Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple е в най-доброто състояние в историята си


Grievous

Recommended Posts

a4336a28f08c4b50.jpg

Свикнали сме Apple да открива медийните си събития с представяне на текущото състояние на компанията от гледна точка на продажби и потребление. От години не е имало случай, в който да не сме впечатление от резултатите, но този път те бяха още по-потресаващи.

Преди няколко години не бихме предположили, че Apple ще бъде най-успешният производител на лаптопи в САЩ. В последните три месеца обаче това е било точно така, което е впечатляващо, имайки предвид, че Mac-овете далеч не са толкова евтини. Основна роля за това има MacBook Air.

Компанията е продала 17 милиона iPad-а в последното тримесечие, което означава, че пазарният дял на Apple при таблетите всъщност е скочил спрямо същия период през миналата година и той вече е 68%. Интернет потреблението от таблети е още по-впечатляващо - iPad отговаря за 94% от него.

Тим Кук отбеляза още, че приложенията в App Store вече са над 700 000, като 250 000 от тях са оптимизирани за iPad. Средният брой приложения, които потребителите използват, вече е по-голям от 100.

Общият брой на продадените iOS устройства вече е 400 милиона, което е особено впечатляващо, имайки предвид, че тази стойност при Android е 500 милиона, но устройствата с платформата се произвеждат от множество компании и са далеч по-разнообразни от смартфони, медийни плеъри и таблети. Не бива да забравяме и наличието на по-евтини модели в лагера на Google.

HiComm

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

iPad отговаря за 94% от него.

Краят на PC ерата настъпи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Определено. За масовия потребител. По-големия процент хора използват компютрите за мултимедия и социални мрежи в днешно време. Таблета им дава тези възможности в много по-компактен вид.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Особенно ако surface не се окаже провал. Интересно ми е тогава дали апъл ще унифицира иос и макос

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Те твърдо вървят в тази посока. Ако не си забелязал, Mountain lion е обявена като OSX 10.8 - не присъства думичката Mac, освен това в нея доста ключови папки по дефолт са недостъпни. Преди време бях казал че в бъдеще ще джейлваме и маковете, ама никой не ми вярваше...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление това е по-гадния вариянт. Едва ли така ще увеличат продажбите си на макове. Никой няма да си вземи мак, който трябва да хакне за да използва пълноценно при условие, че с бозата всичко ти е на готово.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мммм то и с iPhone-ите е така,а се купуват...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Едно е телефон друго е лаптоп. Все пак топ класовете смартфони са на една, а при лаптопите цената е съвсем различна. Другото което е, че 80% от програмите са за бозата. Нали се сещаш, че отново опираме до спора - след като си го купя мога ли да си правя всичко с него или това което апъл искат. Някак си не ми се струва реално да чакаш, хакер да ти отключи мака за да си инсталираш нещо, кето апъл не иска на ТВОЯ си компютър.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Стига-сега остава да се закараме на тема Mac vs PC и няма да видим отключена тема във форума. :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А не аз не подкрепям бозата, по скоро водим спор за бъдещето на ОС-а и товя ли е пътя, който е по-добрия за нас, защото все пак ние сме хората, които купуват тези продукти. Примерно искам да си сменя дела с мак, но не искат в бъдеще да завися от апъл или от някой хакер за моя компютър за да имам свободата да си инсталирам каквото си искам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Юзърите не се интересуват много-много от достъп до файловата с-ма(поне повечето от тези на запад, а и у нас) - тях ги интересува да са фйешън, да е бърз и удобен и да върви всякаква медиа. Това им гарантира продажби и...толкоз. Ясно е, че засега Епъл върви само напред(поне финансово) и ще има все повече нови юзъри. За жалост старите, за които мак беше всемогъща машина, ще стават все по - разочаровани, но те така или иначе ще станат малцинство. Няма вече "in our users we see genius", genius-и ще има само в...genius бара ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление е така. Апъл започват да действат прекалено самонадеяно и може би са в правото си, но рано или късно това ще им изиграе лоша шега.

Межу другото прави ми впечатление, че след големия шум през зимата изведнъж спря да се говорим за тв на апъл.

Дано не се окаже някой мъртъв проект

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...