Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Galaxy S8, iPhone 8 и Google Pixel 2 ще споделят един ключов елемент


dessyteneva

Recommended Posts

oled.jpg

И тази, както всяка година, Samsung, Apple и Google ще представят своите флагмани в следния ред: Galaxy S8 се очаква в средата на април, а iPhone 8 и Pixel 2, съответно през септември и октомври. Трите телефона ще имат различни функции и ще бъдат ъпгрейд на своите предшественици, но от друга страна ще бъдат и много подобни, що се отнася до поне една от характеристиките. Нов доклад сочи, че те ще споделят един ключов елемент и това е OLED дисплея.

Реймънд Сониера от Display Mate публикува доклада във вторник, като обясни в него много подробно предимствата на този вид дисплеи, като се фокусира именно върху тези три основни за пазара устройства, за които се очаква да притежават такива панели. В действителност, Сониера твърди, че е много вериятно Samsung Display да започне масовото производство на OLED панели и за трите модела тази година, като конкурентите й изостават в това отношение.

Значи ли това, че трите телефона ще предлагат едни и същи характеристики и качество на изображението? Отговорът не е еднозначен. Освен хардуера, в случая важна роля има и софтуерът, което обезателно трябва да се вземе под внимание. Сониера очаква панелите при трите модела да отговарят най-малкото на качеството на дисплея на Galaxy Note 7, който той определя като модела с най-добър дисплей сред всички до сега.

Тъй като Galaxy S8 трябва да дойде с дисплей от край до край, можем да очакваме някои промени, що се отнася до резолюцията и пропорциите, като съотношението най-вероятна ще е 2.0, а разделителната способност – 2880 х 1440, 3840 х 1920 или 4320 х 2160. Същевременно iPhone 8 се очаква да дойде с извит дисплей, който най-вероятно ще поддържа DCI-P3, също като предшественика си и Сониера предполага, че съотношението също ще бъде 2.0 (от 1.78), а резолюцията може да достигне 2160 х 1080 или 2880 х 1440. Apple ще продължи поддръжката на Retina стандарта, така че резолюцията трябва да отговаря на увеличението на размерите на дисплея, който също се очаква да е от край докрай.

Накрая, като става въпрос за Pixel 2, той най-вероятно ще бъде с плосък OLED панел, подобно на предшественика си, като размер и характеристики, но Google ще подобри цветовата гама и ще предложи DCI-P3, нещо, което Pixel не поддържа в момента.

Едно от нещата, които не се изясняват в този доклад е дали някой от трите модела ще превъзхожда яркостта на Galaxy Note 7, която е най-голямата пикселна яркост, възпроизвеждана някога от OLED дисплеите - над 1000 нита.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...