Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Jailbreak и unlock (само за iPhone 2G) с redsn0w FW 3.0–3.1.3


Sladichuk®

Recommended Posts

DevTeam отново:

redsn0w 0.9.3 b е вече тук!

Транс-платформа за jailbreaking, unlock и персонализиране за iPhone и iPod touch. Персонализациите включват boot logo-та, recovery logo–та и "verbose" boot. Не използва и не зависи от iTunes (не ползва custom firmwares).

1.Какви устройства, платформи и FW версии се поддържат?

• всички iPhone и iPod touches, все още tethered-only за новия bootrom (производство след 44 седмица)

• Apple фърмуеър 3.0 - 3.1.3

• Windows и Mac OSX (x 86)

Скоро ще се прилага за PPC OSX и Linux платформи.

Ако имате нужда, redsn0w ще отключи iPhone 2 G директно (чрез инсталиране на BootNeuter). За 3G и 3GS можете да използвате Cydia след джейлбрейк за инсталиране на ultrasn0w ( за baseband 04.26) или blacksn0w (baseband 05.11).

2.Разлики от PwnageTool

redsn0w не изисква рестор като PwnageTool (дори изобщо не използва iTunes). От друга страна, PwnageTool предотвратява ъпгрейдването на baseband–а, когато минавате на по–висок фърмуеър, запазвайки възможностите за unlock ( а redsn0w не променя baseband–а, но и не го предпазва при надграждане).

redsn0w модифицира текущата файлова система, така че съществуващите baseband, данни и приложения остават непокътнати.

СЪВЕТ: Не използвайте redsn0w СЛЕД UPDATE (а не restorе) със стандартен Apple FW3.1.2, ако ще отключвате ФЗ телефон и понастоящем сте с baseband 04.26 или по–нисък. Ключовaта фраза е „ не прави upgrade на 3.1.2", ако искаш да запазиш 04.26 baseband–а, тъй като след това ще можеш да използваш ultrasn0w. Ultrasn0w не причинява известните при отключване на bb 05.11. с blacksn0w wifi проблеми.Ако сте с bb 04.26 или предходен, използвайте custom FW от PwnageTool да актуализиратe до 3.1.2, или просто останете на 3.0 за да използвате redsn0w (redsn0w и ultrasn0w работят и на 3.0 и 3.1.2 FW, но ultrasn0w отключва само baseband 04.26).

3.Разлики от blackra1n:

Redsn0w се различава от blackra1n по:

• предлага избор на boot logo-та, recovery logo–та и "verbose" boot

• Инсталира директно Cydia, afc2add и tethering hack без нужда от допълнителни отделни файлове и манипулации. Тъй като те всички се инсталират наведнъж, redsn0w не се нуждае от няколко степени за джейл и ънлок, както изисква blackra1n. (Актуализация: tethering hack е включена в redsn0w 0.9.3b за тестване).

• Използва оригиналния Pwnage bootrom exploit за iPhone 2G, iPhone 3G и iPod 1G. (Защото е „пролука" на bootrom–а, той не може да се фиксне от Apple без нова версия на хардуера.) Забележка: redsn0w 0.9 използва USB exploit–а за 3GS iPhone и iPod 2G + 3G на FW 3.1.2, но тaзи „дупка"ще бъде "запушена"от Apple при следващия FW.

4.Какво да правим, ако сме с устройство след 44 седмица производство?

Ако имате 3GS iPhone, или iPod touch 2G, чиито сериен номер започва с "МС", или iPod тouch 3G, можете да използвате redsn0w за jailbreak, но сте ограничени в момента с"tethered"рестарт. Това означава, че трябва да свържете устройството с компютъра, за да завършите ребуута след рестарт. Освен това, при тези устройства не може ползвате опцията за избор на лога.

Redsn0w ще ви попита дали пoпадате в тази категория, когато се използва с iPhone 3GS или iPod тouch 2G + 3G. Ако е така, и не маркирате вярно опцията, вероятно ще се наложи да направите повторен рестор за коригиране на грешката.

За да направите tethered начално зареждане, след като такова устройство ресетне по някаква причина, или включете redsn0w отново и изберете "Just boot tethered right now", или използвайте blackra1n.

5.Какво да направя, ако вече съм джейлнал устройството си?

Ако вече сте jailbroken (с каквито и да било средства), redsn0w все още може да се използва за промяна буут–лога, се върнете обратно към фабрично лого, или за включване или изключване на verbose booting Избирайки опцията "AlreadyPwned" можете влезете в jailbroken състояние.

6.Какво е IPCC tethering hack?

Позволява ви да инсталирате Carrier Bundles, които не са официално подписани от Apple. Това ви позволява да инсталирайте Carrier Bundle например за MTel или Viva, който ви позволява да използвате вашия iPhone като начин да споделяте мобилния интернет на тези оператори от телефона с вашия компютър (чрез мобилната връзка към 3G клетка). Този hack винаги се инсталира на 3G и 3GS телефони от redsn0w 0.9.3 (маркиране на опция не се изисква). Той не е включен напълно в 0.9.2 (тя е все още в пробна фаза). Обърнете внимание, че операторите не желаят тетъринг зад гърба си, така ,че го правите на собствен риск.

