Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Лични впечатления, мнения, отзиви, критики и хвалби за iPhone 6/6 Plus


Alxx®

Recommended Posts

Чакайте първо аз да си "кажа положението" :tooth:

Видях, пипнах, снимах с iPhone 6 на @Dimo Georgiev. Увеличаването на размера не ме радва особенно, но е факт, че тенденциите са такива и ще трябва да го преглътна. При директно сравнение на 6 с 5(моят), увеличението влиза в графата "ще го понеса", но за 6+ вероятно няма да се изкажа така(даже не съм го виждал още). Апаратът изглежда много елегантен и фин, удобен е в ръката, но на мен ми е прекалено лек. Липсва ми усещане за нещо солидно в ръката - четворката даваше такова. Дизайнът е въпрос на вкус - за мен, това е леко завръщане към оригиналната идея от 2007-ма година и макар, че не си падам по твърде заоблените форми, тази изглежда добре. Дразнещите някои хора линии отзад, на мен не ми правят никакво впечатление. Споменатия апарат го напъвах(внимателно, все пак е чужд) и нямам впечатлнението да е по - кекав от петица, което от своя страна значи, че няма да имам проблеми. Друго кво...няма кво. Всичко е каквото би се очаквало от един айфон - бачка мазно, бърз, интуитивен и удобен. Точно каквото се очаква. Лекото увеличение на цената спрямо предишните модели даже не съм сигурен, че компенсира стъпката на инфлацията, така, че и това е приемливо.

P.S. Камерата е повече от отлична. Качеството на цветовете, детайлостта и минималния цветен шум при снимане на тъмно вдигат много летвата.

Хайде, акайте вие :biggrin:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с теб, но на мен не ми пречи че е лек.

Аз също не харесвах ивиците на гърба, но на снимки са едно, на живо съвсем друго.

Много ми допада това, че стъклото е извити в края. Много е приятно при използване на функцията за даване назад с преплъзване отляво надясно.

П.П. Мнението ми е написана от iPhone 6. :) Имам чувството, че аз повече се радвам и ползвам телефона на приятеля ми :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ние с другия адаш одеве пробвахме нещо - разликата между снимка и видео при ниска осветеност.

В момента, в който направя снимката и слайдна на Видео, обекта от екрана направо изчезва, потъва в тъмница.

IMG_0394.JPG

Това е снимката.

И видеото.

При чистата петица това не е така.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ползвам 6+ вече повече от седмица. Това, което имах като първоначално мнение за съжаление (мое) се потвърди 100% - изключително неподходящ размер за делови човек, а за тези, на които им се налага да се местят от място на друго… не ми се мисли.

Тъй като основният ми дивайс е 4S за 6 -та нямам място във вътрешен джоб на сакото и трябва да го слагам в чанта (а, ако не нося?!?), защото алтернативата да го разнясям в ръцете си не ми изглежда уместна, освен непрактична. Последния всриант - "чанта" го прави таблет, не телефон, защото има вероятност да не се чуе позвъняването, а да се рови, търси… и да спреш на улицата, за да го правиш за да вдигнеш телефона… да бе.

Очаквано от мен бе, че разположениетона on/ off бутона е изключително неподходящо за вътрешен джоб естествено се потвърждава и прави безсмислена голямата му функционалност.

Големината на екрана за мен би била ценна, ако се гледа изображение, видео или играят игри! Детето ми се размаза от удоволствие, но когато е удома не го поглежда, защото има iPad на разположение (още по-голям екран ;) ).

Да вметна, че за работа е една ръка може да се говори само, ако под това се разбира да "вдигнеш или затвориш", всичко друго е фикция. Дори и да се реши човек да опита вероятността да изпуснеш дивайса в стараниято си да сършиш нещо е по-голяма, от колкото да има резултат.

Това ме навежда на мисълта, че по отношение на размера голяма част от т.нар. смарт юзъри няма да погледнат към "големия" модел, особено ако Apple продължат да развиват mini линията на iPad. Същото се отнася и за деловите хора, които в по-голяма част от ежедневието си носят дивайса си във вътрешен джоб.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Прав си за неудобството, ама не си за т.нар. "смарт юзъри". 6+ съставлява над 60% от поръчките за модела до сега. Мога да предположа и на какво се дължи - огромен процент от "прегрешилите" с андроид заради по - големия екран, сега се завръщат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може и така да е, това си е мое мнение. Лично аз "бягам" от +, ще направя проба с нормалната версия и ако има дори и малко съмнение оставам верен на себе си с 4S. Като предварително е ясно, че бутона и при него е отстрани… аз не разбирам логиката на промяната на мястото му. Това, което ми се върти в главата е, да речем заради Apple Pay, която действа от много малко разстояние и има възможност за допир именно в тази част, но… За да се ползва функционалността му трябва да ти е в ръката, а тогава може да ползваш екрана.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз повече от седмица съм с iphone 6+, работя в администрацията, редувам дни в офиса с такива, изпълнени с пътуване. Телефонът го нося във вътрешния джоб на сако/яке, носил съм го и в предния джоб на дънки, без проблеми, също от време на време го нося и в чантата си. Телефонът го използвам предимно с една ръка, когато съм в движение, а когато съм в офиса - може и да си помагам с другата за удобство. Като цяло нямам никакви проблеми с физическите размери на устройството. За работа по-големия дисплей е предимство, работата с Mail, Numbers и Pages е много по-приятна, същото мога да кажа и за PDF файловете, четене на текстове, работата с Google Maps и особено с Team Viewer.

