Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Чрез Apple Watch скоро ще можете да използвате Siri за да стартирате приложения от трети страни


dessyteneva

Recommended Posts

watch.jpg

Следващата версия на watchOS ще ви позволи да коуникирате със Siri направо от своя Apple Watch и да стартирате директно приложения от трети страни, свидетелстват нови документи за разработчици, публикувани от компанията вчера. Така вече ще имате възможността да изпратите съобщение в чата, да направите плащане и др.

Това е само едно от многото подобрения, които се очакват в следващата версия watchOS 3.2, към което можем да добавим и така обсъждания Theatеr Mode, чрез който ще можете да изключите звука на часовника и да спрете опцията той да се събужда с движение на китката, когато сте на място, изискващо пазенето на тишина.

По-интересно е обаче добавянето на SiriKit за приложения от трети страни и това ще позволи да ги използвате само с команди към виртуалния асистента и е голяма крачка напред по отнощение на гласово-базираните услуги, която ще направи Apple Watch още по-атрактивен. До сега приложенията от тези приложения не успяваха да впечатлят особено потребителите, тъй като на малкия екран, те не можеха да предложат кой знае какво. Вместо това, часовникът се превърна в средство за получаване на известия или фитнес тракер, което доведе и до спад в продажбите му, тъй като истинският му потенциал все още не може да се разгърне.

С интеграцията на SiriKit, приложенията ще могат буквално да се „завърнат“ в платформата, като нуждата да вадите телефона си от джоба ще намалее до минимум. Опцията вече е на разположение за iPhone и iPad в iOS 10, но при Apple Watch тя ще бъде най-полезната функционалност на платформата.

Новата версия watchOS не беше сред пуснатите от Apple бета версии във вторник, но новото ръководство за разработчици сочи, че тя ще бъде налична съвсем скоро.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...