Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Разработката на micro LED дисплеите на Apple е в застой


dessyteneva

Recommended Posts

microled.thumb.jpg.75210d23c1d913efa1496203687d166e.jpg

Въпреки скорошния си преход към Super Retina, Apple продължава работата си по нов тип дисплеи. Според слуховете обаче, компанията е намалила размера на екипа за научноизследователска и развойна дейност, който разработва micro LED панели в Тайван, поради производствени проблеми.

Както знаене, предишни доклади твърдяха, че през втората половина на 2017 година, компанията ще поризведе ограничен брой micro LED екрани, за да прецени дали са подходящи за устросйствата й. Изглежда отговорът е Не.

В сравнение с LED дисплеите, използвани в настоящите модели iPhone, micro LED панелите имат предимство с по-ниска консумация на енергия, по-висока яркост, голяма наситеност на цветовете, по-бърза реакция, по-дълъг живот и по-голяма ефективност. Новият доклад обаче твърди, че затрудненията с производството включват проблеми с „масовото прехвърляне на micro LED чиповете върху приемни субстрати“, според източници от Тайван. Това води до възпрепятстване на производството в обеми, достатъчни да задоволят нуждите на компанията, въпреки че се предполага, че тя няма да се откаже напълно от технологията. Вместо това Apple работи с TSMC по приложения за micro LED по начин, който избягва тези проблеми.

През 2014 година, гигантът придоби LuxVue Technology, малка компания от Калифорния, специализирана в micro LED дисплеите за потребителска електроника. LuxVue дойде с няколко патента, свързани с технологията, от която по това време се интересуваше и Google за своите Google Glass. Както знаете, Apple работи върху собствени очила за добавена реалност, които най-вероятно ще видят бял свят през 2019 или 2020 година, така че може би именно там ще намерят приложение micro LED панелите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...