Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple: Ако споделяте iCloud данни, ние ще направим iPhone още по-умен!


dessyteneva

Recommended Posts

apple-icloud-analytics-privacy.jpg

Описанието към бета версията на iOS 10.3 сочи, че Apple иска да събира iCloud данни, за да може да подобри своите услуги. Компанията отдавна твърди, че неприкосновеността на личния живот на потребителите е нейн основен приоритет, но сега има нужда да ги използва, за да подобри функционалността на Siri и гласовото разпознаване.

Исканият достъп включва съхранените файлове, електронна поща, календари, снимки, пароли, музика и видео бибилиотеки. Подобни декларации винаги са били спорни за технологичните компании, тъй като звучат добре, но технически са доста сложни и потребителите винаги са склонни да проявят известно недоверие към тях. Apple твърди, че е възможно да имаме едновременно качествени услуги и личният ни живот да остане неприкосновен, дори и с по-ранните версии на операционната система, които вече събират данни за това, как използваме своите устройства.

Цитат

„ Анализът на данние от профила в iCloud се извършва само след като те са подложени на техники, защитаващи неприкосновеността на личния живот“ се казва в раздела за анализ на настройките за поверителност на телефона. „ Този анализ ще позволи на компанията да подобри интелигентните функции, като Siri и подобни, свързани с това услуги.“

Декларацията за поверителност винаги е била повод за гордост за Apple в усилията й да създава едни наистина уникални продукти. През 2015 година Тим Кук разкритикува компании като Google, които „избраха всичко, което могат да научят за вас, за да си осигурят приходи“.

Разбира се такива данни могат да подобрят филтрирането на спам, речевото разпознаване, препоръките за филми, предикативното писане и много други подобни опции, които всъщност правят смартфоните така полезни и удобни. В ерата на изкуствения интелект, те стават все по-важни, а ако Apple използва технология за диференциация на поверителността, която статистически размива данните до неясни подробности за физическите лица, тази възможност все още съществува. В по-ранните версии на iOS, компанията искаше „диагностика и изпалзване на инфармация“, за да подобри продуктите и услугите си, но сега тя специално набляга на данните от iCloud профила и как това може да подобри „езиковите модели и други интелигентни функции“. Ще й дадете ли достъп?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Еми аз им дадох. Имам повече вяра на Епъл, отколкото на Гугъл и Амазон. Макар че всички сме гледали филми и не се знае задкулисно какво се случва..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз нямам какво да крия, но има големи параноици в тази насока :)


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Повечето хора няма какво да крият, но не пускат непознати в спалнята, банята или кенефа си. Личният живот е неприкосновен и най-нормалното е да не ти е приятно некви пъпчиви олигофрени, на 15 000 км оттук, да се забавляват с личната ти кореспонденция, снимки, файлове, финансови документи и т.н. При това с твое одобрение, което им позволява да правят каквото си искат с информацията ти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Никога не разрешавам споделянето с Епъл, дори когато съм с бети, както е и сега. Отделен е въпроса, че и при отказ не се знае какво правят;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То някой те пита какво дааш ;), те си го взимат :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако ти ползват данните без разрешение и това се разбере, очакват ги дела, които може да ги приключат като компания. Все пак са в Купертино, а не в Москва. Не вярвам да поемат такъв риск, при положение че имат хиляди служители и лесно може да се разчуе. То един Сноудън пръсна трътките на ЦРУ, та кво остава за некой паки или индус от Епъл.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...