Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Google представи Chromecast


teodorteo

Recommended Posts

Въпреки изтеклата информация относно Android 4.3 и новата версия на Nexus 7, от Google успяха да ни изненадат с ново устройство, наречено Google Chromecast.

Google Chromecast представлява малко и достъпно устройство. Размерът му е 2 инча (дължина), а цената му е 35$. На практика това е HDMI флашка, която просто вкарвате във вашият голям телевизор и тя ви позволява да предавате почти всичко от вашият смартфон, таблет или лаптоп. Работи с YouTube, Google Play Music, Pandora, Netflix и Google Play Movies & TV (последните три не работят в България), но от Google обещаха, че ще бъдат добавени нови приложения.

Идеята на Chromecast e да се създаде лесно решение, което работи за всички, за всеки телевизор и за всяка операционна система. Както името показва, софтуерът на Chromecast е преработена версия на Chrome OS.

1E14_51F01874.jpg

След като веднъж сте вкарали Chromecast в телевизора си, вие ще може да разглеждате, да пускате, да спирате, да увеличавате или намалявате звука и да правите плейлист. Една от най-добрите черти на Chromecast е, че работи с облака. Това означава, че докато върви любимият ви видео клип на телевизора, вие ще може да ползвате смартфона без проблеми. Google Chromecast работи с всякакви платформи - Android таблети и смартфони, iPhone, iPad, Chrome, Mac, Windows, a скоро и Линукс.

Може да разглеждате семейните снимки, да слушате музика, да гледате видео в YouTube и дори може да гледате таб от Chrome браузъра (за сега е бета версия) и всичко това с натискането на един бутон.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cKG5HDyTW8o

Източник: KALDATA

Много ми се иска да го тествам....Нещо чета обаче, че разчита на много здрава WIFI мрежа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От друга страна на пазара отдавна има подобни мултимедийни, андроид флашки. Разбира се това, че е съвместима и с нашите устройства е голям плюс, но далече не е иновация. А може и аз да не съм разбрал напълно :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имам такава "флашка", mk802IIIs , и съм и набутал XBMC, работи перфектно, за сега .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За нищо не ми върши работа, но пък общо взето добър маркетинг от Google и хората се шашкат.

На практика добавя допълнителен софтуер към ТВ, за стрийм не струва, освен ако не е нещо онлай, че и то не се знае как ще движи.

Цената супер висока за подобна джаджа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защо да не струва за стрийм и защо цената да е висока? Цената на Apple TV, което не е мноого по-функционално, е 3 пъти по-висока...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да им го ... на стрийма...ако само за това ще може да се ползва,HDMI кабелът си ми върши чудна работа...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цената на Apple TV, което не е мноого по-функционално, е 3 пъти по-висока...

Как не е много по-функционално ? AirPlay и mirroring забрави ли или само си чешиш клавиатурата ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И тая флашка има airplay даже доста по-добър, предвид факта, че не е само от ios устройства. Както каза Johnnybravo голямото предимиство на апъл тв-то е xbmc.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има AirPlay казваш. Гледаш видео, което е в телефона или таблет и го пращаш на телевизор ? Това от къде го измисли, дай линк.

Какво ли не прави маркетинга :tooth:

edit: Ако някой не е разбрал добре, какво е Chomecast нека прочете по внимателно:

https://www.google.com/intl/en/chrome/devices/chromecast/#netflix

И в картинки:

Редактирано от iPhoneman
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То си пише.

Google Chromecast работи с всякакви платформи - Android таблети и смартфони, iPhone, iPad, Chrome, Mac, Windows, a скоро и Линукс.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Идеята е готина и показва, че Google все повече вървят към еко системата Chrome и се отдалечават още повече от интеграция около Android. Услугите им все повече се въртят около облачни услуги, свързаност с интернет (докато при Apple има и локална интеграция на устройствата) и покриване на възможно най-много устройства в дома.

Четох един потребителски преглед на Chromecast и по-надолу давам накратко впечатленията, а който иска може да ги прочете изцяло на http://appleinsider.com/articles/13/08/03/review-googles-chromecast:

Евтино и лесна първоначална настройка. Стриймва Youtube, Netflix, а може и друга медия, която е онлайн през браузъра Chrome. Youtube е налично като апликация през iOS и Android, Netflix само през Android, а с браузъра може да се стриймва и от трите популярни платформи OS X, Linux, Windows (твърди се обаче, че има определен лаг).

Дистанционно не е необходимо, но все пак за да стриймваш е нужно да си отключиш телефона/таблета, да стартираш апликация и от нея да започнеш да cast-ваш. Или пък да си отвориш лаптопа и да пуснеш нещо през Chrome.

При изваждане на Chromecast от HDMI порта се налага първоначалната настройка да се прави наново, дори ако устройството е било включено в тока. Същото се случва при спиране на тока или при изключване на телевизора (тук зависи как самия телевизор управлява електричеството в режим на Standby).

Възможно е и стриймването на локално медийно съдържание през браузъра Chrome, но при опити с mkv aac не е имало звук. При mp4 и m4v всичко е било ОК.

Минус за Chromecast е например, че това не е местен сервиз (дори при Android), което означава, че всеки разработчик сам ще определя дали неговата апликация да може да стриймва през Chromecast или не.

Резолюцията, с която стриймва видео е 720p и поддържа Dolby Digital+ звук.

Пробващия устройството твърди, че картината е малко размазана като това се оправя след няколко минути стриймване, но в крайна сметка не е напълно изчистена както би трябвало да е при HD съдържание.

Както написах в началото - интересно е, но е все още в начален стадий и трябва да се усъвършенства. Далеч е от възможностите на Apple TV и като качество и като достъпност на онлайн и офлайн съдържание.

Искам да подчертая (с цел да не влизаме в безсмислени спорове), че въвеждащият абзац е мое лично мнение и никой не е длъжен да се съгласи с него или да го приеме.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

Днес ще го разцъкам ;)

ama9erez.jpg3ebetaze.jpgbyhu8uvu.jpga5ypy2aq.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не намирам нищо полезно за момента, а сравненията с Apple TV са немислими.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Въпроса е, че Apple TV ти си го разровил до най-малкия ъгъл и го ползваш на 99%. За "простия" потребител който цъка тези остройства на 20-30% вероятно няма особена разлика на нещата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всичко, което Anton е написал е едно към едно. От iPhone само стрийм от YouTube, от компютъра само това, което е отворено през chrome. Не покрива дори една малка част от смарт функциите на повечето телевизори.

:offtopic:

Единственото утешение ми е това, че с това устройство ми пристигна голяма пратка тунинг за каяка :)

fisb.jpg

Ето няколко скрийншота как протича инсталацията:

v9ip.png4m2c.png0brs.png9cmm.pnguz68.pngi23x.pngj2h3.pngg9yi.png42n9.png69o7.pngwkxt.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...