Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Тим Кук се извини за Мапгейт


BulgarianSS

Recommended Posts

Изпълнителният директор призова потребителите на iOS 6 да ползват временно картовите услуги на Google

0000140761-article.jpg

Тим Кук призна, че компанията е допуснала грешка. Снимка: Ройтерс

В отворено писмо главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук признава, че новата операционна система на компанията съдържа грешки в частта си за картографската услуга и се извинява на потребителите. Същевременно той ги насърчава временно да ползват услугите на конкуренти като Google или Nokia, пише Financial Times.

„В Apple ние се стремим да правим продукти на световно ниво, предоставящи най-доброто изживяване на нашите клиенти. С пускането на новото картографско приложение миналата седмица ние не спазихме този си ангажимент”, каза в изявлението Тим Кук. „Ние изключително много съжаляваме за причинената неудовлетвореност у нашите клиенти и правим всичко да подобрим приложението”, допълни той.

Apple разработи своя собствена картографска програма, включена в новата операционна система за мобилни телефони iOS 6, която трябваше да измести Google Maps.

Но новата програма веднага попадна под силна критика заради изпускането на ориентири и градове, неправилно определяне на местоположение и размазани изображения.

Междувременно над 100 млн. потребители са актуализирали своите операционни системи до iOS 6 и ползват новата карта на Apple, поясни още Кук.

investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност той призовава потребителите временно да използват приложения от AppStore като Bing, MapQuest, Waze или уеб базираните услуги на Google и Nokia.

Над 100млн. потребители са ъпдейтнали до iOS6 и до този момент са направили около 500млн. търсения на адреси с новото приложение Maps.

Редактирано от Anton
  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След като и Тим Кук призна за този проблем, то може би и някои от форумците, за които приложението работеше перфектно, ще си признаят :tooth:

  • Харесвам 6
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не разчитай на това :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето няколко снимки от Google Earth/Google Maps и Apple Maps. Проблемите са същите, въпреки че Google вече са доста напред с материала. Да, тук-там Google намира адреси по-добре от Apple и дава повече инфомация при увеличение на ниво град, но дали проблема на Apple е чак толкова голям, че да им се присмиваме? Май много хора са започнали да очакват от Apple повече отколкото е възможно. И доста от тези хора дори не са т.нар. fanboys(зомбита, сектанти, iИдиоти).

iOS6Maps.92612.02.jpgiOS6Maps.92612.03.jpg

Google Earth показва странна магистрала под Golden Gate моста в Сан Франсиско(не в Зимбабве забележете).

iOS6Maps.92612.01.jpgiOS6Maps.92512.16.jpg

Изображенията в Google Earth са доста по-стари и не отразяват строежа на тази рампа към гореспоменатия мост, въпреки че строителството е започнало през 2009 година. Отново не говорим за Африка.

Човек би си помислил, че след толкова години опит и толкова много данни събрани от crowdsourcing-а Google би предлагал по-добра услуга вместо да се присмива на картите на Apple, които са услуга на няколко месеца(без бета тестери както винаги) и с данни от най-различни източници.

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не сте разбрали в цялата схема, май? Проблемът не е в самите карти(ТомТом си кърти по принцип ;) ), а е в начина по който програмата работи с тях. Няма смисъл от постове като горния, картите са предостатъчно добри.

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нямам представа къде е проблемът, но този пост горе е строго индивидуален. Не може да се изтъква, че видите ли то имало и добри попадения в навигацията на Apple. Като клиент очаквам поне да няма сериозни разминавания, а е факт че такива има(крайбрежен град да ми го показва на 50 километра навътре в сушата....това е прекалено...)

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Я вникни в поста на Alxx®.

От навигацията на Tom Tom до сега не съм чул някой да се оплаква,просто от Apple избързаха да разкарат Google по разбираеми причини и не си доискусуриха софтуера.

