Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Samsung започва да променя отношението си към персонала


dedil

Recommended Posts

Samsung започва да променя отношението си към персонала

Компанията въвежда облекчения при работата и ще стимулира предложенията за иновации

След неубедителното си представяне в последно време Samsung Electronics е принудена да се промени изцяло, търсейки повече иновативност и запазвайки своята дисциплина, които я превърнаха в един от световните лидери, пише в анализ агенция Reuters.

Въпреки успехите световният лидер си спечели прозвището на "бърз последовател", но не и на новатор.

Южнокорейският гигант отбеляза най-лошите си резултати от две години насам, след като за второто тримесечие отчете 24% спад на оперативната печалба и загуби сериозна част от позициите си на пазара. Освен това положението на компанията се усложнява сериозно и от продължаващите здравословни проблеми на 72-годишния председател на корпорацията Ли Гон Хи. Неговата политика се оказа изключително успешна за Samsung и в момента липсва решителност той да бъде заменен от сина си Джей Ли, което допълнително удължава безизходицата.

Да бъдеш готин

За да вдъхне повече ентусиазъм в екипа си, ръководството на Samsung реши да въведе някои облекчения в офиса през това лято. Част от промяната е политиката "Работи умно", чрез която се стреми да се намали излишният престой в офиса. Работниците вече може да носят къси панталони, когато работят през уикенда. Освен това работното време стана далеч по-гъвкаво, а на жените беше позволено да излизат по майчинство, без да се притесняват за работата си.

Облекчени бяха и правилата за провеждане на тийм билдинги. "Срещите на персонала се провеждат по модела "1-1-9": само на едно място, само един вид алкохол и само до девет вечерта. По-младите могат да не остават до края, а старшите работници се стремят да не притесняват своите подчинени", споделя служител на Samsung, който е част от екипа от осем години.

"Параграф 22"

Въпреки успехите от последните години и изграденото реноме на световен лидер южнокорейският производител на смартфони, телевизори, хладилници и чипове си спечели прозвището на "бърз последовател", но не и на новатор, каквито са Google и Apple. От дълго време ръководството говори за нуждата от креативност и наемане на талантливи служители.

"Компанията се намира в нещо като "Параграф 22", когато става въпрос за това да промени културата си. Тя отчаяно се опитва да се адаптира към отворената, иновативна и креативна култура. Но това би застрашило изградената политика и военната йерархия, която й позволява да работи със скоростта на светлината, изпреварвайки конкуренцията", коментира Джей Събхеш, напусналият през април мениджър производство в Samsung.

В момента Samsung търси себе си и се пита "кой всъщност съм аз", твърдят от Корейския институт за наука и технологии. Производителят трябва да се отвори към света и даде повече свобода на персонала си, което би позволило на таланта да излезе на преден план.

Главната пречка това да се случи обаче е присъщата на Южна Корея конфуцианска култура. От една страна, тя е причината за индустриалния успех на гиганта поради установяването на строги правила и принципи. От друга страна, "дълбокият респект към по-възрастните и йерархията са основната пречка пред иновациите, защото да се състезаваш с шефа си не е нещо, което лесно можеш да направиш", разяснява Шаун Кохран, директор на CLSA Korea.

Признаци на промяна

Въпреки моментния застой Samsung не спира с опитите си да постигне желаната креативност. През юли първата голяма дискусия между управители и служители стана реалност. В съобщение до борда финансовият директор попита "как компанията може да отговори на бързо променящата се индустрия?" и получи над 4000 коментара и идеи.

Също така чрез платформата си Creative Lab компанията даде възможност на персонала да си вземе година творчески отпуск, в който да развива някоя своя идея, ако е преценено, че това си струва. За миналата година са постъпили 14 хил. идеи.

Като друг положителен момент се смята това, че компанията не се интересува къде точно са получили образованието си нейните работници. "Компанията търси само хора, които са изцяло отдадени на нея", твърдят от LCS Communications. Повече от 300 хил. от работната ръка се намира извън Южна Корея, а промяната изглежда неизбежна, след като новото поколение вече желае нещо повече от високи заплати. За миналата година под 3% от персонала е бил нает в Южна Корея.

"Мисля, че промяната е неизбежна. Не защото компанията е решила да бъде пионер, а защото обществените тенденции се променят. Има желание за промяна на системата", коментира горепосоченият служител.

Заради лошото представяне на Samsung мениджърите от мобилното подразделение трябваше да се откажат от бонусите си, а 10-годишното лидерство на гиганта като най-желания работодател в Южна Корея беше прекъснато от Korean Air Lines.

