Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple проучва възможността за обмен на данни чрез жестове


dessyteneva

Recommended Posts

the-apple-watch.thumb.jpg.01d7f691114c3106cbe5daaec9979496.jpg

Apple проучва възможността за обмен на данни между носими и мобилни устройства, чрез жестове и това е посочено в нова заявка за патент. Документът описва обмен на жестово базирана информация между устройства в близост и една сигурна система за трансфер на данни, която ще работи чрез адаптивни жестове, като поздрав, ръкостискане, прегръдка и прочие.

Това ще задейства предварително зададен набор от данни, които са свързани с контекста на самото устройство и постяват акцент върху неприкосновеността на личния живот и сигурността. Така потребителите ще иат възмогността да изберат при кой жест каква информация да бъде прехвърлена само и единствено между двете устроства, което намалява възможността за неволно споделян на данни с други такива, които се намират в непорсредствена близост.

1.jpg.c5f252f002e2cdd64fd8efa8e75ffcc4.jpg

Нещо повече – тази информация може да се съхранява локално, или в облака и да включва данни за контакт, снимки, мултимедийни файлове, събития от календара и др. Някои жестове биха могли да генерират поздравителни съобщения за социалните медии, или покани за събития.

Усъвършенстваните функции на тази персонализирана система биха били от особено значение, тъй като ще позволят на потребителите да решават предварително каква информация и с кого да споделят, на базата на определени параметри, като например среща за пръв пат, или прегръдка с приятел или роднина, а всички идентификатори и данни за местоположението ще бъдат защитени.

Патентът описва използването на криптографски ключове за идентификация на отделните сесии, които могат да бъдет автоматизирани или инициирани от самия потребител, чрез интерфейса, а изкуствен интелект ще управлява споделянето.

Всичко това звучи като откъс от научно-фантастичен филм и разбира се е само още един от многото любопитни патентни, които отразяват проучванията на Apple в различни насоки. Въпреки, че документът е пример за ангажираността на компанията с опростяването на обмена на данни и защитата на тяхната неприкосновеност, няма как да занем дали технологията ще намери място в бъдещите й модели.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...