Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Тества се алтернативен магазин за Jailbreak приложения - iMods


gorgior
 Сподели

Recommended Posts

От зараждането на Jailbreak общността сме свидетели на появата на различни алтернативи на официалния софтуерен магазин App Store - Icy , Rock , Installer , iTweak и, разбира се, Cydia . Разработчиците все още се опитват да предлагат приложения на трети страни на собствениците на IOS устройства, заобикаляйки "драконовските правила на Apple».

iMods-2.jpg

Повечето магазини не издържаха на конкуренцията и бяха закрити. Но скоро Cydia може да види силен претендент в лицето на iMods . Така ще се казва новия каталог за неофициални приложения за iOS. По думите на създателите на продукта, той ще стане пълноценен заместител на Cydia. В момента екипа от разработчици провежда закрити бета-тестове на iMods.

iMods-4.jpg

Както можете да видите от скрийншота, iMods има стилен дизайн, изработен по всички канони на IOS7. Приложението изглежда по-съвременно от Cydia, а начина на инсталиране на туикове – по-лесен от този на конкурента. В интервю за iPhonehacks създателите на iMods разкрили, че планират да изменят вижданията на ползвателите на джейлбрейк. Работата с инсталиране на туикове се опростява, а риска да превърнете устройството в «тухла» ще бъде сведено до нула. Излизането на магазина е запланувано за есента на тази година.

iMods-3.jpg

Плана на разработчиков е да напаравят така, че притежателите на iPhone и iPad да се откажат от термина «джейлбрейк», имащ негативна окраска, и да използват «аймод».

iMods-1.jpg

Създателя на Cydia Джей Фриман вече реагира на анонса на iMods. В статия (която може да пусна по-късно) на своя сайт, хакера написа, че няма голямо желание да се занимава с магазина и ако друг екип се опита да му "сложи прът в колелата", предлагащ алтернативно решения за потребителите, той може да се откаже от проекта.

Редактирано от gorgior
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ми да се отказва, по мои спомени ( не съм правил джейлбрейк на последните си два телефона - 5 и 5s) сидиа винаги последна се ъпдейтва, винаги е претоварена, винаги бъгава. Причината да се откажа от джейла 90% е заради този скапан магазин.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сидиа бъгава? Несъгласен. Освен това, посвещението на Саурик към FSF и обществото на свободния софтуер, както и към поддръжката на устройства без значение кое поколение са е непостигната от никой друг. Масовото ползване на друг, "по - лъскав" магазин и падането на сидиа ще доведе до ситуацията "продаден за 30 сребърника" и догодина ще си чукаме канчетата всички.

П.П. Преди да се юрнете да коментирате статията му в която бълва разочарование, прочетете една стара:

http://www.saurik.com/id/1

Най - вече последната част. Статията е от времето на Installer и доста добре обяснява разликите между Cydia и всички останали.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@Ayl

Джейлбрейка само за инсталиране на кракнати програми ли го ползваш?

Толко ли няма кой да напише един софт като Lucky Patcher, пачва всичко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не ми се превежда цялото изказаване на Саурик, но в общи линии казва, че няма мотивация да продължи да подържа Сидия.

" С радост започвам нови проекти и със съжаление се връщам да работя върху поддръжката на магазина."

Не виждам в този случай какво има да коментираме. Рано или късно той ще зареже това си занимание. Или пък блъфира, което е още по-тъпо:

"Ако друг се заеме да прави нещо подобно, аз спирам да се занимавам и не разчитайте на мен и моите приятели.... по този начин започвате предварително загубена война"

И какво се получава - никой не е толкова добър, колкото съм аз и ако направите друг магазин аз спирам да подържам моя, защото така и така ми е писнало?! Е па ако иска.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Епа ако иска, да. Само, че сидиа не е просто магазин и това трябва да разберат лузърите. iMods е подложен на унищожителна критика в @reddit, тъкмо поради тази причина.

П.П. Основният мотив на iMods е "премиум пакети за потребители(неинтересуващи се от хакове и пр) и защита на дивелъпърите от пиратство". Няма да ти казвам каква е реакцията на Раян Петрич за тях(@rpetrich, един от най - пиратстваните автори), когато е разбрал, че софтуерът им е със затворен код.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И като разберАт, че Сидия не е просто магазин какво? Да направят палатков лагер около дома му и да прекарат месеци в молитви към него. Аман от светци! Утре, ако Епъл кажат, че спират производството на компютри и телефони, докато други компании не престанат да ги правят - какво ще правиме? Ще излеземе да си направиме масово харакири ли?

