Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Google: Не държим Maps да бъде непременно поддържан от iPhone 5


BulgarianSS

Recommended Posts

Тепърва ще стане ясно дали Apple ще пусне отново приложението в онлайн магазина си, след като собсвтената навигационна услуга на компанията се провали

0000140562-article3.jpg

Apple и Google работят като партньори още от пускането на пазара на първия смартфон на Apple през 2007 г. Снимка: Ройтерс

Google не се е опитвала да снабди iPhone 5 със своето приложение Google Maps, след като Apple реши да интегрира собствена аналогична апликация в новия си смартфон, заяви Ерик Шмид, член на борда на директорите на американския онлайн концерн Google, информира Ройтерс.

Технологичният гигант Apple представи своята собствена навигационна услуга по-рано този месец, когато пусна за изтегляне дългоочаквания софтуерен ъпдейт за мобилната операционна система iOS 6, в която е интегрирано и приложението.

Много от потребителите на мобилните устройства на Apple се оплакаха от заместителя на Google Мaps в устройствата им, който работи с датска навигационна система. Оказа се, че новото приложение с карти на Apple съдържа множество грешки, които до голяма степен го правят неизползваемо.

„Според нас щеше да е много по-добре за тях ако бяха запазили нашето приложение“, коментира Шмид пред малка група журналисти по време на последното си посещение в Токио.

През последните дни Google и Apple са в постоянна комуникация и преговори.

Шмид обясни, че зависи изцяло от Apple дали мобилното приложение на Goole Maps ще присъства отново в онлайн магазина за апликации на технологичния гигант Apple App Store.

Двете компании работят в близко съвместно партньорство още от пускането на пазара на първия „умен телефон“ на Apple през 2007 г.

Но отношенията между двете страни се промениха, откакто делът на операционната система на Google - Android, на пазара за мобилни операционни системи започна да се увеличава. Сега платформата е водещата световна мобилна операционна система.

Шмид обясни, че се надява Google да остане основен партньор на Apple като търсачка в интернет браузъра, интегриран в мобилните устройства на компанията.

„Няма да правя прогнози. Ние искаме Apple да бъдат наш партньор. Нямам намерение да спекулирам около това, което те смятат да направят в бъдеще“, заяви Шмид.

Google предоставя Android напълно безплатно, а освен това разрешава на разработчиците на мобилни апликации да добавят програми по много лесен и отворен начин директно в Android Marketplace. Този подход дава възможност на компанията да достигне до по-голям брой потребители, а и да си подсигури нови потенциални клиенти, което ще й помогне да увеличи приходите си от реклами. Днес повече от 500 млн. души по света използват платформата.

Шмид коментира, че успехът на Google е много често незабелязван и игнориран от медийното внимание, което е по-често заето с големите маркетинг събития на Apple и брандинг решенията им. „Всичко това е прекрасно за Apple, но числата и резултатите са на наша страна“, допълни той.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има ли някой който е тествал новото приложение на епъл, вярно ли е, че е много зле или пак раздухват небивалици в медииното/интернет пространство ?

Sent from my Galaxy Nexus

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По-слабо е, определено.

който работи с датска навигационна система

Да им имам сорсовете на тия. TomTom B.V. Netherlands от кога се премести в Дания?!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Приложението на Apple е много по-добро от Google Maps. Да, картите все още не са на нивото, до което са достигнали Google, но когато това стане ще се види превъзходството. Някои ще кажат картите като са зле кое му е по-доброто? Ами например: по-бърза работа на приложението, по-бързо зареждане на картите дори при скоростите на EDGE, turn-by-turn навигация, за която Google така и не дадоха лиценз(и съответно достъп до API-то) на Apple; има и чисто визуални предимства, които за много(включително за мен) не са най-важната част, но за друго мнозинство са.

Не бих нарекъл Apple Maps провал, а също така смятам че ще е голяма грешка да върнат приложението на Google. Въпреки че избързаха(може би заради задълбочилите се патентни спорове) по-голяма грешка би било да се обърнат назад и да един вид да се предадат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С цялото ми уважение, но в политиката и в търговските отношения понятия като - предавам, мразя, обичам, твърд итн. са толкова относителни, че не знам дали някой ги взема сериозно.

Просто една компания е решила да финтира друга, ако стане, стане. Ако не - се връща към старото положение и пак напред :) .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пак ще го кажа, понеже ми изтриха поста в другата тема. По-бързо ви се струва новото приложение, защото няма какво да зарежда.. А също така и че са напълно векторни картите. При гуугъл е на етапи приближаването (най-просто казано) и на всеки етап изтегля картата.

Но за мен главните предимства на Гугъл са POI точките (които нас скоро няма да ни огрее да видим във вариант от Епъл) и разбира се детайлността на картите (но тук вече няма как да виним Кук и компания - просто Гуугъл отдавна са в бранша и няма кой да ги измести по този показател, камо ли пък за няколко месеца подготовка).

Редактирано от DreamcatcheR
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...