Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Защо Apple купува Shazam?


dessyteneva

Recommended Posts

shazam_apple.jpg.9832e23b4d0ab25e090c27bbc4fa16f3.jpg

Слуховете за закупуване на британската компания Shazam от Apple се оказаха верни, след като вчера двете компании потвърдиха официално сделката, но какво е причината за тази покупка?

Shazam е компанията, която стои зад популярното едноименно приложение за идентификация на музика, позволяващо ви да научите какво слушате в момента по фрагмент от музиката. Детайлите по сделката все още не са официално обявени, но наскоро TechCrunch обяви, че тя ще бъде на стойност 400 милиона долара, а това е значително по-малко от оценката на Shazam от 1 милиард долара, която беше предоставена по време на последния кръг за набиране на финансиране през 2015 година, което означава, че Apple я купува изгодно.

Цената обаче не е единствения фактор, по-важната причина може би е Siri, тъй като виртуалния помощник на гиганта притежава интеграция с Shazam от 2014 година насам, но приложението насочва потребителите към покупки и в конкурентните Spotify и Google Play Music, освен към iTunes. С придобиването му Apple ще може да интегрира неговите пълни способности в Siri и освен това да задържи потребителите в собствената си екосистема. В надпреварата за използване на изкуствен интелект, Shazam безспорно ще е едно добро попълнение към арсенала на гиганта, а трябва да споменем още и факта, че конкурентната на Apple Music стрийминг услуга Spotify закупи подобна компания – стартъпът Sonalytic по-рано тази година.

Сега, когато сделката вече е факт, можем да очакваме приложението да прекъсне връзките си със Spotify и постепенно да бъда погълнато от Siri като нов инструмент за електронна търговия на Apple Music и iTunes.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...