Особено голям плюс виждам в живота на батерията - при използване от около 10 часа, батерията издържа по 4-5 дни. Не знам за вас, но за мен това е водещо като показател, защото един смартфон, колкото и добър да е, е непрактичен, ако батерията му пада след по-малко от един ден.

За камерата дотук мога да кажа само добри неща, в сравение с тази на стария ми iphone 5 е просто на светлинни години. Проверих това, което колегата @algor писа, и при мен е така, снимката е наред, видеото е тъмница. Множе би някакъв софтуерен проблем, който евентуално ще отстранят в последствие.

В заключение мога да кажа, че към момента като си видя стария 4, та дори и 5, все едно съм започнал съвсем да недовиждам, толкова малки ми се струват екраните им. Единственото, за което съжалявам е, че не си поръчах към него кожен кейс на apple и понеже тукашните търговци нямат хабер дори един да внесат, ще трябва да отскоча до Германия да си взема един.

Не натоварвам никого с мнението си за физическите размери, моите физически размери като човек също са големи, респективно ръцете ми са големи, а в задния джоб на дънките ми мога да побера сигурно и ipad mini. Всичко е субективно :)

Редактирано от carrot
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Carrot, dedil, благодаря за обективните мнения за 6+.

Carrot, тези 4 дни батерия с колко екран на ден средно се получава?

Но това, което каза направо надхвърля и най-смелите ми очаквания :-)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти нали имаше един? Чакам да видим на теб как ще ти се отрази и да взимам :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз ли?

Неееееее, 6+ нямам.

Добър колега от форума се обади и се видяхме просто да го поразцъкам.

Затова и разпитвам така :-)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Carrot, тези 4 дни батерия с колко екран на ден средно се получава?

При мен стендбай е около четири дни, говоря сравнително малко, но пък имам 4 мейл акаунта на 30 минути фетч, push на доста приложения, локейшъните са активирани., цъкам средно по около три часа дневно на него. Освен това "бързите" ми мегабайти от Мтел свършиха точно преди 6+ да дойде и това допълнително изтезава батерията.

Тъй като когато говорим за батерия всичко е субективно, мога да направя сравение с iphone 5, който използвах преди това - при почти идентични фактори и настройки, животът на батерията на 6+ е двоен в сравнение с 5.

Редактирано от carrot
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз се чудя, няма ли да ми е голям телефона, но пък батериата страшно много ме блазни. Размишлявам също, дали да не бъде следващия ми телефон Note 4. Просто не знам вече :smile:)

Редактирано от andro89
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За батерията се присъединявам към мнението, че е "яка". Аз зареждам принципно дивайсите си нощно време, ако не се налага ДОзареждане през деня, но това, което е видно при 6+ е, че дори след изтезанието от детето с игри няма рязък спад, както при 4S. Всичките ми четири акаунта за поща са пуш, вкл. и доста приложения, но пък съм с изключена локализация, защото нямам нужда от нея непрекъстнато.

За възможностите на камерата ще се въздържа, защото не съм активен ползвател и не бил бих обективен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Оф, преди два часа подържах отново 6+ в ръката ми и колкото повече време минава, толкова по-нормален ми се вижда.

Който иска като размер да се ориентира вече го има в Техномаркет, но нямат демонстрационна активирана бройка.

Тоест може да го включите и да го подържите, това е.

Много, ама много се чудя, наистина.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Демонстрационна и активирана бройка на 6+ има в Ментел, в Сердика :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Iphone 6 , на два пъти ми губи wi-fi сигнала и при търсене не ми покзва мрежата докато не рестартирам. Това е засега като проблем. Иначе размера е точния за мен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Демонстрационна и активирана бройка на 6+ има в Ментел, в Сердика :smile:

Това ок, ама тия лешпери (поне в сайта) не виждам да са обявили цените му.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, изложен е без цена..., както каза лешпери :smile:

P.S. Явно още го ценообразуват.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Iphone 6 , на два пъти ми губи wi-fi сигнала и при търсене не ми покзва мрежата докато не рестартирам. Това е засега като проблем. Иначе размера е точния за мен.

Какъв тип мрежа 2,4 ghz или 5 ghz? При мен има проблем с ipad air с 5ghz мрежа (от time capsule), това се води проблем на ios 8 и е често срещано оплакване в съпорта на Apple. Аз преминах на 2,4 ghz на айпада, при нея нямам проблеми и ще чакам решение с 8.1 евентуално, С айфона не съм имал проблем и на двете честоти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На 2.4GHz съм. Направи го два пъти , два поредни дни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не допускаш ли, че може да е временен проблем с рутера, мрежата и т.н.? Два пъти са само все пак.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами не защото другите устройства си бачкат. А айфона не вижда мрежата въобще. Даже втория път не искаше да влезе в wi-fi сетингите седеше и мислеше като чукнах менюто. Иначе всичко друго си бачкаше нормално.

Редактирано от Kery70
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някой има ли идея защо в цяла Европа и САЩ доставката на 6+ след онлайн поръчка е месец време (тоест два пъти повече от времето за доставка на 6)?

Това означава, че е по-търсения модел или не са преценили правилно производството му и са дали приоритет на чистата 6-ца, защото не са очаквали така добре да се продава плюса?!?!

Питам някой дали е чел нещо някъде и не ми трябват разсъждения тип научна фантастика и фантасмагории.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами може би е валидно само за епъл стор. При моите доставчици повечето разновидности на 6+ са налични или с 4-5 дни доставка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, определено за Апъл стора говорех по-горе, но не го уточних.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...