Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple може да се отърве изцяло от Touch ID в iPhone 8


dessyteneva

Recommended Posts

iphone-8.jpg.ca412ac47142b4371d16bdfc3ca23e42.jpg

Слух от изминалата седмица твърди, че Galaxy S8 ще притежава сензор за разпознаване на ириса на окото, който ще се използва за идентификация при извършване на плащания със Samsung Pay, който всъщност дебютира миналата година със злополучния Note 7.

Междувременно се очаква Apple да добави подобна технология за лицево разпознаване в своя iPhone 8. Не е ясно дали на този етап компанията ще използва скенера при извършване на разплащания, но редица доклади сочат, че iPhone 8 ще има специални сензори за разпознаване на лицето. Тези модерни камери могат да намерят приложение в разширената реалност, както гласят някои слухове, но също така и за отключване на телефона.

Нова заявка за патент, откирта от Apple Insider показва детайлен метод за отключване на iPhone с просто сканиране на лицето. Подобна функция е достъпна в някои от конкурентните устройства от години, но Apple така и не я добави към своите смартфони, въпреки че патентът е регистриран още през 2012 година.

iphone-facial-recognition-screen-unlock-patent-1.jpg.18459af77b88526a7b12afdf796ac564.jpg

iphone-facial-recognition-screen-unlock-patent-2.thumb.jpg.31437dcfd6588ec340088dd92e90fb31.jpg

Чрез тази технология телефонът ще бъде в състояние да използва различни сензори за откриване на движение и след това да проверява дали потребителят се намира пред камерата. Откривайки лицето му, той ще се отключва, а ако не се използва известно време, ще проверява отново дали собственикът му се намира пред него. В патента е посочен и инфрачервен сензор, който ще открива промени в сдвижението, чрез измерване на модификациите на инфрачервената светлина.

След като повечето слухове за бъдещия iPhone 8 се обединяват около наличието на голям OLED дисплей от край до край, подобна технология би помогнала на компанията да се отърве от Touch ID сензора, който в противен случай ще трябва да бъда вграден под екрана. Сензорите могат да се добавят в предната камера и да извършват същата функция при определено позициониране на лицето пред нея, така че то да бъде сканирано и разпознато.

Разбира се фактът, че Apple разработва подобен метод, не означава непременно, че той ще присъства в следващия модел iPhone, но ако съдим по всичко, което чуваме за него, е много вероятно това да се случи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...