Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Samsung моли Обама да наложи вето на забраната за внос


BulgarianSS

Recommended Posts

Ако до довечера администрацията на президента не блокира забраната за внос на продуктите на Samsung, ще бъде обвинена, че изразява своите пристрастия към Apple

Samsung-vs-Apple-BT.jpg

И Samsung иска същата услуга от президента на САЩ Барак Обама каквато той направи на Apple - правото да продължи да внася смартфони и таблети, въпреки че нарушават патентите на другия, пише Bloomberg.

Ако Белият дом не отмени забраната за внос на Samsung за това, че е нарушил два от патентите на Apple, най-големият производител на смартфони ще получи забрана за внос на старите си модели в САЩ в края на днешния ден.

Администрацията на президента е правила това и преди. На 3 август тя отмени забрана за внос, спечелена от Samsung, срещу по-старите версии на Apple iPhone 4 и iPad 2 3G. Южнокорейският производител на смартфони счита, че блокирането на продуктите на единия конкурент, докато същевременно се позволява на другия да продава своите на американския пазар, е проява на откровени пристрастия.

„Светът гледа как САЩ се отнася към Samsung в т.нар. „война на смартфоните“, пише на 28 август Samsung до търговския комисар на Белия дом Майкъл Фроман. „Администрацията има значителен интерес от опровергаване на твърденията, че предприема протекционистични мерки и фаворитизира американската компания“, се казва още в молбата на Samsung.

Майкъл Фроман отговори, че още не е взел решение по казуса на Samsung. Той обясни ясно на компанията и на южнокорейското правителство, че решенията му нямат нищо общо с произхода на страните по спора. Те се вземат на база оценки за патентите и правилната преценка дали такива продукти да бъдат забранени за внос или не.

Барак Обама има правото да отменя забраните за внос, отсъдени от Федералната търговска комисия на страната (International Trade Commission, или ITC). Решенията на президентската администрация не подлежат на обжалване, докато компаниите могат да заведат дела за нарушаване на патентите им в апелативния съд и да ги обжалват.

„Съществува минимален шанс американското правителство този път да отмени забраната за внос, имайки предвид, че то не работи вече седмица“, коментира юристът, занимаващ се с патентни дела в SU Intellectual Property, Дзюнг Дун Дзун. „Samsung има късмет, че все пак забраната е за по-стари продукти на компанията.“

Делата, водени от Apple и Samsung, са съвсем различни.

За да отхвърли забраната за внос на моделите на Apple, Фроман се позова на препоръките на администрацията на Обама за ограничаване използването на патенти за производствените стандарти за защита от конкурентите. Патентът на Samsung включва стандарт за предаване на мрежови данни.

В случая на Samsung патентите на Apple са за функции, които различават iPhone от другите смартфони - мултитъч технологията и жакa на слушалките.

Другите аргументи на Samsung са фокусирани върху два ключови въпроса. Първият - забраната за внос не трябва да бъде налагана, когато става дума за една или две характеристики на сложните устройства. Вторият – тълкуванията на ITC биха могли да забранят вноса и на продукти, които не нарушават ничии права.

Ако до довечера администрацията не блокира забраната за внос на продуктите на Samsung, ще отнесе сериозни критики и обвинения, че изразява своите пристрастия към американската компания пред южнокорейската.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна трябваше да са ги забранили тези пирати Самсунг, доста бавно е това правителство на US с решенията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...