Оригиналния материал capital.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Доказаха на всички, че Samsung са некадърници и в мобилната индустрия. Това става ясно.

Дори и "iPhone" да опишат по сапунерките, дори и логото с ябълката и дървото и Адам и Ева отдолу да пляснат, дори и това няма да им помогне.

Некадърници във всичко бих казал и не е далеч времето от "два стола" на земята да паднат.

И Apple Store не могат да копират и да е в рамките на разумното, влизаш в Самсунг Сторе за мобилни продукти и намираш буквално на вратата на витрината "задниците" на една пералня и един хладилник, мръсни и грозни и се чуди човек, какво ще открие, след като прекрачи вратата.

Всичките си работници трябва да сменят щот са идиоти.

Редактирано от iPhoneman
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това "некадърници във всичко" е доста несериозно, да не кажа детинско изказване, но хайде да не започваме пак спора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм, че грубичко звучи, но я ми кажи техен собствен продукт/ниша/идея? Аз се сещам само за копия на нещо, пък били те по - добри или по - лоши от оригинала.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм, че грубичко звучи, но я ми кажи техен собствен продукт/ниша/идея? Аз се сещам само за копия на нещо, пък били те по - добри или по - лоши от оригинала.

Ела в къщи да ти покажа нагледно някои неща, че не ми се пише сега излишно. :cool:

Стига сте бримчили тоя спам, когато става дума за Самсунг.

Все едно някой с горещо желязо ви ръчка в задника да ги плювате и да ги храните.

Много от продуктите им са били качествени, в момента са и ще бъдат качествени още дълго време.

А и много ми е интересно защо никой не храни компания като Xiaomi (примерно), която дори не се крие, че копира и то от iPhone.

Станаха пети по продажби в света, а вие тук не им обръщате внимание.

Защо?

Какво толкова ви бърка в джигера Самсунг?

Нека има конкуренция бе, хора, нека се съдят, нека се крадат, нека си вадят кирливите ризи - на вас какво ви пука?

Ние сме от тази страна на барикадата, където само сипваме парички в паничката на производителите и сменяме апарати през 2,5 месеца или година.

Вас кво ви пука кой е челник в продажбите и кой е втори?

Все едно взимате проценти, ебаси.

Ползвам и Apple и Самсунг и Xiaomi ползвам - харесва ми, устройва ме като параметри и най-нормалното нещо е да си го купя.

Било друга марка, конкурентна на Apple/Samsung/LG/Sony?!?!

Дрее ми на бензиноколонката, честно. :biggrin:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

inutero, това, което ме провокира да поместя статията тук е това, което прочетох още в началото

Въпреки успехите световният лидер си спечели прозвището на "бърз последовател", но не и на новатор. ...

а по-нататък ми стана интересно, как самите корейци се опитват да решат "проблема" и имайки предвид, че именно Samsung е основния конкурент на Apple в сегмента на мобилните дивайси не мисля, че трябваше да се замислям дали да го правя или не. Честно казано се усещам малко неловко, оправдавайки се за това… ти не мислиш ли така?

:nosepick:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А и много ми е интересно защо никой не храни компания като Xiaomi (примерно), която дори не се крие, че копира и то от iPhone.

Защото, адаш, Xiaomi не крият това и шапка им свалям за съотношението цена - качество. Цамцунг обаче, видиш ли "имат собствен дизайнерски език и иновации"(!!!). Ето за това. Храчките са според размера на претенциите. Харесвам даже Huawei, HTC и още доста, но няма как да кажа блага дума за copycat фирма. Може би ще кажа добра дума за технологията им при производството на чипове и джамове, но за краен продукт - не.

П.П. Цамцунг са роби на собствената си страна(по - точно на военната клика, която има пръст във фирмата). В опита си да владеят потребителския пазар в Кореа, правят всичко което и другите производители, макар и добро или лошо копие. Това е защото законите в Кореа цакат 300% мито при внос на продукт, който съществува в страната. Така са тръгнали навремето, така и ще си останат. Светът не е Кореа и е време да го осъзнаят. Също като корейската кухня, сравнена с италианската - едната е или люта, или никаква, другата е разнообразна. ;)

Edit:

...че именно Samsung е основния конкурент на Apple...

