Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Alexa, конкурентът на Siri идва за iPhone с официалното приложение на Amazon


dessyteneva

Recommended Posts

58cb6ffd9faad_alex.jpg.040bec1170394b6cdd1c998a0b6267da.jpg

Вчера Amazon стартира актуализация на своето офиицално приложение, която ще донесе поддръжка на виртуалния асистент Alexa и ще позволи на потребителите да задават въпроси, да пазаруват, да слушат музика и др.

Ъпдейтът за iOS ще достигне до клиентите в следващата седмица, като в дясно от полето за търсене в приложението, ще се появи иконка на мисрофон, която ще осигурява връзката с Alexa и така всеки ще може да задава своите въпроси на виртуалния асистент, така както го прави със Siri. Асистентът ще предоставя на потребителите и новини, актуалната метеорологична прогноза и сведения за трафика, ще пуска музика и ще чете аудиокниги.

Разбира се Siri все още има своите предимства, тъй като е интегриран в цялата операционна система и винаги е на разположение, независимо дали телефонът е заключен, или отключен докато, за да използвате Alexa, ще трябва да го отключите и да натиснете бутона в приложението. Alexa дебютира в Echo, говорителите на Amazon, но сега броят устройства, на които е достъпен се увеличава, а за пример можем да посочим Huawei Mate 9.

Миналата седмица и виртуалният асистент на Microsoft – Cortana, също получи основен редизайн за iPhone, като вече зарежда значително по-бързо и има Listening Mode за гласови команди и въпроси.

Междувременно Apple работи по подобрена версия на Siri, която ще бъде налична по-късно тази година заедно с iOS 11 и новото поколение iPhone. Компанията наскоро извърщи придобивания, които сочет, че планира още повече по отношение на своя виртуален асистент, като закупи компанията за машинно обучение Perceptio и още една за вокална обработка, на име VocallQ.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...