Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Spotify и Deezer призоваха ЕС да се противопостави на Apple


dessyteneva

Recommended Posts

spotify.thumb.jpg.e4f6dab758713e4208cfc541111df15d.jpg

Двете компании настояват ЕС да прокара регламенти, които защитават разработчиците на приложения от технологичните гиганти. Стриймингът увеличава продажбит на музика, но Spotify не желае нито един "мошеник" да се възползва от процъфтяващия пазар и в този дух призова ЕС да създаде законодатели инструменти, за да помогне на малките компании, които се опасяват, че корпорациите ще ги задушат, налагайки строги правила в приложенията си. В писмо до председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, съоснователят на Spotify, Даниел Ек и главният изпълнетилен директор на Deezer, Ханс-Холгър Албрехт призовават за ратифициране на метозите за гарантиране на равнопоставеност, чрез ораничаване на фирмите, които са облагодетелдтвани.

Двете компании се опасяват, че Apple ще намали с 30% абонаментната такса за услугите за потребителите, които са се абонирали чрез App Store, след като гигантът направи 15% намаление след първата година. Spotify е разочарована и от решението на компанията да отложи някои актуализации за приложението, като обвини гиганта, че се опитва да влияе на конкуренцията.

Spotify и Deezer имат нов партньор в лицето на британския сайт за сравняване на услугите Foundem, който най-вероятно е по-загрижен от Amazon, заедно с куп европейски разработчици на игри и дигитални издатели. Всички те са съгласни, че новите правила трябва да надхвърлят изискванията за прозрачност, които сами по себе си няма да гарантират, че платформите действат по-скоро като портали.

През юни ЕС наложи рекордна глоба в размер на 2.7 милиарда долара на Google за несправедливо насочване на потребителите към собствените си продукти, спрямо тези на конкурентите. Въпреки, че наказанието не повлия особено на печалбите на гиганта, двете стрийминг компании се надяват, че законодателите ще следват мерките, които ще направят условията на пазара по-справедливи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...