Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple с нова частична победа срещу Samsung


BulgarianSS

Recommended Posts

Съдия Луси Кох не допусна за разглеждане един от патентите на корейците и реши, че телефоните им нарушават патент на Apple

Американският технологичен концерн Apple спечели нова частична победа срещу своя конкурент Samsung. В съкратен процес съдия Луси Кох от районния съд на Северна Калифорния, САЩ, присъди във вторник вечерта, че заявен от Samsung патент е недопустим и същевременно констатира, че корейската компания е нарушила едно от запазените права на Apple.

Според съдията Android-смартфоните на корейците нарушават патента на Apple, регистриран в САЩ под номер 8.074.172, който описва функцията за автоматично довършване на при изписване на думи. При недопуснатия от Кох патент на Samsung с номер 7.577.757 става въпрос за мултимедийни синхронизации.

С това броят на запазените права на Samsung в патентната жалба се намалява от 5 на 4.

Синхронизирането на данните е често срещана тема в споровете между двете компании. През миналия юни японски съд потвърди решението на по-долната инстанция, че Samsung не е нарушил със своите смартфони и таблети Galaxy патент на Apple за синхронизиране на музика и видео файлове.

Съдия Кох е отхвърлила в съкратената процедура някои задавани от двата концерна въпроси, свързани с приложения, предава технологичният блог FOSS Patents. Съдията, който председателстваше компетентното жури при процеса на победата на Apple срещу Samsung през 2012 г., сега издаде присъдата си в навечерието на започващия на 31-и март втори съдебен процес за патентните спорове между производителите на смартфони.

В момента Apple и Samsung изпълняват изискване на председателстващия съдия Кох, която инструктира двете страни в спора още през миналия ноември да провеждат дискусии за постигане на споразумение преди започването на втория съдебен процес през март.

За 19-и февруари е насрочена среща на двамата изпълнителни директори на компаниите с посредник. Но според експерти е доста съмнително да се постигне извънсъдебно споразумение преди процеса през март, защото в досегашните разговори Apple постоянно е изисквала ограничения за лицензиозните споразумения и забрана за копиране на продукти на Apple.

investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...