Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Фалшива Сидиа - не правете това вкъщи!


Alxx®

Recommended Posts

googleb08b002a228cd24d.htmlВ стремежа си да станат модерни, много потребители забравят за собствената си сигурност и в преследването на актуален джейлбрейк, четат каквото им попадне и са готови на всичко за да имат сидиа. За жалост, потърпевшият не сподели от кой сайт се е накълвал, но резултатът е налице. Търсейки джейлбрейк за своя 5S, потребителят е попаднал на сайт, който го е подканил да си "инсталира сидиа" онлайн. Дойде да се оплаче, че не работела и след обследване на телефона, се оказа, че т.нар. "сидиа" е доста избаран червей, който идва с редовен епълски сертификат и се инсталира като конфигурационен профил в устройството. Пуснах го за тест(след махане на всички лични данни от телефона естественно, потребителят не ползваше мобилен нет) и резултатът беше сериозен поток от данни през рутера към маса китайски айпита. "Cydia phone home" :tooth: Гадното е, че е защитен и не се трие по обичайните начини, а се налага рестор в дфу. Погледнете клипа по-долу и...

...не забравяйте две важни неща:

Вирус в unix/bsd/mac е възможен САМО ако клъвнете на примамка и сами си го качите. За iOS има и друго условие - зложелателят да има валиден фирмен сертификат. Телефонът ВИНАГИ ще ви попита сигурни ли сте, че искате да инсталирате даден пакет.

Информирайте се за новини около джейлбрейка САМО от проверени и доказани източници. Никога не разчитайте на търсачки и платени "оферти" за джейлбрейк от скам сайтове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То и за windows важи същото. Само нищо не се инсталира, винаги му помага услужливо някой :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, да. Да съм паднал от Марс и да ми ги разправяш. Без хубав антивирус, ти го наб*ват до т*пките. Иначе да, важи същото за бозата, но там има и без желание на вируса, пардон, юзъра :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Алекс, аз нямам антивирусна програма от 8 години и никога не съм хващал вирус или троянец. Няма как нещо само да ти влезе в windows, да се самоизпълни и да да те зарази. Всичко се случва след действие на юзъра.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...