Дидо, конкурент са при брой продажби, но категорично не са конкурент при материализирането на добри идеи. Там не ги бива. Бива ги да преписват и тая година, собствените им юзъри започнаха да им пишат двойки и тройки. Истински конкурент е HTC One M7/8, Huawei Ascend и т.н. Все пак говорим за качество(не само на хардуера?).
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бас ловя, че във форума на самсунг тече същия разговор но за продукти на апъл. Истината е, че ако не беше самсунг телефоните ни нямаше да са това, което са в момента. Така, че аз съм доволен. Даже ще се радвам ако се справяха доста по-добре. Монополизацията не ражда нищо добро .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Истина е последното ти изречение. Само да питам:

Истината е, че ако не беше самсунг телефоните ни нямаше да са това, което са в момента.

Защо мислиш така? Като не произведе цамцунг чип-а, мислиш, че няма кой друг ли? Да не би те да са изобретили ARM платформата? По - скоро ако не беше Apple, нямаше да имаме такъв интерфейс (като днешния) във всички платформи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Принципно си прав, а и за разлика от много хора наоколо ти се кефя, защото винаги имаш аргументи за това, което казваш.

Въпроса не е само да плюваме, а да го правим аргументирано, макар плюнката да си остава плюнка.

Разликата между мен и теб е в това, че ти се взираш детайлно, а аз гледам глобално.

Чудесно е, че тия мухъли правят върховни чипове, но сами по себе си на мен не ми вършат работа и дори да си купя въпросния чип, мога да си го държа само като чеп и да ми е непотребен.

Докато този чип, гарниран с други дребни кражбички и оцветени иновативни методчета правят продукт, който мен ме устройва като цяло.

И не на последно място - цената му също.

След като ме устройва този продукт, оставям си го да го ползвам и продължавам напред.

Кефя им се на Самсунгите, че могат от въпросните десетки дребни кражбички да сглобят и да ми предложат продукт, който на много добра цена да ми върши перфектна работа и като разговор и като интернет и като камера и като големина и качество на дисплея и като бързина и като надеждност и...като всичко!!!

И благодарение на техните кражби пък очаквам Епъл да се опитат да наваксат с нещо още по-иновативно и ново, а аз да го видя и ако ми хареса да си го купя и да очаквам след 6 месеца пък Самсунг да видя с какво ще го турят на Епъл и...

И така нататък.

По същия начин съм и с LG, Oneplus One и всеки продукт, който съм пробвал.

А да ти кажа под секрет нещо - пробвал съм абсолютно всичко във високия клас в последните 6 месеца.

Ама като ти казвам думата "абсолютно" смятай, че наистина е така.

Интересни ли са ти наблюденията ми?

То всъщност темата е за друго, та се спирам Овреме...

пп. Извинявам се за отклонението, наистина!

Ако прецениш трий всичко, което съм писал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Самсунг имат форум!?

Аз не намирам разлика м/у андроид телефоните, всички са ми едни и същи без значение дали е Privileg или Samsung!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма да трия нищо - демокрация, братле :D

Разликата между мен и теб е в това, че ти се взираш детайлно, а аз гледам глобално.

Разликата е само, че пропускаш детайлите - иначе мислим наравно.

Кефя им се на Самсунгите, че могат от въпросните десетки дребни кражбички да сглобят и да ми предложат продукт, който на много добра цена...

Аз, не им се кефя, защото с компромисно качество и добра цена, прееб@ха читавите фирми които не удържаха на ценовия напън и бавно фалираха. Визирам ТВ пазара, в частност Филипс. На ви сега корейски манджи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като човек, който в работен аспект държи първо на качеството във всичките ми фирми, мога да кажа, че като продължавам по този път и аз съм се запътил към фалита.

Ниските цени карат хората масово да купуват, а липсата на качество се усеща след известно време.

Как да убедя някой да ме ползва мен, при положение, че конкуренцията са си свалили гащите и под глезените и аз виждам как клиента ми мощно отива там, дори да е напълно наясно, че ще бъде излъган и няма да получи качество?!?!

Отговора е - никак не мога да го убедя.

И всички виждаме в държавата ни (и в световен аспект) това как се случва вече близо 7 години...

Самсунг имат форум!?

Аз не намирам разлика м/у андроид телефоните, всички са ми едни и същи без значение дали е Privileg или Samsung!

Братле, няма как да намериш разлика в нещо, което не си ползвал поне 2-3 дни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ползвал съм таблети и телефони с андроид доста често, но не за повече от 1 седмица :).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чудесно, ама малко по-горе обясних колко добре се говори с хора (дори на различно мнение), когато се аргументират и напишат поне няколко причини и довода защо харесват или не харесват нещо.

Кое ти е еднакво - пластмасата, андроида, крашовете, приложенията, фенерчето за светене, качеството на дисплея, тежестта на апарата и прочие и прочие причини...?!?!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Прав си algor, ще се обоснова.

