Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Как Apple може да използва iPhone 8, за да промени напълно FaceTime?


dessyteneva

Recommended Posts

ios-11-ar.jpg.c95e116e9e1253e03579a67308afab26.jpg

Apple вече разкри много подробности за iOS 11 на WWDC 2017, но най-вероятно запази в тайна тези, които касаят бъдещия iPhone 8. Все пак това, което прави един iPhone уникален, до някъде е именно неговата операционна система. Компанията обаче демонстрира една функция, която със сигурност ще работи по-добре на десетия юбилеен модел iPhone, отколкото на всяко друго устройство с iOS и със сигурност може да се използва за пълното трансформиране на FaceTime.

Амбициите на Apple в областта на добавената реалност са големи, а разработчиците вече се занимават с ARKit, който за пръв път беше демонстриран именно на WWDC 2017. Един патент, открит от VCDaily демонстрира технология, която Apple може да използва за въвеждане на AR функции във FaceTime. Документът се нарича „Заснемане на светлинно поле“ и описва начинит на използване на различните сензори на устройството, за да предложи то на портребителите по-богато изживяване с FaceTime.

iphone-8-ar-facetime-patent.jpg.5cee17ca56af15bd9d0230925203d5cf.jpg

Всъщност в документацията не се споменава конкретно името на популярната услуга, но за сметка на това на няколко пъти се цитира „потапяне в добавената реалност“ във връзка с приложение за видеочат. С помощта на сензорите на предната и задната камера, потребителите ще имат възможността да видят повече от обкръжението на човека, с който говорят, а самия телефон ще вземе предвид гледната точка на към екрана, за да адаптира видеото. Патентът разглежда функции на двойната задна камера и зD дълбочинните сензори, които ще бъдат интегриране в приложението, за да предложат добавената реалност като ново изживяване. Тъй като не всички iPhone, iPad и Mac ще имат един и същ тип сензори, но все пак всички те поддържат FaceTime, е много вероятно само собствениците на новия iPhone 8 да могат да се възползват от тази способност. При традиционната настройка, зрителят може да види само фиксирана перспектива на своя събеседник отсреща, или това, което камерата улавя докато се провежда разговора. Освен това, тъй като контрагентът се движи, неговата гледна точка се променя, но поради ограниченията на заснемането, зрителят може да вижда една и съща гледна точка през цялото време. Любопитното в този патент е, че Apple използва изображения на iMac за илюстрация, което предполага, че някои от новите AR функции за FaceTime, може би ще се появят и за macOS.

Актуализирането на популярното приложение би било и една от най-добрите възможности за демонстрация на знакови характеристики на десетия юбилеен модел iPhone, с неговата сложна система на двойна камера, нова технология за разпознаване на лица и разбира се AR възможности.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...