Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Михаел Шумахер с тежка травма след падане със ски... :(


Pe6o666

Recommended Posts

mpgp.jpg

Бившият шампион във Формула 1 - германецът Михаел Шумахер - е в критично състояние след ски инцидент във френските Алпи, обяви в неделя вечерта в изявление Университетската болница в Гренобъл, където той е приет. Необходима е операция на главата.

"Той претърпя тежка травма на главата, с кома при пристигането, което изисква незабавна неврохирургична интервенция", заяви говорител, добавяйки, че "той остава в критично състояние", предаде АФП.

Седемкратният световен шампион във Формула 1 бе откаран с хеликоптер и настанен в клиника в Гренобъл, но от неговия щаб обявиха по-рано в неделя, че състоянието му не е тежко и той е в съзнание. Съобщението за критичното състояние дойде от официалното изявление на болницата по-късно.

Шумахер е карал ски заедно със своя 14-годишен син, подхлъзнал се е и е паднал, като е ударил главата си в скрит под снега камък. Шуми е бил с каска по време на инцидента в неделя.

Не е истина просто... :( :( :(

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А Райконен не е ли? :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За мен лично, всички стигнали до там - F1 са Големи! Но титлите, все пак говорят.... :) Още от началото на кариерата му в Sauber съм Кими фен, но Шуми е легенда! Още веднъж, дано се оправи по-бързо!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дано се оправи скоро!

Легенда!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бил е с каска, представете си какъв удар е бил.........Шуми се отърва на косъм от три сериозни удара с болида, а сега от някакви си ски......на 3/1/2014 има рожден ден, баси м@@@@а

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля,че ще бъде същия след тая кома и този огромен хематом,а относно ударите - бях чел, че в болидите има някаква капсула,в която влизал самия пилот и можела спокойно да го защити при удар в бетонна стена с до 380 км/час.Единственият вариант да се наранят е,ако болида се обърне "надолу" с главата и пилота има директен допир с земята,въпреки че и тогава има една "човка" точно над черепа му , и може да го предпази ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Днес става на 45 години.

Дано се оправи!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може изобщо да не събудят Шумахер?

Легендарният германски пилот от Формула 1 Михаел Шумахер може да не бъде събуден изобщо от комата, в която се намира от повече от 20 дни. Две германски издания публикуваха днес информацията, че лекарите не планират в скоро време да извадят Шуми от състоянието, в което бе приет в болницата в Гренобъл след тежкото падане със ски в курорта "Мерибел" във френските Алпи. Седмичникът "Фокус" излезе със заглавие "Шумахер може да остане в кома завинаги", след като журналистите от изданието са разговаряли с експерти в тази област от медицината. Друга голяма медия от родината на Шуми "Билд" пък информира, че състоянието на седемкратния световен шампион е толкова тежко, че лекарите, които се грижат за него, изобщо не правят планове да го събуждат от медикаментозната кома, в която са го поставили.

Състоянието на изкуствена кома позволява на медиците да контролират подаването на кислород в организма на пациента и да намаляват налягането в мозъка, което да му позволи да се възстанови по-бързо. Приетият в тежко състояние на 29 декември миналата година Михаел Шумахер обаче съвсем не е достигнал нивото на възстановяване, което да позволи на лекарите да го събудят от комата. Обикновено пациентите, поставяни в медикаментозна кома, са събуждани в рамките на една или две седмици.

"Има много усложнения в състоянието му. Нека не спекулираме. Говорим за въпрос на живот и смърт. Подобно състояние на кома може да бъде поддържано цял живот, на теория. Няма да навреди на мозъка", коментира пред "Фокус" неврохирургът Андреас Цигер. "Контузите на мозъка са сред най-сложните казуси в медицината и рядко могат да бъдат предвидени", допълва специалистът.

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=467427

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Лекарите във френския град Гренобъл започнаха да изваждат от кома Михаел Шумахер, предаде РИА Новости. 7-кратният шампион от Формула 1 е в безсъзнание след инцидент със ски на 29 декември 2013 г. Мозъкът на пациента реагира добре на терапията. Сега трябва да започне процесът на пълно възстановяване на жизнените функции на организма, който може да продължи няколко месеца.

По-рано главният лекар във френската клиника Жан-Франсоа Пайен заяви, че германският състезател ще прекара в коматозно състояние толкова, колкото е необходимо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От къде? Никой от големите сайтове не го е написал, не че очаквам наистина да го събудят скоро!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Видяхте ли на тестовете надписа на болида на Хамилтън: #keepfightingmichael!

Дано се оправи!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Във Франция: Шумахер реагира добре на процеса на събуждане

photo_verybig_400853.jpg

© БГНЕС

Обнадеждаващи новини за състоянието на Михаел Шумахер дойдоха от френските медии. Още вчера от вестник „L'Equipe” информираха, че лекарите в болницата в Гренобъл са започнали процес за събуждане на големия шампион от изкуствената кома, в която бе поставен след тежкия инцидент, който претърпя преди месец.