Саурик, ако зареже проекта си Сидия - къде ли ще изгрее тепърва? Аз мисля че никъде. Ще замине в историята и след година върлите фенове на Епъл, тръгнали от iPhone 7 няма да знаят дори името му.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако мислиш, че Саурик "грее" само със сидиа, значи живееш на друга планета или си рода на Стиви Уондър. Изненадан съм, че демонстрираш вопиющо непознаване на материята с която се занимава основно. И не, не е светец, ама ако не се беше потрудил на аванта, повярвай, че ти нямаше да се доредиш до джейлнат и отключен айфон. Да те подсещам ли къде се хоства Jailbreak.me, blackra1n installer, репозиторито за захранване на редсноу със софтуер, поддръжката на fake bsd subsystem и т.н.?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И не, не е светец, ама ако не се беше потрудил на аванта, повярвай, че ти нямаше да се доредиш до джейлнат и отключен айфон.

И поради тази причина всеки, който тръгне да прави нещо в тази област трябва да бъде анатемосан? Само защото Г-н Саурик е решил да се прави на келеш. А алтернативи има и винаги ще има. Утре ще изкочи някой китац,африканенец или какъвто и да е и нещата ще си тръгнат по старо му. Със или без Саурик.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Прочетох един въпрос нагоре към мен дали само за пиратиран софт ползвам сидиа. Ами отговорът е, че всичко, което имам в стора и в сидиа е платено от мен. Пиратски софт ползвам само под уиндус. Този Саурик от край време ме дразни много. Въпреки, че не джейлвам от много време насам следя какво става даже го следвам в Туитър. Ами след излизането на 7-цата и 4-те месеца туткане за джейлбрейк, на него му трябваха още седмици да направи софта си да пасва и да оправи иконата си. Сега някой ще скочи - Иконата ли е най-важното на света? Не, естествено, че не е, но това туткане точно отличава жизнените програми от скрапта. Ако бях на негово място щях да се засрамя, но той не - аз съм великия , останалите са помияри и да си затварят устата.

Сигурен съм в друго - човекът иска да се откаже, защото все по-малко кеш има в играта. Печалбите падат, оборудването иска средства, а подръжката на софта - време. Човек, свикнал да текат реки към него, не може да се примири с поточета и капки.

Успех в новите му проекти и дано са по-дълготрайни от този!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Когато отключвахте първите iPhone за да ги ползвате като телефони не плакахте, сега плачете. Ако не беше той, как щяхте да ги ползвате? Айде стига глупости. Ясно е, че голяма част от хората джейлват заради безплатни приложения и игри. Доста малко са хората който го правят за друго. А като спре той и го замести някой китаец е ясно - пп25 и цъкаш йероглифи без да знаеш какво пише и каква информация от телефона си пращаш някъде на другия край на света ... Малко благодарност към човека.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не ми стана ясно. iMods, след джейл ли ще се инсталва или няма да има нужда от това?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нито плачеме, нито ревеме. Благодарността няма нищо общо тук. Никой не отрича приноса на Саурик за джейл общността. Не се вкарвайте във филми. Човека ясно казва, че вече му е писнало да се занимава и го прави без хъс. Е в такъв случай най-добре е да се оттегли и ако може да помага на тези поели по-този път. Ако не може и не иска да си остане в историята като великан, но без да се осира на финала с тъпи изказвания.

@uomoto така като гледаш приложенията от шотовете дали ще стане без джейлбрейк или просто отклоняваме темата с тъпи въпроси?!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И поради тази причина всеки, който тръгне да прави нещо в тази област трябва да бъде анатемосан?

Гога, прав си за играта на парата - спор няма. Обаче, виж подчертаното. iMods е само магазин(със затворен код), достъпът там е силно ограничен, а творците му правят магазин, но не се ангажират да поддържат субсистемата(т.е. своевременното хостване и ъпдейтване на нужните след джейла файлове). Без поддръжката й, първи ще опищят старите устройства а после и новите. Замисли ли се за този аспект в началото на спора?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз не знам iMods дали е само магазин, защото още не съм го виждал. Прочетох долното изказване и от там си вадя изводите:

" С радост започвам нови проекти и със съжаление се връщам да работя върху поддръжката на магазина."

За мен лично от тук на татък този пич го боли фара дали аз на 3GS или Кольо на 5S ще имаме приложения от Сидия. Явно се е изчерпал и събира последни овации в соц.мрежите си. Ако го интересува, ще продължи да работи както до сега (дори и на аванта). Ако се разсърди ще изчезне, други ще направят магазини, поддръжки и квото трябва, а след година-две ще прочетем в някой блог, че "хакерът Саурик известен със Сидия е написал нов блек маркет за новата ОС на андроид- Карамел му". Позната история и с други светила - визирам един мой адаш!