Всички марки имат модели, които могат да се похвалят с изключителни хардуерни показатели, но проблемът е в ОС. Има десетки модели с по 2, 4 и X гигабайта рам, процесори с по 4 и 8 ядра, ама накрая Андроидчето пак сгъва и се налага ресет! Имам 4-ка вече 4-та година с последна версия на iOS и телефонът си работи доста добре, кой друг производител ще се похвали с модел на 4 години и последна версия на Андроид?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз да подчертая: батерията на тая четворка е с…колко цикъла беше? 600 или 900 или? Иначе е с почти 90% капацитет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

CycleCount: 1017

BatteryCurrentCapacity: 88

Вече може да са станали 1050 :p.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това "некадърници във всичко" е доста несериозно, да не кажа детинско изказване, но хайде да не започваме пак спора.

Във всичко е/са краен продукт и продукти, които не засягат краен клиент разбирай го чипове етс.

И да, според мен не е никак несериозно, оакаха се в мобилните и вече свалят панталоните, ако не вземат мерки след 12 месеца никой няма да чува за Samsung освен от маркетинг, но и там също ще ги лапнат.

При чипове също наближава да ги сритат по топките, да видим как ще се развият нещата.

Кефя им се на Самсунгите, че могат от въпросните десетки дребни кражбички да сглобят и да ми предложат продукт, който на много добра цена да ми върши перфектна работа и като разговор и като интернет и като камера и като големина и качество на дисплея и като бързина и като надеждност и...като всичко!!!

И благодарение на техните кражби пък очаквам Епъл да се опитат да наваксат с нещо още по-иновативно и ново, а аз да го видя и ако ми хареса да си го купя и да очаквам след 6 месеца пък Самсунг да видя с какво ще го турят на Епъл и...

И така нататък.

Ти къде пазаруваш щот пишеш глупости?! Samsung са много скъпи, не са скъпи, а много скъпи и цена/качество най-зле продукта при мобилните да кажем, години наред.

За "добрата" цена няма да коментирам, докато научиш същността на думата "добра", за случаят разбира се.

Самсунг винаги са имали кофти камери, не знам ти какво ползваш. Винаги са слагали отвратителни дисплеи поне при флагманите, тук също си с нисък критерии и познания.

Не може Samsung да копират Apple и последните да иноватират от техните си лични разработки копирани от друг. Преписваш от интернет.

Редактирано от iPhoneman
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе...в последното изречение силно си се объркал ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Приятели,

не мнение съм, че всеки нормален човек има какво да си вземе от всяка една инфо, дори и от тази, която не му импонира, нито като смисъл, нито като съдържание. Харесвам и употребявам предимно продукти на Apple, но това не означава, че всичко друго е "някъде там…" Мисля, че правото на избор е нещо много важно, а когато избора е информиран и това действие се надгради до възможност да го реализираш идва момента, за който повечето от всички съзнателни и разумни същества живеят.

Моля, нека всеки казва мнението си, по начин такъв, че да го разберем, но и не така, че да го натрапва.

:cheers:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ей,ама тези теми все са ми еднакви :tooth:

Поздравления за Самсунг,че са решили да променят отношението си към служителите.

А относно спора,който пак се зароди:

Ползвам 2 телефона - iPhone 5 и HTC One - мога да кажа,че съм абсолютно доволен и от двата.

iPhone-a си ми е на сърце,но това не означава,че всички останали правят само боклуци.

Имам два таблета - iPad - първата серия и Samsung Tap 7 - пак съм доволен и от двата.

П.П.

Този спор никога няма да свърши-залагам си главата ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе нещо и на мен почна да ми липсва старата политика на форума, когато кака беше начело :smile: От моята камбанария по-удобни и завършени продукти от тези на Епъл, няма. Но вече 2 месеца съм с СГС5 и не съжалявам (много).. Просто всички устройства си имат +ове и -и. Последната "иновация" (и отговор на основната ми критика към сегашните модели) на Самсунг:http://www.mobilebul...мартфони-galaxy Като хардуер са читави, но ОС-а не е на нивото на Apple, дори и да предлага повече удобства и къстъмизация. Мисля, че единствено на iPod touch 2 ген. ми е лагвало при ъпдейт/инсталация на приложение и едновременна работа в друго. Е, при 4-ядрения флагман на Самсунг, това е факт сега, в средата на 2014. Друг е въпросът и че като цяло едни и същи приложения на iOS изглеждат 100 пъти по-добре от Андроид версията си.

Редактирано от DreamcatcheR
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...