Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Поръчките на iPhone 5 са 2 млн. за 24 часа!


moviestar

Recommended Posts

От Apple казаха какъв е броя на предварителните поръчки за новият им flagship смартфон, iPhone 5. Те се оказа цели 2 милиона за 24 часа, което бие миналогодишният 4S двойно, и тройно iPhone 4. Тези, които не са успели да си го поръчат през първия час ще трябва да чакат за новото творение на технологичният гигант до Октомври. Очакват се и огромни опашки пред специалните магазини на Apple на 21 Септември за смартфонът.

iphone5hands-on-1347482537.jpg

source: Engadget

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да допълня само новината, че е малко постна в този вид.

Американският технологичен гигант Apple съобщи, че за 24 часа е получил над 2 милиона предварителни поръчки за новия iPhone 5, което е повече от два пъти повече от рекордните 1 милион броя при предварителните поръчки за iPhone 4S, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Компанията посочи, че повечето от тези предварителни поръчки ще бъдат доставени в петък, но тъй катотърсенето надвишава първоначалните доставки, доставката на новото поколение смартфони ще се отложи за октомври.

Apple представи новия си модел смартфон миналата седмица, след което акциите на компанията достигнаха исторически максимална стойност. iPhone 5 ще бъде пуснат в продажба в магазините в 9 страни, включително в Съединените щати, от 21 септември, но можеше да бъде поръчан чрез интернет още в петък, отбелязва Франс прес.

"Реакцията на клиентите на iPhone беше феноменална", заяви със задоволство директорът на маркетинга на Apple Фил Шилър в комюнике.

Apple удължи още в петък срока за доставка, обявен в неговите сайтове за онлайн продажби. Очаква се през първите дни след пускането в продажба на iPhone 5 да бъдат продадени 10 милиона бройки.

След първите девет страни (САЩ, Канада, Франция, Великобритания, Германия, Австралия, Япония, Хонконг и Сингапур) списъкът ще бъде разширен с още 20 други страни идната седмица, а до края на годината към тях ще се добавят още сто. Това е един от най-бързите темпове на пускане в продажба на телефон на Apple, отбелязва АФП.

http://it.dir.bg/news.php?id=12007153

Това е чудесно за компанията, но си мисля, че е кофти за нас.

Щом не смогват с производството и удължават сроковете на доставките, нашата страна отива в трета глуха със сроковете.

Това си е мое разсъждение, разбира се.

Затова, може би, получаваме такива уклончиви отговори от мобилните оператори на въпроса "Кога ще се пусне в продажба у нас петицата?".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мнения, които не са шлифовани според заглавието на темата, ще бъдат трити без предупреждени!

MMJ, това е твоя цех.

Има ли по-досадно нещо от хейтърите (hater - човек, който мрази нещо, англ.), които се опитват да убедят всички, че даден продукт, услуга или каквото и да е, разбирате ли, най-големият боклук на света и покупката му ви превръща в "овца" или друго селскостопанско животно? Всъщност може би с тях могат да се мерят единствено "феновете", за които английският има по-подходящата дума "фенбой".

Говорейки за Apple, по нашите географски ширини те са значително малко, тъй като продуктите на компанията са сравнително скъпи за родния пазар, макар iPhone да струва също толкова, колкото всеки друг топ-енд смартфон при покупка от оператор. Не, не става въпрос за интелигентните, обосноваващи мнението си потребители, които изреждат любимите си приложения и са готови да признаят недостатъците на устройствата и екосистемите, които използват. Забравете за тези рядко срещани същества. Става въпрос за заслепените фенове, които смятат всичко, излизащо от дадена компания, за манна небесна. Или, използвайки по-подходящ в контекста израз, повърнати от понита дъги. Дори даден ход да е очевидно погрешен или ощетяващ потребителите, дадено дизайнерско решение да е естетически неприятно или материалите, от които е изработено дадено устройство, да са очевидно лош избор, те са склонни да се хвърлят върху вас и да прегризат врата ви, стига да сте казали и една дума срещу любимата им компания.

