Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple разработва собствен чип за Mac


dessyteneva

Recommended Posts

MacBook-Pro-Touchbar.jpg.45e8e8540c081457605c9eccd17d9863.jpg

Apple работи по собствен ARM чип за бъдещите си Mac, но той няма да замени Intel процесорите, които захранват компютрете й от 2005 година насам, сочи нов доклад. Вместо това се очаква чипът да работи заедно с основното CPU на машината, като ще се грижи за функционалността на режима на ниска мощност. Той носи кодовото име Т310 и работата по него е започнала още миналата година, според Bloomberg, а източници, запознати с делата на компанията твърдят, че той ще е подобен на този, който се грижи за Touch Bar и Touch ID сензора в MacBook Pro 2016.

Apple планира да пренасочи част от функциите към втория процесор, който ще се грижи за функционалността, която позволява на компютъра да извлича имейлите, да инсталира софтуерни актуализации и да синхронизира данни, когато капакът е затворен и машината се намира в Sleep Mode. Въпреки, че този режим изисква много малко енергия, компанията смята да го направи още по-ефективен със своя допълнителен чип.

Тя ще отиде още по-далеч, като го свърже с други части на системата, като паметта и безжичните компоненти, за да му възложи още работа. Като се има предвид, че режим на ниска консумация на енергия вече съществува, то явно Apple ще представи своя нов чип „с фанфари“, а може би и той, както този, който се грижи за Touch Bar, няма да се предлага на пазара. А-серията процесори на компанията за iPhone и iPad, вече са базирани на ARM технологията от години и имаше редица слухове, че тя работи по такива, които в крайна сметка ще заменят Intel в Mac. Въпреки новото развитие на нещата, няма да е лесно да се преработят съществуващите приложения, така че да са съвместими с ARM чипа, но изглежда Apple иска да получи най-доброто от двете страни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...