Информация относно някои Carrier Bundles или mobileconfigs, заедно с чудесен генератор, виж http://www.volkspost.info/ipcc_fw3. Друг добър генератор– ето тук http://www.benm.at/help/help.php.

7.Колко време отнема

Ще видите изображение на drive ("Downloading Jailbreak Data") в рамките на 30 секунди след стартиране на jailbreak (след като сте извършили персоналния си избор). След това следва рестарт и трябва да видите бягащ ананас докато процеса е ход. Процесът ще завърши в рамките на 1–2 минути, след което устройството ще рестартира.

8.Безопасно ли е?

Версията на Windows е била проверена от малки групи от доброволци от средата на януари. Оказва се, че ако нещата се объркат, може да се наложи да направите restore, затова се подсигурете, запазвайки данни, снимки, и др. чрез синхтонизация, преди да започнете с прехода към по– висок FW и джейла.

За тези, които желаят да тестват redsn0w 0.9.x с IPCC tethering hack included (приложима е само за 3G и 3GS и трябва да инсталирате mobileconfig или IPCC, подходящи за вашия оператор за да видите дали работи) :

Windows :flowers: :flowers::flowers: Mac OSX x86

Източник: wikee.iphwn.org

redsn0w 0.9.4

За Windows

Свали

За Mac OS

Свали

  • В redsn0w 0.9.4 трябва да изберете оригинален 3.1.2, а не 3.1.3! Оригиналните FW може да изтеглите от тук.
    Тези ще са ви нуждни за отключване на iPhone 2G
  • BL-39
  • BL-46

Редактирано от mupo
Поправени линкове
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

redsn0w 0.9.4

Внимание redsn0w 0.9.4 прави само Jailbreak! Отключване на модема за сега НЕ!

Списък с поддържаните устройства:

  • iPhone 2G

  • iPhone 3G (Само Фабрично Отключени!)

  • iPod 1G

  • iPod 2G (Само тези, на които серийния номер НЕ започва с «MC»)

Списък на устройствата, които НЕ поддържа redsn0w 0.9.4:

  • iPhone 3GS

  • iPod 2G (Серийния номер започва с «MC»)

  • iPod 3G

Mac

Свали

Win

Свали

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С Update на 3.1.3 и после jail с най-новия redsnow. Пробвах и после с рестор, но пак същото...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С кой най–нов redsn0w – 0.9.3 или 0.9.4?

И какво– джейла успешен ли е, виждаш ли файловата с–ма след него?

Сега ще взема да го пробвам на едно 2G....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да всичко е наред....сега забелязах съм правил jail с redsnow 0.9.3. Сега ресторвам наново и ще пробвам с 0.9.4

П.П. Посочва се Restore файла за 3.1.2!!!

ПС. Други аномалии не намирам....освен iPhonetic, но предполагам ще има решение за това. Сега си инсталирам най-важните програми и ако има нещо ще пиша.Поздрави.

Редактирано от Sladichuk®
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи както беше джейла с 3.0.1 където се посочваше 3.0...

Местя тези постове в темата зa redsn0w...

Редактирано от Sladichuk®
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сега почвам рестор към 3.1.3, когато приключа, ще пиша . redsnow 0.9.4

П.П. Първи впечатления, имам достъп до файловата система с iFunbox и Айтюнс 9.0.2

П.П 2 iPhonetic няма . За сега с AppSync проблем няма.Препоръчвам на всички горещо, да си слагат AppSync 3.1.2 от sinfufiphonerepo-то

П.П 3 Понеже много ме дразни този ХХ ХХХХХХХ формат на номерата, си сложих безпроблемно файлчето от тази http://bgiphone.com/showthread.php/1213?highlight=%F4%EE%F0%EC%E0%F2%E8%F0%E0%ED%E5 тема

Редактирано от kawabiker
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Естествено, че ако джейла е наред, ще имаш, за разлика от blackra1n:

Инсталира директно Cydia, afc2add и tethering hack без нужда от допълнителни отделни файлове и манипулации. Тъй като те всички се инсталират наведнъж, redsn0w не се нуждае от няколко степени за джейл и ънлок, както изисква blackra1n.

Edit 19:40: След отзивите за redsn0w 0.9 на 3.1.3 и 3G, дадени от kawabiker и BigP , въпреки, че не е толкова елегантно и леко като с blackra1n+blacksnow, предвид посочената горе липса на проблеми с wifi, с достъпа до файловата система без допълнителни операции по инсталация на afc2add, и фактът, че и джейла и ънлока се извършват наведнъж, а и възможността за сваляне на предходен фърм от 3.1.3 за същото на 2G след тест мога да кажа само едно:

It works like a charm!

