Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Производството на iPhone 8 ще намалее значително в полза на това на по-популярните iPhone 8 Plus и iPhone X


dessyteneva

Recommended Posts

iphone-x-vs-8.jpg.33c0701759e2d5bf7062e3509f6e726c.jpg

Поради значително по-ниските продажби на iPhone 8, известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира, че компанията ще намали производството му през това тримесечие с 50-60%, в полза на това на по-големия модел и iPhone X,които се радват повече на интереса на потребителите.

В последните си бележки към инвеститорите, Куо посочва, че по-ниското от очакваното търсене на iPhone 8 ще доведе и до по-малко поръчки към доставчика Pegatron, който сглобява този модел в Тайван. Очаква се спад от около 50-60%, в полза на по-привлекателните модели iPhone 8 Plus и iPhone X, като прогнозите за растеж на продажбите остават положителни.

Миналата седмица Canalys заяви, че iPhone 8 Plus изпреварва по-малкия си събрат през последното тримесечие с доставки от 6.3 милиона бройки, срещу 5.4 милиона за iPhone 8 и това го прави първият по-голям модел, който надминава 4.7 инчовия си вариант в едно и също тримесеиче.

Apple не разкрива размера на продажбите на база на моделите, но главният изпълнителен директор на компанията, Тим Кук сподели, че iPhone 8 Plus е „постигнал най-бързия старт от всички Plus модели“, което го прави изненада за гиганта.

Кук остава положителен и в мнението си за търсенето на iPhone X и оценката за продукцията, която ще се увеличи с 35-45% през текущото тримесечие, което пък от своя страна би трябвало да облекчи проблемите с липсата му по магазините преди сезона на празничното пазаруване. Устройството все още има забавяне от 3 – 4 седмици при онлайн поръчка и ограничени наличности в търговската мрежа.

От своя страна Куо твърди, че основният производител на Apple, Foxconn ще пренасочи своите производствени мощности от iPhone 8 Plus към iPhone X в края на годината, за да изпълни допълнителните поръчки, които ще балансират търсенето.

Редактирано от dessyteneva
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...