Премини към съдържанието

Моля, някой да ме упъти


gorgior
 Сподели

Recommended Posts

Може ли някой да ми обясни къде се намира административната сграда на общината в Красно Село? И как да стигна до там идвайки от Перник?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако не се лъжа я преместиха в една стара кръчма на Цар Освободител. От Перник по-окололовръстното-на светофара на Павлово хващаш на ляво и след километър-два ти се пада от ляво.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цар Борис трети ;) Ама не е там. Там е община Овча купел. Община Красно село е до кръстовището със Житница, намира се зад блоковете отляво на светофара. Там нямаш ляв и е най-добре да направиш ляв на автогарата, после отдолу да заобиколиш през Житница и да влезеш в последната пряка преди светофара с Борис.

post-226-0-43090900-1403463030_thumb.png

Голема грешка, еднопосочна е. Влизаш в локалното на Борис посока Перник и след 4-те блокчета завиваш вдясно и излизаш отзад. Има и пряк път, който избягва задръстването, ама е длъжко за писане, звънни ако искаш да ти разкажа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не знаех, че си рода с чичо Митко :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодарско момци, опрайх са! :) Да сте живи и здрави и имате по бира от мен!

Ако не е в тежест нека си остане темата. Да си питаме такива разни OFF въпроси!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти що не си зелен, бре?!?!

Да не си станал кмет на община Красно село и по закон да нямаш право да носиш зелената табелка, щот злоупотребяваш с власт?!?! :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (редактирано)

Горе-долу си на прав път! :biggrin: УзреЯх, за това не съм зелен. :tooth:

Редактирано от gorgior
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 година по-късно...

Здравейте. Пиша тук защото не виждам смисъл да се прави тема за това а името на тази ми се стори добро :) Има ли някой, който се занимава с програмиране.

Това е код от c#

public class EncryptedMatrix

{

public static void Main()

{

string message = Console.ReadLine();

StringBuilder unencryptedNumber = new StringBuilder();

foreach (char symbol in message)

{

unencryptedNumber.Append(symbol % 10);

}

StringBuilder encryptedNumber = new StringBuilder();

for (int i = 0; i < unencryptedNumber.Length; i++)

{

int currentDigit = unencryptedNumber(i) - '0';

UnencryptedNumber е с такива скоби защото квадратните не се визуализират :)

Какво точно значи проверката с -'0'?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Редактирано от eek
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В случая, според този сайт, изваждайки '0' (което е char) от интежера, всъщност изважда 48 от числото, което е на индекса unencryptedNumber(i).

Нямам представа защо е направено така. Може би при криптиране добавят '0' (или 48) за по-голяма сигурност и съответно при декриптиране трябва да може да се получи оригиналното число.

Не знам колко съм бил полезен...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Късно разбрах какво се прави.Значи ти пишеш някакво съобщение като стринг,което ти дава някакво число и след това се изисква да го криптираш.Мислех че целта е да се криптира самото съобение.

Редактирано от Wayward
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма логика да се вади 0 от числото, защото ще остане същото. Т.е. все едно не е било "криптирано."

Намерих целия код: https://github.com/F...ryptedMatrix.cs

Edit: Всъщност си прав за остатъка... Доста странна имплементация.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е една задача. Идеята е имате input който се обръща в число от ascii таблицата и се взима само последната цифра

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така, вече изписах 1 камара глупости докато разбера каква е целта.

- '0' се слага, за да се преобразува char до int. Иначе, ако имаш само това:

int currentDigit = unencryptedNumber[i];

currentDigit няма да връща правилното число.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да може при самия stringbuild се добавя нещо, защото ако се махне append метода и се замени с console.writeline числата са коректни. Но взимаш ли го от stringbuilda се изкривяват

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нормално е да се изкривяват. StringBuilder връща string, а на теб ти трябва int. Затова всеки char от string-а трябва да се преобразува до интежер, за което се ползва - '0'. C# е строго типизиран език и не може да преобразува правилно типовете (на ниво compiler) автоматично, както примерно Javascript.

Виж какво ще ти върнат следните редове, за да разбереш :smile:


int test1 = 5;
int test2 = '5';
int test3 = '5' - '0';

Console.WriteLine(test1);
Console.WriteLine(test2);
Console.WriteLine(test3);

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Разбрах отговора аз. :) Когато се добавя в стринга се добавя като char и се конвертира. 0 = 48, 1 = 49 и т.н това според ascii table . И когато го викаш ти викаш char , който вече не е 1 а 49 - и за да го обърнеш отново трябва да изкараш от стойността му 0

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

kal1ch нагоре беше прав ,после се обърка.Както и аз де.Ако извадиш чар от чар ти дава инт.Просто няма какво друго да изкара компилатора.А стринг билдера си е стринг билдер попринцип.Ако искаш да е стринг му даваш ToString().

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

StringBuilder е обект, който си работи със string. По принцип не съм много навътре със C#, но и в двата случая се работи със стринг. Това, което прочетох преди малко е, че string-а е immutable, докато StringBuilder е mutable.

Както и да е, де. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Както написа езика е силно типизиран.Да работи със стринг и да е стринг са две различни неща.Казвам го за колегата за да не се обърка някъде.Например ако даден метод иска да му се посаде стринг,а му подадеш StringBuilder ще изгърми.Не се усеща при метода Console.Write,защото той подава ToString сам.Надявам се да съм бил полезен

Редактирано от Wayward
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 година по-късно...

Някой ползвал ли е услугите на сайта eSky за закупуване на самолетни билети? Гледам, че имат и мобилно приложение. Искам да знам коректни ли са? Снощи направих поръчка към 22 ч. и после гледам в обратната връзка ми пише "срокът на плащане изтича на 23.12.2016"?!?!? А и интересно за лицето което ще пътува ми поискаха само две имена и рождена дата. За билети с автобус до морето половината паспорт ми преписа една фирма. Не съм се занимавал с покупка на самолетни билети до сега за това и питам. Благодаря на отзовалите се! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ми аз купувах скоро билети до Италия. Доста известна е фирмата, но още нямам голям опит с тях. Чувам добри отзиви.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Купих си билети от тях септември за Хамбург. Всичко беше точно. Въпросът е, че летях с райън еър и се оказа, че е по-евтино от техния сайт директно да купувам. Не беше голяма разликата, но все пак.


Sent from my iPad using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Че са коректни, коректни са, но доста често правят грешки. Изтеглена сума 2 пъти, объркано име и такива неща.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Сподели

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
  • Добави ново...