Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Новият Apple Store в Чикаго ще бъде с формата на MacBook Air


dessyteneva

Recommended Posts

Apple-Store.thumb.jpg.e04c3c9f8fbdd258d60ceba45e389b54.jpg

В центъра на Чикаго е в ход строежа на нов магазин на Apple и това не трябва да е новина, освен ако не обърнем внимание на един елемент, който се появи в дизайна му – сребристо лого на компанията върху правоъгълния покрив, което го прави да изглежда като гигантски MacBook Air.

Логото беше поставено само за час, след което работниците го навиха и прибраха, но това кратко време беше достатъчно, за да се забележи приликата.

Проектираният от базираната в Лондон компания Foster + Partners магазин ще замени досегашния в Чикаго, като ще се простира на 20 000 квадратни фута и ще има стени от стъкло и покрив от въглеродни влакна. Първите му изображения бяха разкрити през 2015 година и акцентираха именно върху стените с височина от 14 до 32 фута, изработени от четири слоя стъкло с дебелина половин инч и и свързани със слоеве от ламинирано стъкло, но тогава нямаше и намек за логото върху покрива, което се появи в края на миналата седмица. То беше споменато за пръв път от Чикаго Трибюн през март, но от материала не ставаше ясно, че е търсена визуална прилика с лаптопите на компанията:

Цитат

„Покривът е направен от лек материал, който се използва в корпусите на яхтите и е с дебелина четири фута в най-широката си точка и логото на Apple отгоре“

Когато магазинът бъде завършен, той ще включва много от новите елементи, въведени в Сан Франциско миналата година, включително и открит площад с видео стена, наречен „форум“. Apple не посочва датата на откриването му, но благодарение на приликата си с MacBook Air, той определено ще е оригинален.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...