Скоро 6.1.0

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Alxx, грешиш. Точно в картите е проблема, а не в начина по който приложението работи с тях. Повечето блогове, които уж гледат обективно на нещата казват, че този проблем с адресите и липсващи места е заради припокриване на данните, които са подадени от много източници. Сега ако ти си по-наясно от хора, които живеят от това да анализират софтуер - няма проблем, ще ти приема мнението.

Само че явно вие не сте разбрали моето и побързахте да ме набедите за адвокат на Apple. Както може да се прочете не казвам, че картите на Apple работят чудесно и всичко им е наред, а просто че Google нямат причина да се присмиват и да говорят за "iLost", защото те имат абсолютно същите проблеми, но за разлика от Apple си развиват услугата от 6-7 години. Единственото предимство на Google Maps е по-доброто търсене на адреси в повечето случаи и по-подробните за сега карти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А бе, какво ви пика:)

Всички имаме по няколко навигации.

Ако пък някой иска онлайн карти, да ползва Nokia maps. Доста напред са с материала...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ми не го ползвайте като е дърво. Голям рев. Google maps го има и през браузър.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само да отбележа, че моята къща я покрихме, т.е. махнах временно поставените стари с нови керемиди /тези дето са с лек розов отенък/, това миналата година, от лятото поне си зяпам през Гугъл мапса новия покрив.

Това е частен случай, но е напълно реален за мен и то в България, София. Какво повече си казвам - супер!

И сега идва проверка през новата далаверка на Apple - показва същия покрив в странния цвят. Позиционира добре - проверено за София и за Пловдив за местата където аз се мъкна.

Или - щом на мен към този момент ми върши работа, става.

Ся обаче след като от Apple казват да се ползват картите на Нокия и на Гугъл, явно проблем има и той трябва да бъде решен.

Но вярвайте от лични впечатления, а не на слухове и на ЕЖК.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бягате от основната идея на темата... със всеки телефон след 3GS Apple се дъни отново и отново и отново - то не бяха антени, обхвати, батерии, 3Г-та, лошо качество на звука при разговор, жълти дисплеи, драскания/обелвания, чупене стъкла, карти (да не говорим, че iOS 6 е пародия на ъпдейт - по-скоро е iOS 5.1.2/5.2), проксимити сензор и което е най-големия проблем - НЕ е допустимо телефон да се продава в страна от европейския съюз и да няма меню на български. Всичкото това получавате с първоначална вноска от ~1350 лв. и отделно за всяко приложение, печалбата от които, почти не достига до разработчика ! Е това ако не е един голям гейт, кое е !?

Редактирано от WolfDale
  • Харесвам 2
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

WolfDale, това от личен опит ли го знаеш или от пресата, защото гледам че според профила ти даже не си стигнал до 3GS. А телефони без меню на български не само в Европейския съюз, а направо в България има стотици модели.

Всеки един проблем, за който говориш се е срещал в по-малко от 1% от устройствата. Аз лично не познавам човек с някой от изброените проблеми.

Заради такива коментари като твоя gorgior ме нарича адвокат на Apple, но то най-лесно е да се нарежда. Така че аз си пиша и ви отговарям на недоволствата пък нека съм адвокат.

  • Харесвам 2
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ми и да искаме не можем да го ползваме.

П.П. И да трябва да има голям рев защото в ios 9 може да имате само бележки, които да работят както тябва.

Аз пък имам наблюдения, че е използваемо.

За всичко има решение. На който не му харесва сменя платформата. Може и форума. Има BGAndroid.

Бягате от основната идея на темата... със всеки телефон след 3GS Apple се дъни отново и отново и отново - то не бяха антени, обхвати, батерии, 3Г-та, лошо качество на звука при разговор, жълти дисплеи, драскания/обелвания, чупене стъкла, карти

Тези неща къде ги чете? Затова ли си стоиш на 3G? Каква е основната идея на темата?

