Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple Maps предлага автоматично кеширане на картите за използване без интернет


Anton

Recommended Posts

Новото приложение за карти на Apple явно автоматично кешира доста големи региони, които могат да се разглеждат на различни нива на приближаване дори, когато устройството няма връзка с интернет.

Appleinsider са провели експеримент като са заредили приложението в района на Сан Франсиско, САЩ, след което са изключили интернета на телефона. На ниво щат(виждат се само по-големите градове) са имали възможност да разгледат картата чак от Анкъридж, Аляска до Лима, Перу и от Хонолулу, Хавай до Монреал, Канада(общо взето целия континент Северна Америка и част от Южна Америка).

Все още офлайн(без интернет) на ниво магистрали и главни пътища е било възможно да се обиколи почти целия щат Калифорния, а с още съвсем малко намаляване на нивото на детайлите на картата е било възможно спокойно да се обиколят западните щати. Имало е детайлни карти на ниво улици за райони, до които картата не е била отмествана докато телефона е имал връзка с интернет, чак до Солт Лейк Сити. За информация той се намира на 1200км от Сан Франсиско.

Картите е било възможно да се разглеждат както в 2D така и в 3D перспектива. Докато си офлайн все още може да използваш GPS-a, за да навигираш или да заредиш маршрут. Разбира се точността на позициониране е по-слаба, когато нямаш интернет. (Аз пробвах в София и само с едно отваряне на Maps, без да местя картата изобщо и с интернет през EDGE ми зареди картата на почти цяла София и можех да увелича до ниво квартални улички във всяка една част докато бях изключил изцяло интернета, както и да си заредя маршрута до вкъщи с turn-by-turn навигацията.)

Допълнително Maps в iOS6 явно зарежда и сателитни изображения с доста добро качество - може да се види топографията на региона с прилично приближаване на изображението, като Maps налага кешираните векторни карти на пътищата върху сателитното изображение. В случая на Appleinsider за регион около 160кв.км. Тези неща не бяха възможни в Maps в iOS5. Освен това векторните карти използват около 80% по-малко интернет трафик(сами може да си изчислим разликата от Maps в iOS5, които бяха с битмап изображения).

Някои нарекоха това "Мапгейт" и предпочитат да продължават да се присмиват на няколко неправилно рендирани flyover елементи и неизвестно количество липсващи места.

Има информация и как се справят конкурентите от Google с горепосочените възможности на iOS6 Maps, но няма да я публикувам, тъй като не искам и тази тема да се превърне в поредния спор iOS или Android. Който иска може да прочете статията на appleinsider.com

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Интересно е, че в Usage не показва колко памет се ползва от приложението!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А навигира ли при спрян нет?В смисъл,задаваш адреса и спираш нета?!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз пробвах [...] да си заредя маршрута до вкъщи с turn-by-turn навигацията

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...