Така че спор няма. Не виждам причини за паника. И не плача, плачат други, които от капаци не виждат, че освен пътя на пред има и други в страни. А за телефоните сме ги отключвали и без Саурик и все още го правим!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като това е тема за фарове, да кажа и аз, че мен ме боли фара за Саурик. Аз джейл не правя и единия от виновниците е той. Когато детето "използва" 15-минутния си шанс за in-app-purchase преди време и се отчете с 89,99 Евро за покупка на некъкви глупости във free игра за деца до 6 години, аз писах мейл на съпорта на стора и след няколко часа ми възстановиха парите. Имам и друг неприятен случай с My Football Pro. Също отлична намеса от страна на съпорта.

Но когато преинсталирах 4s-ката си и опитах да инсталирам iSmart Dialer, който бях надлежно закупил, се оказа че не ми важи лиценза. Писах на бразилците - глас в пустиня, ни вопъл, ни стон, ни отговор. Тогава писах на Саурик с оплакване от тези, а той ми написа, че го боли фара - това били взаимоотношения, които него не го интересуват. Той просто продавал, а какви катили продават булшитове през него, хич го не боли фара. Не точно с тези думи, но в този смисъл. Т.е. Продавам продукт, ако има рекламации - оправяй се сам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да спомена и моя "фар"? Аз съм се подковал със собствено репо, в което имам всичко основно от 2008-ма насам. Вие му мислете. Приятно ползване на Appstore2(политиката им е 1/1).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво точно трябва да му мислиме? Има ли Сидия за теб, има и за нас има и за циганите. Аз лично репо нямам, но имам 10 Гб място на един хард на който складирам такива архиви. И както казах по-горе няма от какво да се паникьосваме! Стане ли ни скучен айфона има и други марки.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всичко което казваш е вярно, просто ти споменах и другата гледна точка. Мразя едностранчивото мислене. Ти си подготвен, както и аз, както и още някои хора - а, останалите? Какво за обикновенния потребител?

Между другото, аз съм "за" силна конкуренция. Но да е пълна конкуренция, не само благата страна с кинтите. В крайна сметка, потребителите ще "гласуват" с парите си и изходът ще се разбере. Това наистина ще е война без победител.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз понеже съм поизостанал може ли някой да ми поясни:

За какво друго се ползва джейлбрейка след като си плащаш приложенията и игрите... отключване за да бачка с всички оператори ? Нещо друго ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всичко което казваш е вярно, просто ти споменах и другата гледна точка. Мразя едностранчивото мислене. Ти си подготвен, както и аз, както и още някои хора - а, останалите? Какво за обикновенния потребител?.................................

При положние, че аз и ти сме подготвени и най-обикновения потребител няма проблем. Има ли инсталатор, проблема с приложенията е малък. Няма ли инсталатор и поддръжка на приложенията, значи нямаме нищо всичките.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много философски е този спор и "за честта" на някого (Саурик). Истината е, че джейлбрейк обществото от два-три модела назад започва все повече да прилича на реалното общество на потребителите на Apple, т.е. разработчиците искат да изкарват пари (в което няма нищо лошо и така трябва да бъде). Сидиа както всички знаем предлага не само платени и безплатни предложения, а кракнати, което е неизбежна част от философията "open source". Нормално е разработчиците да търсят начин да си защитят приложенията, за да правят повече пари от тях и да имат стимул да ги развиват. Ако Саурик не го е яд, че парите ще отидат в друга посока, трябва да продължи да работи по проекта. Ако наистина е отегчен - много жалко. Джейлбрейк обществото постепенно губи хората, които го създадоха и поддържаха и това също е неизбежен процес, подпомаган от Apple по различни начини. Да си благодарен на един човек за нещо не означава да си му задължен. Ако Саурик е решил да спре с този проект - прав му път! И това не значи, че някой не го признава или не му е благодарен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А дали си заслужава да изпотрошите толкоз "фарове".;) за някакъв си Саурик,..!?..,май да,и си го е заслужил.

То и аз поплюх моята,когато се развеждахме,но преди си я обичах..;). Да не ви е на "фара",всичко ново-добро дошло,а умрелия-бог да го прости,беше добър човек,.животът е такъв.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@Anton го каза по правилния начин. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

BigBoss репото уж нещо му се е случило. Това от плана за новият "магазин" ли е?

Като Cydia друго подобно няма да има скоро, а смотани магазинчета може да си отварят всеки месец, ако желаят, аз пари няма да им дам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Сподели

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
  • Добави ново...