Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Смяна на дъно на MacBook Air Late 2008 A1304


techo91

Recommended Posts

Здравейте,

преди седмица на MacBook-а му замина рамта. Три дълги beep-а след рестарт със задържане на power бутона последва един кратък дълъг beep през няколко секунди. Всякакви reset-и са пробвани и извода за мен си е, че рамта е заминала. Знаете какви са чиповете (спойките са под чипа), замяна без специализирана апаратура е невъзможна.

Та в духа на смяната на дъно си мисля да взема да потърся дъно с по-сериозен процесор като 1.8 или 2.13 C2D ще ми се и SATA (LIF) конектор за да му сложа по-бърз хард SSD примерно, но това много оскъпява цялата процедура и ме праща в позиция да си взема MacBook Pro на старо с по-добри характеристики. Всъщност така и ще направя като оправя Air-а. Ще сменя дъното, пантите понеже имат луфт, харда вече го смених един път и го пускам на пазара. Та въпроса ми е има ли някой, който да е наясно дали ще паснат дъната с процесори 1.8 и 2.13 Ghz C2D процесори в Late 2008 MacBook Air A1304? Физически мисля, че пасват, но конекторите дали са на същите места. Продавачите в Ebay пишат, че стават, но не знам колко може да се вярва.

Естествено гледам снимки из нета и търся инфо, но ми се ще да чуя някой видял всичко на живо или пък друга идея, добра цена за дъното или нещо подобно. за сега съм намерил 1,6 Ghz, 2 Gb ram, което си е оригиналното за около 200 евро в Ebay. Естествено гледам да е в европейския съюз за да не се набутвам с мито и ДДС.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има, но аз малко вярвам на живо. На края поръчах за 300 евро цял комп втора ръка със заминал хард според собственика. Да видим като дойде. За жалост пантите са му напълно заминали и няма да мога да ги ползвам, но смятам да метна дисплея за продан в eBay и да си върна част от парите. Да видим колко време ще пътува от Гърция до Барселона.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...