows Phone 8 през юни, обещавайки, че първите телефони, работещи с него, ще са на пазара през есента.

Windows Phone 8 е сходен с предстоящия Windows 8, но си е отделен продукт. Windows 8, който е предназначен за персонални компютри и табети, се очаква да излезе на 26 октомври.

От своя страна, Samsung планира представения ATIV S да бъде по магазините през октомври или ноември, като точна дата не е посочена.

iNews.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Впечатляващ е Windows 8...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Win8 е ок, но самият таблет изглежда натъпкан с портове, което на мен не ми харесва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако този Windows 8 е нормален а не някаква мобилна версия и програмите за dekstop машини са съвместими, тогава бих го взел на секундата. USB порта ще ми реши всички проблеми с електронния подпис, SD порта, не ми пречи, все може да потрябва за нещо :)

Привлечен съм не от Windows 8 а от идеята за таблет, който не е с мобилна OS. Когато това се случи, лаптопите ще бъдят тотално изместени от таблети.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Натам отиват нещата.

Имам странното чувство,че все повече ще има да се говори за това.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И от Apple са се запътили на там, но май искат прекалено плавен преход, което ще даде много хляб на Microsoft. Ще си задържа iPhone, но таблета ми няма да е с мобилна OS. Ако някой ден iPad е с Mountain Lion или каквато е към момента актуална OS, тогава бих си го взел.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Win8 ще има две версии - RT и стандартна, а показаният е с RT версията, на която няма да вървят всички десктоп приложения.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Доста сериозен плюс ще е това.

Фен съм на Apple,но май таблета ще да бъде друг.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...