Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

MacBook Pro 2016 e първият MacBook, който не получи препоръка от Consumer Reports


dessyteneva

Recommended Posts

macbook pro.jpg

Дългоочакваният ъпгрейд на MacBook Pro понесе много критики, но може би най-важната от тях е свързана с живота на батерията му.

Доклади на Consumer Reports показват, че това ще са първите MacBook, който няма да получат препоръчителна оценка от организацията, тъй като въпреки, че са издържани по отношение на качество и производителност, проблемите с живота на батерията им са твърде големи, за да бъдат пренебрегнати.

Организацията тества три варианта – 13 и 15 инчовите Touch Bar модели и 13 инчовия, без Touch Bar и изводите от тях са противоречиви. Резултатите варират, като разликата между тях е значителна. Например, що се отнася до 13 инчовия Touch Bar модел, при един тест животът на батерията му достига 12.75 часа, а при друг едва 3.75 часа. При лаптопът без Touch Bar постигнатите резултати са 19.5 часа, срещу 4.5 часа. Като цяло, според доклада е очаквано разликата при отделните тестове да е около 5%, което явно не е така.

Тестовете са проведени чрез последователно отваряне на серия уеб страници при напълно заредена батерия и приключват, когато лаптопите се изключят сами. Страниците се съхраняват на сървърите на самата организация и WiFi мрежата е създадена специално за целта, браузването става с вградения браузър Safari, а автоматичното регулиране на яркостта е изключено. След това Consumer Reports провежда идентични тестове с Chrome и се оказва, че при тях животът на батерията е значително по-дълъг, но това не може да повлияе на окончателното й решение, тъй като не е ясно дали потребителите искат да използват друг браузър. Като цяло вторият тест е интересен, тъй като по начало с използването на Chrome, батерията би трябвало да пада по-интензивно, но реално се оказва, че това не е така.

В общи линии, мнението на организацията за продуктите на Apple винаги е било положително и тя е отчитала качеството на техническата поддръжка на компанията, но новото поколение на MacBook Pro няма да получи положителни препоръки. Компанията премахна датчика за оставащо време за употреба, което до някъде фиксира проблема с батерията, но това явно не е достатъчно, за да бъдат лаптопите й препоръчани от потребителската организация.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...