Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Спорът между Apple и Samsung в Англия доби куриозни мащаби


BulgarianSS

Recommended Posts

Американската компания не е спазила указанията на съда да признае ясно, че Samsung не копира дизайна на iPad

Британски апелативен съд в Лондон нареди на Apple в срок от 48 часа да премахне от сайта си становище за правата си за дизайн в патентния си спор с корейския Samsung. На 18-и октомври Apple бе призован да публикува съобщение, в което да поясни, че Samsung не е нарушил правата по дизайна на iPad. Малко по-късно корейците се оплакват, че съобщението на калифорнийската компания не съответства на съдебното изискване, предава Bloomberg.

Apple е добавил четири абзаца, сред които и част от по-ранно съдебно решение, в което се казва, че продуктите на Samsung не са „достатъчно готини“, за да се сбъркат с копия на Apple. Освен това в съобщението в сайта има и откъси от решение от подобен процес в Германия, който според британския съд обаче няма никаква връзка с делото на Острова.

„Аз съм безмълвен за това, че компания като Apple може да постъпи така“, заявява в четвъртък съдията Сър Робин Джейкъб. „Това е ясно нарушаване на съдебното решение“.

Чрез тази публикация „се създава усещането, че британският съд не е отсъдил в съответствие с решения на други съдилища“, казва Хенри Кар, адвокат на Samsung, цитиран от BBC.

Молбата на Apple да получи 14 дни време, за да предприеме промените, бе категорично отхвърлена от съда.

„Директорът на Apple би могъл вместо това да ми изпрати декларация, в която да опише точно техническите проблеми, заради които такава промяна не би могла да се случи в сайта на компанията“, заявява съдията. „Това е Apple. Не е допустимо те да публикуват подобно нещо в сайта си“, добавя още той.

Съдът нямал намерение да унижи американската компания, а да премахне „търговската несигурност“, свързана с продукти на корейския конкурент. „Потребителят може да си помисли – по-добре да не купувам Samsung – може би продуктът ще е нелегален и мога да извърша престъпление“, казва още Сър Робин.

През юли британски съд постанови американският технологичен концерн да публикува съобщение на сайта си, а също и в няколко медии във Великобритания, в което изрично да пише, че таблетите на Samsung не са копирали дизайна на iPad. Заповедта означава, че Apple трябва да прави „реклама“ на Samsung, каза тогава адвокатът на базираната в Купертино компания Ричард Хейкън. „Нито една компания не би искала да споменава името на конкурента си в своя сайт“.

investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...