Тъй като вече е тествано на 2G и 3G ФО, остава някой от "неволно " качилите се на 3.1.3 с 3GS да тества и докладва кое как работи, защото вече ми дойде до гуша да преинсталирам и на 2 и на 3G,та не ми се пипа и 3GS....

Редактирано от Sladichuk®
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето отзивите на DevTeam за FW 3.1.3:

Ако сте с 3GS, нов iPod Touch 2G, и всеки iPod Touch 3G стойте далеч от 3.1.3

Update 1: redsn0w работи на FW 3.1.3 за iPhone 2G. При джейла вместо 3.1.3 посочете 3.1.2 iPhone 2G IPSW след ъпдейт или рестор на 3.1.3. (Забележка: Ако сработи на iPhone 3G , можете да го използвате ако не се нуждаете от ънлок.)

Update 2: Работи на FW 3.1.3 за iPhone 3G ФО и iPod touch 1G. Ако сте с ФЗ 3G, не го правете! За стари версии iPod touch 2G, ще се извърши малка (1 буква) промяна в кода на redsn0w.

Update 3: За притежателите на по–ранни (не-MC серийни номера) iPod touch 2G е издадена специална версия, предназначена само за тях – redsn0w 0.9.4 :

Mac Свали Windows Свали

Не ползвайте същата, ако сте с нови iPod Touch 2G или не сте напълно сигурни във версията на устройството. Разбира се, не ползвайте и за iPhone 3GS и iPod Touch 3G.

Причината е във вратичката за FW 3.1.2 redsn0w.

Ultrasn0w/yellowsn0w/blacksn0w ползувателите не бива да го прилагат.

redsn0w 0.9.x е използваем за FW 3.1.3 на iPhone 2G, iPhone 3G ФО, iPod 1G, and iPod 2G ранна версия.

Всички останали се налага да изчакат ъпдейт на redsn0w съвместим с FW 3.1.3.

източник: http://blog.iphone-dev.org/

Редактирано от Sladichuk®
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някой да редактира заглавието на темата, че хората остават с впечатлението, че може да се джейлне и отключи 3.1.3 а това не е съвсем точно така !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Знам, че е написано в темата, но все пак Iphone 3Gs 44 седмица mc ъпдейтнах до 3.1.3 сега мога ли да джейлна с redsn0w 0.9.3 (питам защото пробвах и стига до waiting for reboot и зацикля някакво решение ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За 3GS няма вариат за jailbreak на FW 3.1.3. Ако си запазил SHSH хешовете за FW 3.1.2 (или по-стар) през Cydia на сървъра на Saurik, имаш възможност да направиш downgrade към по-стария фърмуер и съответно jailbreak.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

mifutin, писах ти още онзи ден - турбо, направено специално за новия ББ ще работи, но няма как с него да активираш телефона. Трябва ти оригинална карта с данните на потребителя или хАктивация чрез джейл - такава още няма за твоя модел.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Турбини започват да излизат едва 3-4 седмици след като производителите са сигурни, че няма да има софтуерен ънлок.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз направих един тест със 3г ФО

Със 3.1.3 съм вече, ъптейт през iTunes-a, направих джейл със redsn0w 0.9.4.

Сега смо обхвата на опертора се губи от време на време. Но поне iFunbox разпозна телефона като джалнат. :)

Аppsync работи и на 3.1.3

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А какви са ви прогнозите? До колко време мислите, че ще излезе начин за отключване на телефони с 3.1.3 и новия BB?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кога е имало прогнози та сега очакваш да има? Престанете да спамите темата и чакайте търпеливо :hammer:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Споменава се само за намерена пролука в новият baseband 05.12. Пролуката е намерена от sherif_hashim и в момента DEV Team се опитват да се възползват от нея, но не се споменават срокове, дори няма гаранция, че това ще доведе до пълноценен Unlock.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Последно това работи ли с iPhone 3GS с инсталиран 3.1.3?

В интернет гледам пише, че не го поддържа независимо с кой bootrom е телефона. Тук от т.4 в първия пост разбирам друго, а по-надолу в темата обратното.

Последно работи ли с iPhone 3GS? стар bootrom? нов bootrom?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не работи. Снощи го пробвах на 3GS със стария bootrom.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз пробвах на 3GS,не става.Моя е от 39 седмица пробвах с програмката и за стар и за нов но никакъв резултат. В началото всичко върви наред но след като испише че е завършила програмата телефона стои само на черен екран. След което се нуждае от рестор през айтюнс. Още ще трябва да се чака за такива като мен дето са направили ъпдейта. :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С риск да ядосам някой искам да попитам следното. В момента съм с Custom FW 3.1.2 за iPhone 3G by Aveliky и отключен с Blacksn0w оffline unlock на джейлнати 3G FW 3.1.2 .(защото не ми работи WIFI). Когато се опитам да го Джейлна и отключване с redsn0w FW 3.0–3.1.2 и му дам Custom FW не ми го одобрява. Ето и въпроса трябва ли да мина на оригинален FW 3.1.2 и след това да го Джейлна и отключване с redsn0w FW 3.0–3.1.2 .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...