Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

App Store е спечелил 70 милиарда долара до сега


dessyteneva

Recommended Posts

5930f74e34a6e_appstore.jpg.4e83fe98300b399301f8d2553984f18a.jpg

В подготовка за годишнтата си конференция за разработчици следващата седмица в Сан Хосе, Apple разкри колко е спечелил нейния магазин за приложения, от както отвори врати на 10 юли 2008 година.

Сумата звучи невероятно, дори за компания от ранга на Apple – 70 милиарда долара за последните девет години, а гитантът твърди, че изтеглянията са се увеличили с над 70% само през последната година.

Разбира се част от този процент може би се дължи на въвеждането на абонаментния модел за всички 25 категории приложения в магазина, в резултат на което активните платени абонати са се увеличили с 58%, включително и тези за приложенията Netflix, Hulu и Tastemade.

Apple потвърди също така и, че най-големите категории продължават да бъдат Games и Entertainment, но приложенията от Lifestyle и Health and Fitness са увеличили дела си със 70% през годината. Най-бързо развиващата се категория е Photo and Video, което си личи от 90% ръст, което явно е отражение на успеха на iPhone 7 Plus и неговата иновативна камера.

Компанията направи нещата много по-лесни за разработчиците, благодарение на радикално променения процес на преглед и одобрението от 24 часа до два дни, което гарантира, че корекциите могат да бъдат качвани много по-бързо.

Сигурно сте забелязали, че някои от апликациите, които качвате идват с предупреждение, че разработчикът трябва да ги актуализира, преди да спрат да работят. Това може да е разочароващо за някои потребители, но Apple заяви, че ще поддържа високото качество на приложенията в своя магазин. Именно този контрол е една от ключовите характеристики в App Store, която го отличава от еквивалента му за Android. Компанията премахва и приложенията, които вече са остарели и не отговарят на указанията й.

От своя страна разработчиците отдавна искаха въвеждането на функция, която да им позволи да отговарят пряко на потребителите, за да им окажат помощ, или просто да им благодарят и тя вече е налична.

Девет години по-късно App Store продължава да се развива и да е предпочитаното място за пуликуване на приложения от страна на разработчиците.

Редактирано от dessyteneva
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...