Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Тим Кук: Apple Watch реализира рекордни приходи през първото тримесечие на фискалната 2017 година


dessyteneva

Recommended Posts

Apple-Watch.jpg.55c557ad260801c1bd91a41fc4977022.jpg

Вчера Apple обяви финансовите си резултати за първото фискално тримесечие на годината и те са изключително обнадеждаващи, когато говорим за iPhone, iPad и Mac, но какво можем да кажем за Apple Watch?

Всъщност компанията все още отказва да даде точни данни за продажбите на този продукт, като вместо това просто го споменава, когато става въпрос за приходите от останалите й устройства. Въпреки това нежелание да сподели реални цифри, Тим Кук използва възможността да отбележи, че „Apple Watch се продава толкова бързо, че компанията не може да смогне да произведе достатъчно бройки“.

Изпълнителният директор на Apple потвърди, че часовникът участва в тези рекорни приходи и той е изключително развълнуван от резултатите на новото поколение Apple Watch Series 2.

Компанията е включила своя умен часовник в една категория, заедно с Apple TV, слушалките и високоговорителите Beats, AirPods и iPod, която й е донесла общо 4.02 милиарда долара и това е малко по-малко от 4.35 милиарда през същия период на миналата година.

Всъщност твърдението, че Apple Watch се продава добре, без да се споменават конкретни цифри съществува още от премиерата му, но причините за запазване в тайна на точните резултати, гъделичка любопитството на феновете. За момента обаче, те ще трябва да се доверят на думите на Тим Кук, защото и в доклада за фискалните резултати на компанията за последното тримесечие, тези данни отсъстват. За сметка на това, компанията отчита ръст на продажбите със 78.3 милиона реализирани бройки iPhone, 13 милиона iPad и 5.3 милиона Mac компютри.

summery-1.thumb.jpg.2239f92ee2bf8d9ab96cb9a62a10ef5b.jpg

Цитат

„Най-високите нива на бизнес резултатите помогнаха да поставим нов рекорд в историята на нетната печалба на акция, с паричен поток от операции повече от 27 милиарда долара“ каза Лука Маестри, финансов директор на Apple. “Ние върнахме 15 милиарда в брой на акционерите си, чрез дивиденти и обратно изкупуване на акции, докато общата сума на плащанията възлиза на повече от 200 милиарда.“

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...