Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Продължава дебатът за „златната ера“ на Apple


dessyteneva

Recommended Posts

steve jobs.jpg

Тази седмица Apple отбеляза десетата годишнина на своя емблематичен iPhone и достигането на 1 трилион приходи от всички устройства, работещи с iOS, но това не попречи на противниците й, които смятат, че компанията вече не е така иновативна и нейната „златна ера“ вече е отминала.

iPhone продължава да е най-популярният смартфон в света и едно от най-търсените устройства за всички времена. Десет години по-късно, слуховете за големите планове на компанията във връзка с iPhone 8 изобилстват. Анализатърът Хорас Дедиу посочи, че iOS устройствата са генерирали 980 милиарда долара печалби на Apple, заедно с още100 милиарда от предлаганите от свързаните с тях услуги. Въпреки безпрецедентния успех, милиардерът инвеститор Питър Тейл декларира, че най-добрите дни за компанията вече са останали в миналото, добавяйки, че не вярва Apple или която и да е друга компания да може да покаже реални иновации в смартфоните си.

Според нов доклад, Apple има големи планове за своя iPhone тази година, което включва стъклени панели и метална конструкция, подобни на iPhone 4. Consumer Reports промени оценката си за новата серия MacBook Pro на положителна, след като компанията намери и отстрани причината за проблемите с батерията. AirPods се превърнаха в тотален хит със своите 26% пазарен дял от всички онлайн продажби. Компанията планира и да навлезе по-сериозно в стрийминга на видео съдържание със свои собствени филми и предавания.

Дали всичко това ще бъде достатъчно, за да опровергае тя мрачните прогнози на противниците си? Това ще се реши именно тази година, която ще бъде ключова както за компанията и нейните продукти, така и за инвеститорите. За всички фенове на марката е ясно, че след смъртта на Стив Джобс, нещата се промениха много, но означава ли това, че Apple вече не е това, което беше?

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 седмици по-късно...

Иновативната им златна ера със сигурност е свършила (докато не представят новия си инжектопляктор), но сега се намират във финансовата си златна ера (рекордни тримесечия и т.н.). Така че все са си в токава ера, лошото е че го усещат акционерите, а не потребителите...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...