Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Тим Кук: Добавената реалност е повече от технология за смартфон


dessyteneva

Recommended Posts

augmented-reality-iphone.thumb.jpg.683f0f22889bab9c149e79961fd991d9.jpg

Apple обикновено е много предпазлива по отношение на обсъждането на бъдещите си продукти и технологии, но интересът й към добавената реалност не е сред добре пазените тайни. Наред с множеството слухове, Тим Кук обича да я споменава винаги, когато има възможност и въпреки, че не знаем дали в крайна сметка тя ще се материализира в чифт очила, или като функция в iPhone, може би е въпрос на време да разберем върху какво работят инженерите на компанията.

В скорошно интервю за The Independent, главният изпълнителен директор на Apple подчерта, че компанията гледа на добавената реалност като на изключително важна и мощна технология, която е нещо повече от идея за бъдещ смартфон.

Цитат

„Развълнуван съм от добавената реалност, защото за разлика от виртуалната, която затваря света отвън, тя ще позволи на хората да бъдат там, където искат в него и се надявам да имаме възможността да участваме в това, което се случва в момента. Повечето хора не искат да се изолират от света за дълго време и с помощта на добавената реалност те ще имат възможността да бъдат част от него.“

Всъщност трябва да отбележим, че това не е първия път, когато Кук говори в полза на добавената реалност и то е особено интересно, що се отнася до технологиите, които други компании като Facebook, Samsung и Google разработват, а множество слухове сочат, че Apple ще предложи очила с добавена реалност до 2018 година.

Цитат

„Смартфонът е за всеки, не трябва да мислим за iPhone във връзка с определена демографска група или пазар. Смятам, че добавената реалност е много широко понятие и се вълнувам, защото това би могло да подобри живота на много хора и да го направи забавен. Аз виждам добавената реалност в iPhone и това не е продукт само по себе си, а основна технология, но има някои нещо, които трябва да се свършат, преди тя да стане достатъчно добра за потребителите. Има много приложения в всекидневието, в реалния живот, където тя може да участва и това е вълнуващо.“

Всички тези думи, може би са само прелюдия към това, което ще се случи през следващите няколко години и дори още през септември, когато ще видим новия iPhone 8.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...