Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Mогат ли таблетите Kindle Fire HD да се конкурират с iPad mini


TomTailor

Recommended Posts

17fab06b945717dce8d197846443763c.jpgТаблетът iPad mini се очаква да изведе конкуренцията в пазара на таблети на изцяло ниво, след като стартират официалните му продажби на 2 ноември. Устройството ще се съревновава директно с популярните устройства oт Kindle Fire HD гамата, както и с Nexus 7 на Google. Няколко дни преди от Apple да стартират доставките на своя нов модел от Amazon публикуваха на своя уеб сайт информация, разкриваща предимствата на нейните таблети, в сравнение с iPad mini, съобщава cnet.

Oт компанията акцентираха върху дисплея на устройствата, разкривайки, че Kindle Fire HD моделите поддържат резолюция от 1280х800 пиксела при плътност от 216ppi. В същото време последният таблет на Apple предлага разделителна способност от 1024х768 пиксела и 162ppi. Аmazon увериха потребителите си, че ако изберат нейните таблети ще могат да се наслаждават и на 30% повече пиксели, в сравнение с iPad mini.

Включването на два високоговорителя в Kindle Fire HD моделите, както и достъпа до разнообразна колекция от HD филми и телевизионни предавания са другите предимства на таблетите на Amazon. Успоредно с това от компанията посочиха, че въпреки това нейните устройства могат да бъдат купени на много по-ниска цена, а именно за $199, докато базовата версия на iPad mini ще струва $329. По този начин, чрез това сравнение от компанията се опитват да привлекат вниманието ни към нейните устройства само дни преди премиерата на новите таблети на Apple на пазара.

Ще бъде любопитно да видим дали този ход ще повлияе в положителен план на продажбите на Kindle Fire HD таблетите. Все пак от Apple се надяват по-бързият процесор, поддръжката за 4G и 5-мегапикселовата iSight камера да се превърнат в най-атрактивните характеристики на iPad mini. По всичко личи, обаче, че конкуренцията в бюджетния сектор в пазара на таблети ще е по-силна отвсякога с наближаването края на настоящата година.

Източник: digital.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има една неточност в статията:

както и достъпа до разнообразна колекция от HD филми и телевизионни предавания са другите предимства на таблетите на Amazon.

Библиотеката на Амазон е доста по-малка от тази на Apple iTunes и се предлага в много по-малко държави по света. От iMore.com предлагат доста по-обширно сравнение от това на Амазон(което според много блогъри е подвеждащо и некоректно):

amazon_kindle_fire_vs_ipad_mini_v2-6.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...