Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple отрича да има пробив в системите на iCloud


BulgarianSS

Recommended Posts

0000179320-article3.jpg

Една седмица преди Apple да представи новия iPhone, компанията се бори да запази репутацията си, свързана със защитата на личните данни на потребителите. Причината за това е изтичането на голи снимки на известни личности, за които се подозира, че са откраднати от хакери, атакували облачната услуга на компанията iCloud.

Във вторник технологичният гигант отрече да е извършен пробив в нейните онлайн системи, което прави загадката откъде са взети фотографиите още по-мистериозна, пише Wall Street Journal.

Въпреки това от компанията посочват, че акаунтите на някои от известните личности са били компрометирани от „много целенасочена атака към потребителските имена, паролите и други въпроси, свързани със сигурността“.

Във вторник Apple започна разследване, свързано с изтичането на снимките през уикенда. Възможно е хакерите наистина да са разбили регистрациите на знаменитостите, тъй като iCloud им позволява да опитат неограничен брой пароли за даден акаунт, докато не уцелят истинския, допълва Wall Street Journal.

Apple твърди, че има лимит на броя на неправилните пароли, които потребителите на iCloud могат да изпишат, а след това системата блокира акаунта. Въпреки това компанията отказва да уточни точния брой на неправилните опити, които биха довели до това.

"Нито един от случаите, които разследваме, не е резултат от пробив в някоя от системите на Apple, включително и на iCloud”, посочва в изявление Apple. “Продължаваме да работим с правоприлагащите органи за идентифициране на замесените престъпници“.

Същевременно инвеститорите пренебрегнаха новината, благодарение на което цената на акциите на Apple се увеличи с 0,8 на сто до 103,30 долара за брой.

Apple има повече от 320 млн. акаунта в iCloud към юли 2013 г. Онлайн системата се използва за съхранение на снимки, музика, имейли и друга информация от устройства на Apple. Освен това тя работи с други услуги, предлагани от компанията, включително Find My Phone, която позволява на потребителите да установят къде се намира телефонът им в случай на кражба или загуба.

Технологичният гигант препоръчва на потребителите да се уверят, че имат достатъчно силна парола и да включат функцията за двойна проверка на сигурността. Последната изисква първо въвеждането на парола, а след това и втора стъпка – изписването на код, който се получава под формата на текстово съобщение.

Въпреки че причината за хакерската атака все още не е ясна, има достатъчно информация, за да стане ясно, че производителят на iPhone е можел да предотврати случилото се чрез по-големи мерки за сигурност, твърди независимият анализатор Ашкани Солтани.

investor.bg

Какво се случи?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

твърди независимият анализатор

К'о каза,к'о?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

К'о каза,к'о?

Интересно ми е как все се намират такива "анализатори"...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дай пара, да видиш аз как "независимо анал-изирам" :biggrin:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...