gorgior Публикувано Август 22, 2014 Сподели Публикувано Август 22, 2014 Екип от шестима студенти от Факултета по компютърни науки в Колумбийския университет работи върху решение, което Ви позволява да стартирате IOS-приложения на смартфони и таблети, работещи с Android. В проектът Cycada (известен преди като Cider) се използват методи за бинарна съвместимост както за собствените си, така и "чужди" приложения на едно и също устройство. По същество, Cider помага да се направи трик с Кода на IOS-приложението, предлагайки да го вземе, както основано на XNU Kernel. Не се използват емулатор или виртуална машина, както се прави в такива случаи - кодът се променя в реално време, което позволява на програмата да работи с ядрото и библиотеките на Android. Помага и това, че в този случай и двете платформи са изградени на архитектурата на ARM. За свързване на двете платформи използват Android-програма CycadaPress, която получава информация за различни събития, като например въвеждане на текст, данни от акселерометъра, уведомяване на заявления и ги предава на iOS. Лъжейки системата, че CycadaPress прозореца на приложението е всъщност дисплей iPhone или IPAD, изследователите са в състояние да правят скрийншоти и други неща с екрана. Видеото показва как да пуснете чрез Cycada на Nexus 7 таблет (2012) такива приложения на IOS като Yelp и iBooks. 2 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
MMJ Публикувано Август 22, 2014 Сподели Публикувано Август 22, 2014 Това ми изглежда доста добро, бих си купил няколко програмки за да ги ползвам на моя андроид телефон. Надявам се да стане факт по-скоро. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gorgior Публикувано Август 22, 2014 Автор Сподели Публикувано Август 22, 2014 Ако направят и обратния вариант - от андроид на iOS, аз ще се радвам повече. 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Alxx® Публикувано Август 22, 2014 Сподели Публикувано Август 22, 2014 Аз, също. Тъпото работно приложение на жена ми ще дойде екстра на iPad. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
DreamcatcheR Публикувано Август 22, 2014 Сподели Публикувано Август 22, 2014 Главният човек от екипа вече работи за Епъл и нямало да продължава работа по проекта. Това едва ли ще види бял свят. Кук и компания няма да оставят нещата така. Патенти, авторски права... Просто никакъв шанс. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
MMJ Публикувано Август 22, 2014 Сподели Публикувано Август 22, 2014 Погледни го и от другата страна, наливане на още пари в апстор. Според мен рано или късно ще се случи и в двата варианта. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gorgior Публикувано Август 23, 2014 Автор Сподели Публикувано Август 23, 2014 Това е проект от рода на Сидия. Той няма да е официален. А и в Аппстора няма кой знае какви приложения, които да липсват в Гугъл плей, както и обратно. Едва ли ще бъде за масово ползване. По-скоро ще е за тестове на приложения от независими разработчици. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.