Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple представи CarPlay, свързвайки вашия iPhone с автомобила ви


Grievous

Recommended Posts

b526b1271fbd47b9.jpg

Точно както очаквахме днес Apple най-накрая стартира своята iOS интеграция за автомобилни инфо-развлекателни системи. Името й е CarPlay, а компанията от Купертино твърди, че тя е "проектирана от нулата, за да осигури на водачите едно невероятно изживяване с помощта на техния iPhone в колата."

CarPlay е изградена основно около използването на гласови команди и „изкуствения интелект“ Siri, което осигурява "свобода за очите" и дава възможност да отговорите на входящите повиквания, да диктувате текстови съобщения, или пускате песни от вашата музикална колекция.

От Apple естествено са решили да използва собствената си картографска услуга, а не тази на Google. Първите коли, които ще имат интегриран Apple CarPlay ще дебютират по време на автомобилното изложение в Женева, което ще се проведе тази седмица (от 6-ти до 16-ти март).

Партньори на Apple са Ferrari, Mercedes-Benz и Volvo, но те ще бъдат последвани от много широк кръг от производители на автомобили като: Nissan, Peugeot, Jaguar, Land Rover, BMW и General Motors. Ford, който наскоро съобщиха, че ще се отдалечат от гласовите команди на Microsoft Sync, също е в списъка на бъдещите CarPlay поддръжници.

CarPlay ще дойде като част от предстоящата актуализация на iOS 7, и само на iPhone-ите с Lightning конектора т.е. iPhone 5, 5S, и 5С ще се поддържат към този момент. CarPlay също ще ви позволи да осъществите достъп до редица музикални стрийминг приложения, включително iTunes Radio, Spotify, Beats Radio, iHeartRadio и Stitcher. Към волана на автомобилите ще бъде добавен специален бутон за гласово управление на CarPlay.

Ето и първото видео на Apple CarPlay, благодарение на Volvo:

HiComm

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...