HiComm

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@algor

Определено е така-не смогнат ли със заявките в другите страни ще ни отвеят като стой та гледай.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Операторите в БГ, да. Но всички останали вносители, които се редят по сторовете на запад, за да внесат тука, ще успеят и телефони ще има навреме и за всички от сърце. Само парата трябва да е налична ;)!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

algor, най-вероятно има нещо вярно в мнението ти, но може да има и друг сценарий. Официално iPhone 5 ще бъде в продажба от 21 септември. В момента хората правят предварителни поръчки(pre-order). Според мен Apple са заделили определен брой телефони за предварителни поръчки, а количествата които ще се продават в магазините са отделни партиди и вече са по складовете на компанията готови да бъдат доставени в магазините. Едва ли Apple няма добра стратегия за дистрибуцията, още повече че Тим Кук се занимава с това откакто е в Apple(имам предвид глобалните доставки и складовата наличност, а не дистрибуцията до магазините). Както винаги прогнозите на Apple са по-ниски от тези на анализаторите и не са очаквали чак такъв огромен интерес(чудно защо ли?). В този ред на мисли, смятам че поне за момента ситуацията е кофти само за тези, които правят предварителни поръчки, защото от първите няколко часа на 14-ти те просто не са предварителни(милиони ще имат телефона от 21ви преди доста предварително поръчали го). Може би трябваше да променят бутона от pre-order само на order. Надявам се слуховете за забавяне при Sharp и твоя коментар да не са верни и iPhone 5 да дойде в България по график.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ayl, на тези вносители нямам никаква идея да пълня гушките и ще се аргументирам защо.

2 дни със сина ми (който живее и учи в Лондон) разглеждаме и сравняваме офертите на операторите им.

При Водафон за сега ми идва най-добре цифрата - за 16-ка с включен едногодишен договор давам 160 паунда и после имам 12 месеца по 51 паунда - тоест приблизително 760 кинта крайна цена.

Да не говорим, че ако има кой да ползва картата сещате се какъв е плюса.

Още един плюс е, че не ги даваш парите накуп.

От САЩ също се връзва може би...

Казвам го така, защото инфото ми е от снощи и не съм го гледал детайлно.

16гб - 818, 32гб - 944, 64гб - 1070 долара.

Добавяш около 40-50 долара за шипинга на 1-2 бройки и ето ти каква е сметката.

Моя човек е в Айдахо и там имат 6 процента местен данък, който се добавя автоматично при покупка и 20% ДДС.

Може би в другите щати е по-различно.

Говорим за отключени телефони, разбира се.

Дано съм бил полезен с инфото.

Едит:

Антон, не ми се занимава да правя преразказ с разсъждение.

В новината е казано, че ВЕЧЕ СА ОТЛОЖЕНИ доставките за октомври, изключая част от поръчаните (дори няма да изпълнят всички от тези 2 милиона).

Отвори английския сайт и виж какво пише - 2-3 седмици е доставката.

Английския пазар е един от най-големите в света и е съвсем нормално първо техните потребности да се задоволят, а накрая нашите мижави потребителски желания да ги мислят.

Не мисля, че в БГ ще има нужда от повече от 300-500 бройки общо до нова година.

Когато пуснаха четворката (първо го продаваха само Глобул), за първите 6 месеца имаха продажба на 242 бройки.

Хайде и от другите да добавим още 300 (неофициални, частни търговци и прочие) и ето ти една нормална бройка.

Всъщност поведох се и аз по твоя наклон на плоскостта с разсъжденията и спирам до тук.

Нека се придържаме към темата и фактите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи докато нашите оператори го пуснат на пазара може да има вече iPhone 5S :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Глупости,няма да има...Днес пак бях при един френд в управлението на един от нашите оператори! До средата на Октомври телефонът ще бъде в продажба при това с опция "само апарат"! То пари да има....,водата е налична за всички потенциални жертви:)

Имайте предвид,че Apple са маркетингови играчи! Вдигат малко шум,за да вдигнат още повече пушилка! Пък и вие на въже ли сте държани....като че ли сте деца! Седмица или две не е причина да дам 400 лева над пазарната цена!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По-лесно беше да се даде новината на български...

Над пет милиона iPhone 5 продадени за 3 дни

Apple съобщи, че продажбите на новия iPhone 5 са достигнали 5 милиона в първия уикенд след пускането му в продажба и че търсенето е "надхвърлило първоначалното предлагане", което принудило някои клиенти да чакат.

"Търсенето на iPhone 5 беше невероятно и работим усилено, за да го доставим на всеки клиент, който го иска колкото е възможно по-скоро", заяви изпълнителният директор на компанията Тим Кук, цитиран от АФП и БГНЕС.

Apple пусна най-новата версия на култовия смартфон в продажба в петък, което доведе до дълги опашки пред магазините в деветте страни, в които той беше предложен най-напред. Телефонът ще се появи в магазините в още 22 страни до края на седмицата и в 100 страни до края на годината.

Кук каза още, че "макар да продадохме първоначалните количества, магазините продължават да получават доставки с iPhone 5 редовно и клиентите могат да продължат да поръчват онлайн и да получават дати за доставката им. Оценяваме търпението на всички и работим усилено, за да създадем достатъчно телефони iPhone 5 за всички".

http://it.dir.bg/news.php?id=12056485

Редактирано от arm11
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...