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Wolfdate писна ми от критики. За мен Apple си остава символ на качество и продуктивност. Да не забравяме, че първите компютри пройзведени в България: Правец 8C, и Правец 16 са именно по лиценз на Apple. Аз имам Правец 16, и мога да те уверя, че още работи. Това е първия компютър, които си купих 1985г., и го пазя и до днес. Всички фирми имат възходи, и падения, но силните са тези, които отстояват времето.

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Правец-16 си беше баш IBM PC XT/AT и май няма нищо общо с Apple. Само уточнявам ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може би, се поовлякох сбърках го с Правец8С. За времето си струваше пари 3000 лв. компютър+ матричен принтер. Това със сигурност е на 100%. Но да спрем до тук.

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бягате от основната идея на темата... със всеки телефон след 3GS Apple се дъни отново и отново и отново - то не бяха антени, обхвати, батерии, 3Г-та, лошо качество на звука при разговор...

Основната идея на темата е, че има проблем и въпроса е там, че това не е първия проблем а поредният.

И понеже двама-трима питат WolfDale това по-горе чел ли го е или е от личен опит, си позволявам да изкажа своето мнение.

Имах 3GS постоянно ми губеше сигнал, и без да ми е в ръка (да не каже някой, че не съм го държал правилно... което за мен си е пълна глупост) оставям го на секцията или на нощното шкафче и сутринта гледам: No service.

Звъниш от друг тел и чуваш: телефонът на абоната е изключен.

Биеш му един рестарт и се оправя, е да де ама докато ти е в джоба и пак загуби сигнал никой не може да ти звънне.

А аз няма да го гледам през 5мин. има или не сигнал за да го рестартирам.

Продадох го чрез този форум, повдигнахме тази тема с новият купувач и човека въпреки това го взе.

Има и друг момент: мястото където живея е зле от към сигнал и навярно затова ми губеше обхват, е да ама сега с Galaxy Nexus-a нямам такива ядове а живея на същото място.

Другото интересно е, че с 3GS-a на Приморско като бях 10 дни на море нито веднъж не е губил обхват а в София редовно, а кажи това на какво се дължи ?

Държах му включено и 3G-то с което беше една чертичка по-добър сигнала, но пак го губеше.

Другите неща които колегата е описал:

Като ти бяга сигнала е ясно, че качеството на разговор няма как да е на ниво, при мен така си беше.

Батерията - на всички смартфони батерията кара по един ден, ако стои в стендбай без да го ползваш кара по три-четири и повече дни.

Други проблеми аз лично не съм забелязал, но това не значи, че при други хора не са налични такива.

Имаш някакъв телефон, създава ти проблеми - минаваш на друг, не робуваш на марки... утре уиндоус телефоните може да станат топ моделите - ще си купим от тях, какъв е проблема.

Който ти предлага нещо повече, по-добро, по-изгодно там отиваш... така е и с телефоните.

Sent from my Galaxy Nexus

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Както обикновено, пак не си в час! Не 3GS-а имаше проблем с обхвата! Не за него е майтапа с неправилното държане, ама както и да е де. Отново изписа цял роман с празни приказки, далече от темата и от реалните проблеми;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имам подозрения, че реве защото е глобулски абонат. Глобул+2г мрежа = ноу сървис.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гафове има доста!При всички е така,но нещата при Apple се гледат под лупа и на всеки недостатък се обръща огромно внимание!Но ако искаш да си на върха,трябва да можеш да се оправяш с тези неща!Вие научихте ли се да си държите правилно четворките?;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами за да имаш проблем, трябва да си се сблъсквал с такъв ;) Или да си отварял мапс, не знам... А горе ясно казах кое не е фабричен проблем (макар, че аз проблем с обхвата съм нямал) ;) Не е нужно да ми се извъртат думите!

Тук има сертификати за iPhone и iPad, който добавя уеб приложението с оригиналната икона на спрингборда: http://benguild.com/post/26856126140/on-ios-6-get-a-rough-version-of-google-maps-with-the

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По-важното за някои хора е да могат да злобеят, че Apple имали проблем, бил той с антена, No service и други тъпни. Не им е толкова важно да върнат старото приложение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...