Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

MacRumors: iPad 5 и iPad Mini 2 се очакват през март


adept

Recommended Posts

apple-ipad-mini-pr-1-520x325.jpeg

Според MacRumors се очаква Apple да обяви следващото си представяне на новото поколение iPad и iPad Mini след едва няколко седмици. Според Бриан Уайт, аналитик към Topeka Capital Markets, наблюденията на CES в Лас Вегас показват, че Apple ще представи iPad 5 и iPad Mini 2 още през март тази година.

Модела от 5-та серия: по-лек и по-тънък

iPad 5 се очаква да е по-тънък и по-лек от предшествениак си, докато по-малкия му вариант остава с абсолютно същите размери, но ще получи ретина дисплей. Източника на тази информация разбира се, остава както винаги неизвестен. MacRumors подозират един производител на аксесоари, произвеждащ вече новите кейсове за iPad като потенциален източник на слуховете.

Кратки цикли на продуктите

iPad Mini и iPad 4 стартираха едва през Октомври, като iPad 4 изненадващо замести наскоро излезлия iPad 3. Наблюдали коментират все по-кратките продуктови цикли на Apple с това, че гиганта иска бързо да реагира към бързо нарастващата конкуренция на Андроид таблетите. Показател за това беше и самия Pad Mini. Според други наблюдатели обаче, тази дефанзивна политика на Apple, както и постепенните загуби на пазарен дял, очертават не радостна картина за бъдещето му.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най-забавното в статията(и изобщо цялата ситуация) е, как от излизането на iPad 4 само 6 месеца след iPad 3, "анализаторите" и "журналистите" вече говорят за кратки продуктови цикли.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Определено имат нужда от оптимизиране на сроковете на работа, като се имат предвид "революционните" промени iPhone 4 -> 4S (процесор - 1 година) и iPad 3 -> 4 (процесор и Lightning connector - 6 месеца). Лично мнение е, че 6 месеца са напълно достатъчни за подобни ъпгрейди. Наясно съм, че през тези периоди не работят строго и единствено за конкретния продукт, но и за бъдещите и все пак станаха малко мудни...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като променят по малко неща е нормално да изкарват "нов" продукт на 6 месеца, но това си е малко неприятно за потребителите. Смисъл, взимаш си последния модел и още не си му се нарадвал и вече се появява по-нов. По-добре да изкарват нов продукт на 12 месеца, но да е коренно различен от предишния, тогава и повече хора ще са навити на ъпгрейд.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз малко не разбирам каква е причината да искате всеки ден революции. На мен сегашният продуктов цикъл ми се струва доста удачен - повечето айфони се купуват с двугодишни договори, така че, актуалният модел към момента на преподписване на договора е достатъчно по-добър от модела преди две години. S моделите се пускат с цел актуализиране на хардуера и за да не се чувстват хората неприятно, че си купуват модел на година и половина.

Това, което не разбирам е, защо, от факта, че са изкарали един айпад половин година по-рано се, вадят генерални заключения за продуктовите цикли на всички продукти. Направили са го от някакви съображения (най-вероятно свързани с lightning конектора), но не вярвам, че това е някакво доказателство за промяна на цялостната идеология на компанията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност ако продажбите на iphone 5 продължават да не са това което са очаквали е възможно да има нов продукт по-рано.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И на 6 месеца да ги вадят, ако разочароват хората с продукцията ( като донякъде последния iPhone 5 ) няма да получат по-добри продажби. Наистина политиката по 1 телефон на година е напълно достатъчен. Всичко по-често е пресилено и отблъскващо, особено когато телефона се продава единствено и само с дву годишни планове от операторите. Важи с пълна сила и за останалите продукти на концерна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според мен ваденето на нов продук ненадейно 6м. след предния е по-разочароващо за потребителя отколкото драскотини, залени дисплеи и т.н., защото реално чакаш нещо, събираш средства, няма доставки, обикаляш и тъсиш, накрая се сдобиваш с него и хоп, новина - пускат нов. Малко или много това дразни и те кара да се замислиш заслужава ли си да вземеш нещо 2 месеца след презентацията му при положение, че ако изчакаш още 3-4 месеца е възможно да излезе по-добро. Така сме устроени, че винаги има едно "заслужава ли си" дето ни преследва, съпроводено с "дали не сбърках". Наистина за мен редно да се запази старата стратегия на компанията, а именно пускането по един продукт в годината. Това хем го прави уникален сам по себе си хем по един или друг начин запазва доверието на масовия потребител към компанията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Малко или много това дразни и те кара да се замислиш заслужава ли си да вземеш нещо 2 месеца след презентацията му при положение, че ако изчакаш още 3-4 месеца е възможно да излезе по-добро. Така сме устроени, че винаги има едно "заслужава ли си" дето ни преследва, съпроводено с "дали не сбърках".

Дали си заслужава? Както чух наскоро - двата най-големи страха на българина - да не се мине и да не настине.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тези които си купиха iphone 5 се надяват на нов телефон поне след година;)Другите са съгласни и след 6 месеца!Така че,зависи от гледната точка!А като се има и предвид дефектите....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това важи за тези дето са си го купили за пред хората, а не за себе си. Тези дето са си го купили, защото им харесва не ги притеснява чак толкова много кога излиза следващия. По принцип всеки иска да е с актуално устройство задоволяващо нуждите му и доставящо му някакав вид удоволствие.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Лично аз не мисля да го сменям,защото бащата ми го подари със заплатите,които взе от системата и ми е доста сантиментален,а пък е и последния телефон на Стиви (или по-точно последния,на който е водил премиерата,защото има слухове,че е бил много напред с моделите) ! Живи и здрави :)

Редактирано от Максим Костадинов
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тези които си купиха iphone 5 се надяват на нов телефон поне след година ;)Другите са съгласни и след 6 месеца!Така че,зависи от гледната точка!А като се има и предвид дефектите....

На мен не ми пука ако ще да изкарат 20 телефона следващите 2 месеца. Доволен съм от покупката си и не съм искал гаранции за актуалност от когото и да било. Това не променя мнението ми, че, от чисто маркетингова гледна точка, колкото по-рядко изкарваш нови модели, толкова по-ценени са те.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само да не забравяме,че сме от другата страна на бариерата!Така че,по-ново,по-добро,възможно най-бързо!Маркетинговите идей на apple много не ме вълнуват!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...