Днес от „L'Equipe” дават допълнителна информация за състоянието на Шуми като според изданието той се намира в „прогресивна фаза на събуждане“ и реагира положително на завръщането от упойката.

„Имаме много сигурни източници в болницата. Сигурни сме на 100%“, увери главният редактор на вестника Жереми Арбона.

Информацията бе потвърдена и от неврохирурга, грижещ се за Шумахер Професор Стефан Шабарде.

Източник: gong.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Френският вестник „L''Equipe“ продължава да следи изкъсо състоянието на Михаел Шумахер, а последните новини отново са обнадеждаващи.

Според изданието, Шуми е мигнал с очи, което се приема за много добра новина в процеса на излизане от изкуствената кома.

От началото на седмицата лекарите в Гренобъл опитват бавно да изкарат немеца от комата като му намаляват дозата медикаменти. По време на тази фаза се правят различни неврологични тестове, а до момента Шумахер реагира добре.

Само дано този вестник не си прави реклама на гърба на Шуми...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Състоянието на Михаел Шумахер се подобрява в петия ден от опитите на лекарите да го събудят от изкуствената кома. 7-кратният шампион във Формула 1 вече потрепва, освен че в предишните дни е мигал и мърдал с пръсти, пише френското издание "Екип", цитирано от Sportni.bg.

Засега няма официално изявление от говорителката на германеца Сабине Кем. За последно тя потвърди, че лекарите в болницата в Гренобъл са започнали процес по събуждането на Шумахер от комата, но нищо повече. Затова и информациите по световните медии идват от неофициални източници от болницата в Гренобъл. Междувременно пред немските издания бившият директор на лекарския отдел на Международната автомобилна федерация Гари Харщайн изрази надежда първите тестове наистина да са успешни, за да започне дългия процес по възстановяването на нормалните жизнени функции. "Ако Шумахер наистина може да мига и да си мърда пръстите, то това би било изненадващо добро начало на събуждането. Не се заблуждавайте - този процес ще е дълъг и болезнен. Не става с магическа пръчка. Може да отнеме дни, седмици", каза Харщайн. Професор Хайнц Петер Мьоке от университетската болница в Хамбург заяви пред "Билд", че тези рефлекси (премигвания, потрепвания) са нормални при събуждане от кома. "За съжаление това не на всяка цена означава, че Шумахер ще се събуди в отлично състояние. Има много опасности. Следващите няколко седмици ще са най-трудни и за семейството на пациента. Много е възможно, ако всичко мине добре, в началото Михаел да не знае нищо. Това е много опасно, тъй като прекалената информация, която може да му се поднесе наведнъж, ще остави трайни увреждания", допълни Мьоке.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Легендата във Формула 1 Михаел Шумахер вероятно ще бъде приспан, след като бъде изваден от изкуствената кома, пише "Билд".

"Пациентът може да бъде объркан и да не знае кой е и къде се намира. В резултат на това може да има тежки последици за него и затова трябва да се действа изключително внимателно. Ако Шумахер е неспокоен след събуждането и, например, се опитва да премахне медицинските тръбички от тялото си, вероятно колегите ми ще го поставят отново в лек сън и ще следят как функционира мозъкът му", заяви професор Ханспетер Мьоке от клиниката в Хамбург.

Лекарите смятат, че най-тежките моменти предстоят за бившия пилот. Според специалистите излизането на Михаел Шумахер от медикаментозната кома може да отнеме месеци. Въпреки хубавите признаци като примигване и мърдане на пръсти Михаел бил далеч от пълното събуждане. Има и друга сериозна опасност, предупреждава Ханспетер Мьоке. "За съжаление, рискът при събуждането от дълбок изкуствен сън е пациентът да влезе в будна кома. Това означава постоянно вегетативно състояние, в което Шумахер ще бъде парализиран."

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Михаел Шумахер, който все още е в кома във френската болница, е развил белодробна инфекция. Здравето на шампиона продължава да е нестабилно и лекарите не могат да предвидят последствията от комата, в която Михаел продължава да бъде от 29 декември насам.

Мениджърката му Сабине Кем отново повтори, че няма да коментира слухове. Преди две седмици лекарите от болницата в Гренобъл започнаха процеса по събуждането на 45-годишния пилот и сега не е ясно дали не са спрели, за да лекуват развилата се инфекция.

Професор от Хамбургската болница обясни: "Пневмонията е сериозна и опасна болест, защото тялото получава по-малко кислород и е по-слабо. Коматозните пациенти развиват пневмония, защото не могат да кашлят. Здравият човек кашля и преглъща няколко пъти в минута без изобщо това да му прави впечатление. Това защитава дробовете му"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според последните новини това е спекулация: http://www.dnes.bg/sport/2014/02/12/novinata-za-vyzpalenieto-na-shumi-spekulaciia.215628

Не мога да си обясня, какъв червей трябва да си, за да си правиш полулярно писанието с такива неща.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вече не мога да хвана какво е истина и какво не...гадна история...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какъв Червей, нали в началото един влезне облечен като поп да му направи снимка. Направо е ужасно това което се случва и всеки пише какво ли не само за да привлече внимание върху медията си ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...