Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Android производителите се готвят да копират iPhone X


dessyteneva

Recommended Posts

iphone-x-event-face-id-truedepth-camera.jpg.ba4c53ffe90babf59c7f1ab49c442f9c.jpg

Можете ли да познаете коя функция на iPhone X вероятно ще бъде копирана от останалите компании в индустрията? Ако сте се сетили първо за TrueDepth камерата, която удобно се разполага в прореза в горния край на екрана, значи познахте.

TrueDepth системата, която позволява 3D сканиране на лицето, известно още като Face ID е нещо, което не може да бъде намерено в Android устройство в момента, но това със сигурност ще се промени в близко бъдеще, тъй като производителите на тези смартфони вече са насочили усилията си в тази посока.

Доклад на Digitimes сочи, че повечето производители на Android смартфони търсят начини да си подсигурят 3D чувствителни компоненти, включително Huawei, OPPO и Xiaomi. Доставчиците като Largan Precision, Sunny Optical, Orbbec и Himax Technologies трябва да осигурят частите, но усилията им ще помогнат и на Apple.

В доклада се споменава още, че Largan се стреми да разработва 3D чувствителни компоненти за камера, нещо което може да й осигури повече поръчки от Apple за TrueDepth камерата. Освен това гигантът от Купертино ще оборудва с новата си система и други устройства, като iPad и HomePod. Largan междувеменно вече е доставчик на лещи за камерата както на Apple, така и на различни Android производители и вече има известно предимство по отношение на технологията, патента, капацитета и дизайна, като има готови решения за 3D приемници и модули за обектив на предавателя. Докато докладът се фокусира предимно върху китайските производители, без да споменава големите имена в индустрията, като Samsung. LG, HTC и Google, можем да се обзаложим, че всички те със сигурност вече работят върху 3D системи за лицево разпознаване. Всъщност някои източници дори потвърдиха, че Samsung разработва копие на Face ID за предстоящите си флагмани.

Face ID се оказа отличен заместник на Touch ID и това е може би най-добрата характеристика на iPhone X. Android ще трябва категорично да открадне 3D системата за лицево разпознаване, колкото и добре да работят обичайните за тези смартфони биометрични функции и това ще се случи съвсем скоро, ако се съди по агресивната политика на китайските производители.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...